True Blood

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Bostonq pisze:ze szczególnym uwzględnieniem
Tak, ten fragment chyba zrobił na mnie największe wrażenie dobrze, ale reszta też nieźle się broni...
lubie_kiedy pisze:I nawet Tara jakoś mniej irytująca.
QFT. Wygląda na to że w tym sezonie zobaczymy całkiem nową Tarę ;)
lubie_kiedy pisze:Za to końcówka 2 odcinka.. będzie ciekawie
No i teraz muszę lecieć, szukać drugiego odcinka :bounce:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Jest dobrze :)
Spoiler:
I pytanie do tych, co oglądają na bieżąco i czytali książki: czy to ściśle pasuje do powieści, czy jest radosną twórczością scenarzystów? :)
Awatar użytkownika
Szycha
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Szycha »

Bostonq pisze:I pytanie do tych, co oglądają na bieżąco i czytali książki: czy to ściśle pasuje do powieści, czy jest radosną twórczością scenarzystów? :)
Dla osób które nie chcą wiedzieć, nie otwierać spoilera.
Spoiler:
Helventis
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Helventis »

No nareszcie. Jak dotąd oglądałem ten sezon z przyzwyczajenia już troche, ale 7 odcinek naprawde trzyma wysoki poziom, troche śmiechu, troche dramatyzmu, wymieszane w odpowiednich proporcjach :D Oby do końca sezonu odcinki były już tylko lepsze
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Doczekaliśmy się końca, na następny odcinek trzeba będzie czekać znowu nieludzko długo, ale już, już za pasem Supernatural i inne dobrocie żeby nam nie było nudno ;)

Sezon 4 oceniam bardzo dobrze, wręcz fantastycznie jeśli wziąć pod uwagę to czego się spodziewałem po 3x12. Słitaśne wróżki okazały się wcale nie słitaśne, i było ich mało, i w ogóle jakoś mi tak głupio że nie wierzyłem w twórców TB. To może po kolei:
Spoiler:
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Dobre podsumowanie Shedao Shai! :ok
Spoiler:
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Yugi_2142,
Spoiler:
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Shedao Shai,
Spoiler:
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Spoiler:
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Nadrobilem zaleglosci i obejrzalem w koncu nowy sezon.
Krotkie podsumowanie: irytacja i nuuuda...
Spoiler:
Z tego powodu do konca sezonu dotrwalem z trudem i mam spore obawy co bedzie dalej.
Mam wrazenie, ze formula serialu sie wyczerpuje i widac oznaki zmeczenia materialu.
HBO powinno myslec jak TB zakonczyc, gdy jest jeszcze na topie (ale juz jest widoczny trend spadkowy), tak by przed koncem nie dotknal go "starczy uwiad".
AurelioEspi
Wskaż do odpowiedzi

Re: True Blood

Post autor: AurelioEspi »

After viewing the first 2 season, it started to bore, but all in all good series a lot of blood and gore good sex scenes but a bit much.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Trzy odcinki zostały do końca, sezon - pomijając dość mocno rozdętą paletę wszelkiej maści dziwadeł - całkiem niezły, na tyle, że oglądam na bieżąco, co poprzednio się nie udało. Ciekawy jest ten wątek Lilith, ogólnie to, co się dzieje w ramach tej nowej "rewolucji" lub też "ewolucji", w zależności jak na to spojrzeć. I przyznam, że bardzo ładny wątek Hoyta był, z naprawdę emocjonalnym zakończeniem, co przyznaję na plus, bo mało ostatnio jakiś głębszych spraw w tym serialu było :) Ogólnie nie jest źle, choć też nie widać, żeby - przynajmniej u nas - wzbudzał serial jakieś większe emocje :) Kiedyś to wzbudzał, oj wzbudzał ... :)
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

Moim zdaniem serial nadal rewelacyjny. Watki Sooki i Lafayette jak zawsze nudne, watach tez troche przynudza, ale za to ta cała "rewolucja" mrauuuu. Świetne nowe postacie wampirów jak Steve Newlin i całe zwierzchnictwo i powrót Russella Edgingtona. Ciekawy watek z Lilith bije w tym sezonie wszystkie inne na głowe i mam wrażenie, że nie poświecono im jakoś szczególnie tym razem uwagi są po prostu jako tło do wydarzeń jakim jest próba przejęcia władzy nad światem przez wampiry
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Muszę dołączyć się do pozytywnych opinii o serialu. Nowy sezon trzyma poziom, niektóre motywy może trochę nudzą ale główny wątek jest bardzo interesujący. Nieźle sprawdzają się nowe wampiry no i Russel jak zwykle ma sporo mocnych tekstów :] Jestem bardzo ciekawy co nam przyniosą finałowe odcinki...
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

I jak? obejrzal ktos sezon 5 do konca?
Na razie slyszalem takie sobie opinie i po kiepskim sezonie 4 jakos nie moge zabrac sie za 5...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Ja obejrzałem. Jak by to krótko podsumować, żeby specjalnie nie zdradzić treści... Z TB jest podobnie jak z Supernatural. Kolejny sezon przynosi więcej tego samego co wcześniej, w tak samo dobrej, jeśli nie lepszej jakości. Jeśli więc poprzedni sezony Ci się podobały, szczególnie ten z Russelem, to nie zastanawiaj się tylko oglądaj :)
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Ja oglądałem na bieżąco. Moim zdaniem TB to obecnie najlepszy serial sezonu letniego, S5 zdecydowanie trzymał poziom. I zakończenie ciekawe. Czekam na S6 :)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert

dzieki :)
zaskakujaco dobre opinie :)
w wolnej chwili zaczne ogladac
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

Skoro wy tak mówicie to i ja się skuszę choć koleżanka twierdzi, ze ten sezon to już nie to samo.To prawda, że od nowego 6 sezonu odchodzi główny pomysłodawca i showrunner serialu?Gdzieś to wyczytałem jakiś czas temu i teraz nie mogę tej informacji potwierdzić
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Za to wszystko wskazuje na to, że postać Billa w końcu staje się podobna do tej z książek :) Czy to dobrze, czy źle, to już trudno powiedzieć, ale trzeba przyznać, że zakończenie zwiastuje solidne kłopoty w następnym sezonie :)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ