The Voice of Poland

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: najphil »

Voice of Poland - ogląda ktoś?

Dla mnie porażka i nie mówię tu nawet o jury, w którym nie ma za grosz polotu. Dąbrowska jest nadętą krową. Nergal mnie zawiódł, bo sądziłem, że koleś jest bardziej bystry, a cała wymyślona formuła programu tak naprawdę nic nowego nie wnosi.

Najgorsze jest to, że były już 4 odcinki, a żaden głos mnie nie powalił. Pojawiła się co prawda Aleksandra Galewska - dziewczę, które mnie zachwyciło w Szansie na Sukces, ale ten jej występ tutaj był mocno średni.

Może coś się zmieni, gdy zakończy się etap przesłuchań i zacznie rywalizacja, bo na razie bardzo cienko.

http://www.youtube.com/user/VoiceOfPola ... gP95g7N9e0
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
saper202
Wskaż do odpowiedzi
Widziałem wszystko
Widziałem wszystko

Post autor: saper202 »

Czy ja wiem. Parę wykonań przyprawiło mnie o dreszcze: To moje typy na dzień dzisiejszy. O dziwo tym razem moimi typmi są faceci :roll:

EDIT A tak wogóle to przenoszę do osobnego tematy. Nie mieszajmy Kacperskiego z The Voice of Poland
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Zamysł samego programu był dobry ale z góry skazany na porażkę - nie od dziś wiadomo, że w muzycznym show-bYznesie wcale nie liczy się głos tylko wygląd i najlepiej skandal (obyczajowy).
Co więc z tego, że jury wyłonią osobę ze "słowiczym" głosem, skoro nie będzie ona medialna bo np. będzie skromną kaleką?? Kto wyda płytę takiej osoby? Analogicznie - kto ogląda para-olimpiady??
Osobiście nie lubię polskiej sceny muzycznej i tych "pseudo-artystów", którzy wprawdzie często wypuszczają "chwytliwe" single ale co z tego skoro całość jest doskonale obrobiona na komputerze a jak przyjdzie co do czego (koncerty) to ratują się playbackiem?

Skuszony "anty-reklamą" kleryków oglądnąłem kilkanaście minut - ciekawy byłem co też ten "diabeł wcielony" (Nergal) tam takiego wyczynia, skoro tak się burzą. Miałem nadzieję, że zobaczę jakąś dziewicę na zakrwawionym ołtarzu czy przynajmniej jakieś wyrysowane pentagramy... Może chociaż "znak diabła" czy coś... a tu nic - facet siedzi spokojnie i wykonuje swoją pracę zgodnie z przyjętymi obyczajami światopoglądowymi... - :scratch:

Podsumowując - program niewypał i nawet "reklama" (sponsorowana?) jaką robi mu kościół Katolicki go nie uratuje - klapa.
Obrazek When Dreams Come True...
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

xvidasd nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Byłam na wielu koncertach polskich zespołów czy artystów i na żadnym nie słyszałam playbacku. Wręcz przeciwnie. Koncertowe wykonania utworów były lepsze niż te na płycie.
Pseudo gwiazdki wypromowane w taki czy inny sposób typu nie wiem np. Gosi Andrzejewicz czy Mandaryny to co innego. To jest margines jak dla mnie. Nie społeczny a muzyczny ;)

Co do Voice to obejrzałam jeden odcinek i podziękuję. Nie przemawia do mnie ta formuła. Jury kiepskie, ale i tak lepsze niż to w Must be the music. A kościół niech się pieni o Nergala z tego akurat mam ubaw :)

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ