Przywzyczaiłem się do Knoppixa i używam go na co dzień. Jeśli kompresuję/robię grafikę to odpalam XP (dual system), a leżąc w łóżku korzystam z notebooka z Windows7
Ja mam inne pytanie bo wprowadził Cię saper a teraz olał sprawę
Bombermanie czy ten leń już Ci odpuścił i zaczniesz wprowadzać kolegę? Bo ja nawet nie wiem czy kolega gracek umie edytować napisy itp... ???
Przywzyczaiłem się do Knoppixa i używam go na co dzień. Jeśli kompresuję/robię grafikę to odpalam XP (dual system), a leżąc w łóżku korzystam z notebooka z Windows7
Ja mam inne pytanie bo wprowadził Cię saper a teraz olał sprawę :D Bombermanie czy ten leń już Ci odpuścił i zaczniesz wprowadzać kolegę? Bo ja nawet nie wiem czy kolega gracek umie edytować napisy itp... ???
Hehe jak to olałem?? Przecież załóżyłem Grackowi temat w inkubatorze :D
A później się wtrąciłeś A ja na tych zaawansowanych technikaliach się za bardzo nie znam
[!] AVI: A non-zero wBitsPerSample value was detected in the MP3 audio format
structure. This has been corrected in-memory to zero for better
compatibility with commonly installed MP3 audio codecs.
Co do tego błedu to przecież przy 3/4 odcinków występuje. I generalnie niczemu to nie przeszkadza, wystarczy kliknąć
W wyższym poziomie wtajemniczenia jest poradnik jak wyłączyć to uciążliwe okno
gracek17 umiesz edytować napisy??
Proszę admina o przekazanie mi pałeczki w tym temacie
Hehe jak to olałem?? Przecież załóżyłem Grackowi temat w inkubatorze :D:D :P :P A później się wtrąciłeś :P A ja na tych zaawansowanych technikaliach się za bardzo nie znam
[quote][!] AVI: A non-zero wBitsPerSample value was detected in the MP3 audio format structure. This has been corrected in-memory to zero for better compatibility with commonly installed MP3 audio codecs.[/quote]
Co do tego błedu to przecież przy 3/4 odcinków występuje. I generalnie niczemu to nie przeszkadza, wystarczy kliknąć :] W wyższym poziomie wtajemniczenia jest poradnik jak wyłączyć to uciążliwe okno :)
Na przyszłość zapamiętam
Wyprzedzając pytanie planuje wystawiać wstawki na razie tylko na serwerach, ponieważ nie mam możliwości seedowania torrentów w nocy, zastanawiam się nad kupnem
routera z obsługą torrentów albo zainstalować nieoficjalny firmware z taką funkcją.
Ostatnio zmieniony 24 maja 2011, 09:16 przez gracek17, łącznie zmieniany 1 raz.
Na przyszłość zapamiętam :] Wyprzedzając pytanie planuje wystawiać wstawki na razie tylko na serwerach, ponieważ nie mam możliwości seedowania torrentów w nocy, zastanawiam się nad kupnem routera z obsługą torrentów albo zainstalować nieoficjalny firmware z taką funkcją.
saper202 pisze:że jeśli na początku napisów masz podanych tłumaczy, to na końcu napisów kasujesz,
hm... ja zazwyczaj zostawiam.
Warto tylko zwrócić uwagę na czas ich wyświetlania - 1-2 sek wystarczy - często są rozciągnięte do końca filmu.
Albo jak są w dwóch, czy trzech linijkach to upycham to w jednej np:
gracek17 pisze:ponieważ nie mam możliwości seedowania torrentów w nocy,
Przy prędkości uploadu rzędu 250kB/s (a taki mam tylko rano) wyseedowanie sezonu, który ma dajmy na to 22odc (2,5GB) zajmuje mi około:
3-4 godzin + kilka godz. wieczorem, dnia następnego.
Nie ma mowy o seedowaniu nocnym itp - wystarczy umiejętnie seedować - jak jesteś zainteresowany to gdzieś miałem turtorial...
[quote="saper202"]że jeśli na początku napisów masz podanych tłumaczy, to na końcu napisów kasujesz,[/quote] hm... ja zazwyczaj zostawiam. Warto tylko zwrócić uwagę na czas ich wyświetlania - 1-2 sek wystarczy - często są [b]rozciągnięte do końca filmu[/b]. Albo jak są w dwóch, czy trzech linijkach to upycham to w jednej np:
[size=75][color=#999999]Added after 10 minutes:[/color][/size]
[quote="gracek17"]ponieważ nie mam możliwości seedowania torrentów w nocy,[/quote] Przy prędkości uploadu rzędu 250kB/s (a taki mam tylko rano) wyseedowanie sezonu, który ma dajmy na to 22odc (2,5GB) zajmuje mi około: 3-4 godzin + kilka godz. wieczorem, dnia następnego. Nie ma mowy o seedowaniu nocnym itp - wystarczy umiejętnie seedować - jak jesteś zainteresowany to gdzieś miałem turtorial...
Jeśli chodzi o seedowanie tu akurat mogę pomóc, mam shella, po wysłaniu na niego torrenta wysyła innym z prędkością 2-3 Mb/s, jak coś to mogę użyczyć od czasu do czasu
Jeśli chodzi o seedowanie tu akurat mogę pomóc, mam shella, po wysłaniu na niego torrenta wysyła innym z prędkością 2-3 Mb/s, jak coś to mogę użyczyć od czasu do czasu
xvidasd pisze:Przy prędkości uploadu rzędu 250kB/s
Ja mam tylko max 64kb/s, a zazwyczaj 56kb/s , tak więc 3-4 godziny zamieni się 12-16 godzin
saper202 pisze:Jeśli chodzi o seedowanie tu akurat mogę pomóc, mam shella, po wysłaniu na niego torrenta wysyła innym z prędkością 2-3 Mb/s, jak coś to mogę użyczyć od czasu do czasu
Dzięki, z chęcią pożycze
saper202 pisze:Co do tego błedu to przecież przy 3/4 odcinków występuje. I generalnie niczemu to nie przeszkadza, wystarczy kliknąć
W wyższym poziomie wtajemniczenia jest poradnik jak wyłączyć to uciążliwe okno
[quote="xvidasd"]Przy prędkości uploadu rzędu 250kB/s[/quote] Ja mam tylko max 64kb/s, a zazwyczaj 56kb/s , tak więc 3-4 godziny zamieni się 12-16 godzin :smile:
[quote="saper202"]Jeśli chodzi o seedowanie tu akurat mogę pomóc, mam shella, po wysłaniu na niego torrenta wysyła innym z prędkością 2-3 Mb/s, jak coś to mogę użyczyć od czasu do czasu [/quote] Dzięki, z chęcią pożycze :)
[quote="saper202"]Co do tego błedu to przecież przy 3/4 odcinków występuje. I generalnie niczemu to nie przeszkadza, wystarczy kliknąć W wyższym poziomie wtajemniczenia jest poradnik jak wyłączyć to uciążliwe okno [/quote] W takim razie jak to wyłączyć
[quote="gracek17"]W takim razie jak to wyłączyć[/quote] [quote="saper202"]W wyższym poziomie wtajemniczenia jest poradnik jak wyłączyć to uciążliwe okno[/quote]
czekamy na decyzję admina co z tobą dalej zrobi
Z tego co mi pisałeś to chcesz konwertować CSi Las Vegas sezon 11. Serial jest wolny więć będziesz mógł go przerabiać. Jak dostaniesz dostęp do działu "planuję wstawić", będziesz widzieć co kto ma w planach. No i zasada nie podbierania sobie seriali obowiązuje, chyba że za zgodą pierwotnego uploadera. To na razie tyle
xvidasd myślę że gracek17 jest już gotowy na dalszy etap, chyba że masz jakieś obiekcje
:scratch: czekamy na decyzję admina co z tobą dalej zrobi :smile: Z tego co mi pisałeś to chcesz konwertować CSi Las Vegas sezon 11. Serial jest wolny więć będziesz mógł go przerabiać. Jak dostaniesz dostęp do działu "planuję wstawić", będziesz widzieć co kto ma w planach. No i zasada nie podbierania sobie seriali obowiązuje, chyba że za zgodą pierwotnego uploadera. To na razie tyle
[b]xvidasd[/b] myślę że gracek17 jest już gotowy na dalszy etap, chyba że masz jakieś obiekcje :D
mam pytanie odnośnie podstron, jeśli podstrona istnieje, a ja chce dodać info o premierze odcinka/sezonu używam tego samego formularza co do tworzenia podstron?
mam pytanie odnośnie podstron, jeśli podstrona istnieje, a ja chce dodać info o premierze odcinka/sezonu używam tego samego formularza co do tworzenia podstron?
Nie. Te informacje dodaje skrypt na podstawie posta, który będziesz tworzył (info na głównej).
Obecnie muszę go odpalać "ręcznie" bo nie mam czasu tego powiązać stąd czasem kilkugodzinne opóźnienia w informacji na podstronie.
Nie. Te informacje dodaje skrypt na podstawie posta, który będziesz tworzył (info na głównej). Obecnie muszę go odpalać "ręcznie" bo nie mam czasu tego powiązać stąd czasem kilkugodzinne opóźnienia w informacji na podstronie.
Dobra, zanim wstawisz csi LV, dodaj do progress bar ten serial, staraj się jak najczęściej aktualizować
Jak masz jeszcze jakiś inny serial którym chciałbyś sie zająć (najlepiej coś po odcinku, coś z nowości wakacyjnych, albo coś co powraca na dniach itp) to dopisz to do planuję wstawić, podstrony nie musisz od razu robić, a będziesz mieć zaklepane i nikt ci tego nie podbierze
Dobra, zanim wstawisz csi LV, dodaj do progress bar ten serial, staraj się jak najczęściej aktualizować :)
Jak masz jeszcze jakiś inny serial którym chciałbyś sie zająć (najlepiej coś po odcinku, coś z nowości wakacyjnych, albo coś co powraca na dniach itp) to dopisz to do planuję wstawić, podstrony nie musisz od razu robić, a będziesz mieć zaklepane i nikt ci tego nie podbierze ;)