🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

CSI Las Vegas

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec
youtube Warszawa

Post autor: mick22 »

Co myślicie o tym sezonie?, Dla mnie coraz słabiej: powrót Sary mało wyrazisty,doktorek zero pomysłu na jego postać, sprawy przewidywalne, chyba czas kończyć.
maikel31
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: maikel31 »

Po pierwsze dziękuje fluid-owi za wstawki :D
A co do samego serialu to fakt, od czasu
Spoiler:
można się było spodziewać że właśnie tak będzie, no ale może jeszcze się coś zmieni, bądźmy dobrej myśli :-)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Tesknie za tym serialem, ale bez Grissa nie mam zamiaru go ogladac.
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Spoiler:
Iksrobaz
Wskaż do odpowiedzi

Dzięki

Post autor: Iksrobaz »

Wielki dzięki fluidowi za cały 10 sezon.

Added after 2 minutes:

czy tez wielkie dzięki zubair4148
W każdym razie wielkie dzięki
Awatar użytkownika
Bombom
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Kontakt:

Post autor: Bombom »

Iksrobaz tylko że Fluid i zubair4148 nie wstawił całego 10 sezonu, tak na marginesie hehe :)

Added after 30 seconds:

Serial za niedługo będzie jak moda na sukces jeszcze tylko kilka sezonów :)
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Anonymous992 »

Bombom pisze: Serial za niedługo będzie jak moda na sukces jeszcze tylko kilka sezonów :)
Ale ten przynajmniej da się jeszcze zrozumieć. . .
btw - ktoś wie czy Chmielpiwny wystawi Miami i NY do końca?
Awatar użytkownika
Bombom
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Kontakt:

Post autor: Bombom »

pytać na PW zainteresowanego albo szefa jak jest jakiś problem to znam kogoś kto wstawi :) <----
kacperski
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: kacperski »

Dzisiaj na wykopie pojawiła się taka ikonografika odnośnie CSI.

http://www.forensicscience.net/organiza ... raphic.jpg
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Świetne porównanie, dzięki kacperski :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Porównanie fajne, aczkolwiek bądźmy realistami - jak by to wyglądało, gdyby serial miał "dziać się" zgodnie z rzeczywistością. Na początku sezonu ktoś zaczyna badać próbkę DNA, a na końcu dowiadujemy się, do kogo należała, po czym okazuje się, że nie można jej jednak w 100% dopasować :)

Jedyne, co faktycznie razi we wszystkich CSI, to te zaangażowanie śledczych we wszystkie czynności - w zasadzie to czasami więcej jeżdżą, ścigają, strzelają, niż badają :)
Awatar użytkownika
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: panjandrum »

A mnie chyba najbardziej denerwuje w tym serialu słaby realizm zbrodni. Dajmy na to przychodzi mi taki odcinek na myśl z CSI:Miami, gdzie facet dodał do filtra od basenu jakiś tam środek, że woda w basenie zamieniła się w żrącą substancję. Kto by coś takiego robił, kiedy jest 100 innych, prostszych sposobów morderstwa ;)
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.

Douglas Adams
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

No to akurat łatwo zrozumieć - ile razy chciałbyś oglądać, że ktoś bierze pistolet, strzela i później go szukają :) Znudzilibyśmy się tym, tym bardziej, że specyfika tych seriali polega na tym, że śledczy muszą się wykazać - ku naszej uciesze - wieloma zdolnościami analitycznymi, w różnych warunkach. Stąd, choć masz rację, że cuda zdarzają się straszliwe - rzecz w atrakcyjności i mnie to akurat nie przeszkadza :)
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Z drugiej strony ludzka wyobraźnia nie zna granic i nie każdy lubi proste rozwiązania pod postacią piostoletu ;)
Myślę, że można by się niejednokrotnie zdziwić czytając kroniki kryminalne.

I nie wiem czy nie jest tak, że niektóre z serialowych spraw opierają się na prawdziwych?
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Anonymous992 »

(to tak apropos czytania kartotek policyjnych)

http://www.teksty.jeja.pl/486,historia- ... zieta.html

Nie wiem, na ile jest to prawdziwa historia, ale ilość przytoczonych faktów pozwala wierzyć, że to prawda.
Awatar użytkownika
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

Post autor: mszyszka01 »

Podobno nowego bohatera ma zagrać Ted Danson znany ze świetnej roli w Damages. Mam nadzieję, że tym razem twórcy stworzą ciekawą postać, bo Ray Langston zupełnie nie przypadł mi do gustu i jestem bardzo zadowolona, że już się nie pojawi w CSI.

:smile:
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

On mi się kojarzy jako ten zły więc ciekawe jak wypadnie w nowej roli :)
Awatar użytkownika
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

Ja się również zastanawiam jak wypadnie, zwłaszcza, że tego aktora znam tylko z roli w Damages, gdzie zagrał doskonale czarny charakter, a teraz jego nowy bohater ma mieć zbliżony charakter do Grisoma, ciekawe jest jak to rozwiążą. Wydaje mi się, że postać oddanego nauce badacza, może się "gryźć" z Tedem Dansonem (w końcu aktor ten nie posiada zbyt przyjemnej twarzy, która może być odbierana zbyt sugestywnie). W każdym bądź razie ja tak odczuwam.

pożyjemy to zobaczymy......

:smile:
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Żadnego CSI nie oglądam, ale Teda Dansona też najpierw znałem tylko z jego świetnej roli w Damages. Jednak później zacząłem oglądać Bored to Death, gdzie gra on jak najbardziej pozytywną postać. Oczywiście, na początku ciężko było nie widzieć w nim Frobishera, ale po kilku odcinkach prawie kompletnie zapomniałem o jego poprzedniej roli. Tak więc myślę, że nie macie się co martwić...
Awatar użytkownika
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi
większość oglądam
większość oglądam

mam nadzieję ;) :smile:

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ