Firefly
-
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Jeśli Serenity to film kończący to dlaczego w naszej numeracji ma [1x01] ??
Added after 5 minutes:
I drugie pytanie - dlaczego u nas jest inna kolejność niż podaje epguides czy imdb??
Added after 5 minutes:
I drugie pytanie - dlaczego u nas jest inna kolejność niż podaje epguides czy imdb??
1 1-01 1AGE01 20/Sep/02 The Train Job
2 1-02 1AGE02 27/Sep/02 Bushwhacked
3 1-03 1AGE05 04/Oct/02 Our Mrs. Reynolds [Recap]
4 1-04 1AGE06 18/Oct/02 Jaynestown
5 1-05 1AGE07 25/Oct/02 Out of Gas
6 1-06 1AGE03 01/Nov/02 Shindig
7 1-07 1AGE04 08/Nov/02 Safe
8 1-08 1AGE08 15/Nov/02 Ariel
9 1-09 1AGE09 06/Dec/02 War Stories
10 1-10 1AGE11 13/Dec/02 Objects in Space
11 1-11 1AGE79 20/Dec/02 Serenity (1)
12 1-12 1AGE79 20/Dec/02 Serenity (2)
13 1-13 1AGE10 19/Aug/03 Heart of Gold
14 1-14 1AGE12 UNAIRED Trash
15 1-15 1AGE13 UNAIRED The Message

-
Wskaż do odpowiedzi - witam
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
asd
-
Expert
Przygotowałem i wrzuciłem ponownie ponieważ stare linki wygasły. Ciężko mi się ogląda ten serial - co ciekawe wątek "westernowy" wcale nie przeszkadza - przecież nie wiadomo jak będzie wyglądała przyszłość - większość produkcji serwuje nam wizję przyszłości jako skomputeryzowany świat cyborgów a przecież tak naprawdę wcale nie wiadomo jak będzie on wyglądać. Dodatkowo z tego co na razie zauważyłem, to tylko "szef" obnosi się z kowbojskim strojem - może to jego hobby?

- kolega obok ma już "nowoczesny" strój.
Niestety sam scenariusz mnie nuży - nie widać zarysowania głównego scenariusza - ot wpadamy w jakiś fragment "życia" załogi statku, który boryka się z problemami.
Podejrzewam, że na Firefly odcisnęło się już piętno czasu - gdybym oglądał go z pięć lat temu pewnie do teraz zapamiętał bym go jako "ŚWIETNY SERIAL" i do dziś powtarzałbym to zdanie na Forum.
Tak samo dzieje się ze wszystkimi starymi serialami - to, że pamiętamy je jako coś!! po ponownym oglądnięciu w czasach dzisiejszych wygląda już dosyć blado.
Postaram się jeszcze oglądnąć kilka odcinków - może nawet dociągnąć do końca ale to już naprawdę jak nie będę miał co oglądać...

- kolega obok ma już "nowoczesny" strój.
Niestety sam scenariusz mnie nuży - nie widać zarysowania głównego scenariusza - ot wpadamy w jakiś fragment "życia" załogi statku, który boryka się z problemami.
Podejrzewam, że na Firefly odcisnęło się już piętno czasu - gdybym oglądał go z pięć lat temu pewnie do teraz zapamiętał bym go jako "ŚWIETNY SERIAL" i do dziś powtarzałbym to zdanie na Forum.
Tak samo dzieje się ze wszystkimi starymi serialami - to, że pamiętamy je jako coś!! po ponownym oglądnięciu w czasach dzisiejszych wygląda już dosyć blado.
Postaram się jeszcze oglądnąć kilka odcinków - może nawet dociągnąć do końca ale to już naprawdę jak nie będę miał co oglądać...

-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Niestety podzielam twoje zdanie.Jestem po 7 odcinkach. Przez kilka lat sporo się naczytałem i nasłuchałem o tym serialu. Miałem wobec niego duże oczekiwania.Może zbyt duże? Nie ma w nim nic specjalnego co zwróciło by moją uwagę.xvidasd pisze: Niestety sam scenariusz mnie nuży - nie widać zarysowania głównego scenariusza - ot wpadamy w jakiś fragment "życia" załogi statku, który boryka się z problemami.
Brak wątku przewodniego jest aż nadto widoczny.
Jak na serial sf za mało w nim jest tego sf. Jeden statek to trochę za mało.
Bohaterowie, poza kapitanem, bez wyrazu a postać River grana przez Summer Glau strasznie mnie denerwuje.
Obejrzę do końca bo mimo wszystko jakoś się to ogląda.
Taki to trochę familijny serial. Mało skomplikowany.
-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Yugi_2142
- Kontakt:
-
najphil
- Kontakt:
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
Jestem tylko ciekawy ilu z Was, którzy tak wychwalacie ten serial, oglądnęło (pierwszy raz) Firefly w czasach obecnych a ilu w czasach, kiedy miał premierę?
Bo np. Slidersów ja też wspominam z sentymentem ale jak zapuściłem go teraz kilku znajomym, którzy lubią Sci-fi to dziwnie na mnie patrzyli...
Albo po prostu mnie nie przypadł FF do gustu bo nijak nie mogę się zmusić do oglądnięcia czwartego odcinka.
Bo np. Slidersów ja też wspominam z sentymentem ale jak zapuściłem go teraz kilku znajomym, którzy lubią Sci-fi to dziwnie na mnie patrzyli...
Albo po prostu mnie nie przypadł FF do gustu bo nijak nie mogę się zmusić do oglądnięcia czwartego odcinka.

-
Wskaż do odpowiedzi
-
AreQ_BAH
- Kontakt:
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Co jak co ale jako fan sci-fi chociaż film obejrzeć musisz asd. Tutaj cel uświęca środki, jak nic innego nie zadziała to przylej sobie głowę do monitora, żeby nie móc przestać oglądaćxvidasd pisze:Albo po prostu mnie nie przypadł FF do gustu bo nijak nie mogę się zmusić do oglądnięcia czwartego odcinka.

Ignorance is a virtue.
-
asd
-
Expert
Nie trzeba było aż tak drastycznych środków (nie oglądam na monitorze
) bo film okazał się być bardzo dobry! Chociaż trochę sama końcówka mnie rozczarowała ponieważ a jakże -
Nie zmienia to jednak faktu, że jest to naprawdę godna pozycja (i obowiązkowa dla fanów sci-fi) obejrzenia
Być może teraz, po oglądnięciu filmu, ponieważ "zżyłem" się z załogą, oglądnięcie serialu będzie łatwiejsze - postanowiłem jeszcze raz do niego podejść...

Spoiler:

Być może teraz, po oglądnięciu filmu, ponieważ "zżyłem" się z załogą, oglądnięcie serialu będzie łatwiejsze - postanowiłem jeszcze raz do niego podejść...

Oceń ten serial