🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

komiksowe seriale

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
vigo
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

komiksowe seriale

Post autor: vigo »

Właśnie zakończyłem oglądanie serialu Smallville. Jestem wielkim fanem komiksów (szczególnie o superbohaterach) i nie wiem za jaki serial się teraz zabrać. Obejrzałem już Heroes, Walking Dead (sezon 1). Poszukuję seriali komiksowych oraz seriali o superbohaterach. Najlepiej, aby te seriale nie były skasowane, tylko zakończone lub ciągle wychodzące. Możecie coś polecić?
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

The Cape, ma jakiś rozsądny w miarę koniec. Polecam, czuć w nim klimat superbohaterstwa;-)
Mutant X 1 sezon (no i powiedzmy parę odcinków 2giego żeby zamknąć wątek). 1 sezon GENIALNY, 2 przeciętny, 3 beznadziejny.
Obrazek
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

hmm wprawdzie nie jest to na podstawie komiksu, no i o superbohaterze ale klimatycznie się mieści:
Dark Angel z Jessicą Albą, 2 sezony były i raczej w miarę zakończone
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

O to wspaniały serial, ale AFAIR zakończenia właśnie nie było i został clifhanger co do sytuacji "ogólnej" podobny do tego (i to kolejny serial jaki polecam) z The 4400.
Obrazek
Inminditrust
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Inminditrust »

Birds of Prey i pilot Aquamena ;p Żartuję oczywiście, choć seriale są niezaprzeczalnie komiksowe.
Birds Of Prey to mocno nieudana próba kapitalizacji sukcesu Smallville serią o Oracle/Huntress/Black Canary (chyba tylko Babs byla w swojej roli postacią zbliżoną do komiksowego pierwowzoru) - napisy z tego co mi wiadomo nie istnieja.
A pilot Aquamana to nieudana próba poderwania Smallville w plażowym klimacie z Justinem Hartleyem (który po tej klapie zagrał nam w Smallville Olivera Queena :) ), w roli Aquamana właśnie (z tego co pamiętam, napisy gdzieś krążyły po sieci)

Technicznie rzecz ujmując Buffy i Angel to seriale o superbohaterach, które doczekały się komiksowych kontynuacji i wstawek ;)

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ