Zdecydowałem się jednak oglądać. Jest nieźle, chociaż drażnią mnie sceny, w których występują Sean i Leila. W większości przypadków można by spokojnie usunąć sceny z ich udziałem a przynajmniej takie jak ta:
Myślisz, że mój tata przyjedzie?
...
...
...
...
...
...
...
Tak.
...
...
...
...
...
A jeśli to prawda?
...
...
...
...
...
...
...
...
Jeśli naprawdę jest...
...
...
...
...
...
jednym z nich?
...
...
...
...
...
...
...
Kim wtedy jestem?
...
...
...
...
...
...
...
...
...
Wszystko będzie dobrze.
Zdecydowałem się jednak oglądać. Jest nieźle, chociaż drażnią mnie sceny, w których występują Sean i Leila. W większości przypadków można by spokojnie usunąć sceny z ich udziałem a przynajmniej takie jak ta:
[i] Myślisz, że mój tata przyjedzie? ... ... ... ... ... ... ... Tak. ... ... ... ... ... A jeśli to prawda? ... ... ... ... ... ... ... ...
Jeśli naprawdę jest... ... ... ... ... ... jednym z nich? ... ... ... ... ... ... ... Kim wtedy jestem? ... ... ... ... ... ... ... ... ... Wszystko będzie dobrze. [/i] Wiem, wiem - niecierpliwy jestem i tyle :D
Serial nawet fajny ale siedemnasty odcinek to istny majstersztyk... głupoty.
Nasi strażnicy byli tu|przez ponad trzy tysiąclecia.
Mogliśmy zobaczyć|prawdziwy bieg historii...
nadchodzące,|przełomowe wydarzenia.
Mówi nam, że ktoś spoza naszej grupy|może być w stanie powstrzymać Sophię.
Dla mnie jest oczywiste,|że tym kimś jesteś ty.
Facet musiał mieć niezłe chody u wróżek skoro był tak pewny swojego trafu i wiary w mityczne przepowiednie, że zrobił to:
Serial nawet fajny ale siedemnasty odcinek to istny majstersztyk... głupoty.
[i]Nasi strażnicy byli tu|przez ponad trzy tysiąclecia. Mogliśmy zobaczyć|prawdziwy bieg historii... nadchodzące,|przełomowe wydarzenia. Mówi nam, że ktoś spoza naszej grupy|może być w stanie powstrzymać Sophię. Dla mnie jest oczywiste,|że tym kimś jesteś ty.[/i]
Facet musiał mieć niezłe chody u wróżek skoro był tak pewny swojego trafu i wiary w mityczne przepowiednie, że zrobił to: [spoiler][img]http://xvidasd.com/phpbb2/upload_files/TheEvent[1x17]CutOfftheHead(XviDasd).jpg[/img][/spoiler] :-))
Z tego co pamiętam miał jakąś kamienną mapę z przecinającymi się życiowymi drogami i kamieniami symbolizującymi kluczowe postacie. Zresztą, skoro konwencja serialu dopuszcza UFO, to czemu nie wróżbiarstwo.
Mi ten serial pasuje, ewentualne zgrzyty fabuły nie kują w oczy, aż tak bardzo jak we FF. Tempo jest przyzwoite, a kierunek w którym to wszystko zmierza naprawdę intrygujący. Piszę z perspektywy właśnie obejrzanego odcinka nr 21.
Z tego co pamiętam miał jakąś kamienną mapę z przecinającymi się życiowymi drogami i kamieniami symbolizującymi kluczowe postacie. Zresztą, skoro konwencja serialu dopuszcza UFO, to czemu nie wróżbiarstwo.
Mi ten serial pasuje, ewentualne zgrzyty fabuły nie kują w oczy, aż tak bardzo jak we FF. Tempo jest przyzwoite, a kierunek w którym to wszystko zmierza naprawdę intrygujący. Piszę z perspektywy właśnie obejrzanego odcinka nr 21.
No i nigdy nie dowiemy się o co w tym wszystkim chodziło. I nie doczekamy się [spoiler]skonsumowania możliwego w przyszłości związku Seana i Vicky - którego jestem gorącym zwlennikiem :salut: [/spoiler]
No i mieliśmy dobry finał, byłby najlepszy z oglądanych przeze mnie seriali w tym sezonie, no ale fakt że nie dowiemy się co dalej to jednak spory minus
co zaskakujące w nowoczesnych serialach, zamknęli sporo bieżących wątków. Fakt, dalej są tajemnice, no i cliffhanger, ale spodziewałem się dużo więcej niedopowiedzeń,
Spoiler:
ech... i Sean nie zszedł się z Vicky. Ale możliwość wciąż pozostała!
Mam nadzieję że jednak jakoś Event ocaleje, w innej stacji czy coś. A jeśli nie - to niech spoczywa w pokoju.
No i mieliśmy dobry finał, byłby najlepszy z oglądanych przeze mnie seriali w tym sezonie, no ale fakt że nie dowiemy się co dalej to jednak spory minus :D
co zaskakujące w nowoczesnych serialach, zamknęli sporo bieżących wątków. Fakt, dalej są tajemnice, no i cliffhanger, ale spodziewałem się dużo więcej niedopowiedzeń,
[spoiler]ech... i Sean nie zszedł się z Vicky. Ale możliwość wciąż pozostała![/spoiler]
Mam nadzieję że jednak jakoś Event ocaleje, w innej stacji czy coś. A jeśli nie - to niech spoczywa w pokoju.
Tak - to duży plus - spokojnie więc można go oglądać (jak ktoś jeszcze tego nie zrobił) - zakończenie jest "rozwojowe" jednak nie rozczarowuje!
Choć sam pomysł z nagłym pojawieniem się
Spoiler:
"planety"(?) na naszej orbicie jest co najmniej głupi (tak duży obiekt zakłóciłby trajektorię ziemi wokół słońca a co za tym idzie ziemia najprawdopodobniej oddaliła by się od słońca, co skutkowało by diametralną zmianą klimatu i warunkami do życia)
to jednak zaskakuje!
W sumie to serial bardzo mi się podobał i żałuję, że nie będzie kontynuacji... Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam!
[quote="Shedao Shai"]co zaskakujące w nowoczesnych serialach, zamknęli sporo bieżących wątków[/quote] Tak - to duży plus - spokojnie więc można go oglądać (jak ktoś jeszcze tego nie zrobił) - zakończenie jest "rozwojowe" jednak nie rozczarowuje!
Choć sam pomysł z nagłym pojawieniem się [spoiler]"planety"(?) na naszej orbicie jest co najmniej głupi (tak duży obiekt zakłóciłby trajektorię ziemi wokół słońca a co za tym idzie ziemia najprawdopodobniej oddaliła by się od słońca, co skutkowało by diametralną zmianą klimatu i warunkami do życia)[/spoiler] to jednak zaskakuje!
W sumie to serial bardzo mi się podobał i żałuję, że nie będzie kontynuacji... Jak ktoś jeszcze nie widział to polecam! :ok