American Horror Story

Jeśli lubisz gęsią skórkę i strachy pod łóżkiem!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

USA American Horror Story

Post autor: asd »

[mimg]https://baza.seriale-asd.eu/upload_files/PHN8exomRNFmRN_1_m.jpg[/mimg]
American Horror Story

Ryan Murphy i Brad Falchuk pracują nad nowym projektem, który owiany jest mocno strzeżoną tajemnicą.
Generalnie ma to być horror, który naprawdę zmrozi krew w naszych żyłach. Scenarzyści dostali wytyczne, żeby opracowywać historie, na podstawie własnych lęków i schizów.

Czy projekt wypali? Trudno na razie powiedzieć choć osobiście byłbym ostrożny biorąc pod uwagę, że obaj panowie zasłynęli z... produkcji Glee (ale i Nip/Tucka).

Serial będzie "po odcinku".
Premiera (w FX) - 5.10.2011
Obrazek When Dreams Come True...
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Na tą nowość najbardziej czekam w tym sezonie. Po Masters of horror dawno nie było takiej produkcji. A chętnie jakąś bym obejrzała. Fajnie, że będzie po odcinku :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

lubie_kiedy pisze:Po Masters of horror dawno nie było takiej produkcji.
Zapomniałaś o Fear Itself z 2008 roku - kilka odcinków było naprawdę dobrych!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Obrazek
American Horror Story

No to zapraszam na seans...
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Świetne. Trochę wyuzdane, trochę makabryczne, a wszystko w lekko psychodelicznym sosie - może za bardzo naiwnym i niezbyt oryginalnym, ale zawsze.

Na razie jestem trochę jeszcze oszołomiony po seansie, chyba głownie za sprawą braku głównego bohatera. Zwykle w horrorach, gdy wszystko na około zaczyna być dziwne, jest przynajmniej jedna osoba, która zachowuje się normalnie i próbuje ogarnąć sytuacje. To jej kibicujemy i z nią się identyfikujemy. W tym serialu wszyscy są dziwni i niemal bez walki, poddają się wpływowi domostwa. Zobaczymy na jak długo.

Z niecierpliwością czekam na drugi epek.
ObrazekObrazek
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Nuda i na rany chrystusa ile razy można oglądać horrory o nawiedzonych domach.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

eee... Jak już napisał Shen to wszystko już było! Nawet motywy z gosposią czy zamalowanymi obrazami żywcem ściągnięty z Brytyjskiego Marchlands. A podobno scenarzyści mieli czerpać materiały z własnych doświadczeń i lęków - żeby było naprawdę strasznie. Jak dotychczas to strasznie może i jest ale.. nudno.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Shen pisze: [...] ile razy można oglądać horrory o nawiedzonych domach.
W nieskończoność :) Generalnie, po pierwszym epizodzie - cudeńko :) Oczywiście ludyczne typowo, żadne tam artystyczne, wzniosłe. Jest trochę uroczego horroru (mnóstwo wzorców, ale ładnie wykorzystanych), plastycznie świetne ujęcia, a przede wszystkim - rewelacyjna muzyka :) Postaci całkiem przyzwoite, jedna scena (choć przewidywalna) naprawdę sroga
Spoiler:
- jak dla mnie w sam raz, a zwłaszcza dlatego, że horrorów serialowych jak na lekarstwo, a ten jest całkiem przyzwoity i ma spory potencjał, który - oby - został wykorzystany, no ale to zobaczymy dopiero w przyszłych odcinkach :)
Shen
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Shen »

Ile ma być tych odcinków? Serial ma być zamkniętą całością?
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Na ile zamkniętą to nie wiem, ale ma być 13 odcinków.
chemik1986
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: chemik1986 »

właśnie pierwszy epizod widziałem i bardzo bardzo mi się podoba. mam nadzieje ze kolejne tak samo dobre beda. zaraz zabieram sie za drugi:)
ksingian
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ksingian »

Among the cast, my favorite is Constance played by Jessica Lange. She truly is a great actress :smile:
feral
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: feral »

So how good is this show? I mean, is is good all the way through? Or does it start strong and fades a bit towards the end (sort of like Heroes)? On the fence about whether I want to watch it or not...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

It is a really good show with satisfying ending. I recommend it strongly to all horror fans. :smile:
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Bardzo bardzo bardzo dobry serial. Końcówka może nie do końca satysfakcjonująca, ale całość prezentuje się super. Dawno nie było w tym gatunku tak ciekawej pozycji.
Spoiler:
Z zaciekawieniem będę śledzić to co twórcy wymyślą w kolejnym sezonie.
mick22
Wskaż do odpowiedzi
zawodowiec
zawodowiec

Post autor: mick22 »

Spoiler:
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Re: American Horror Story

Post autor: Bostonq »

Z dużym opóźnieniem, ale w końcu dokończyłem serial, a w zasadzie obejrzałem całość, bo - nie z powodu serialu jako takiego, tak czasem się po prostu zdarza - wcześniej obejrzałem pierwszy odcinek i utknąłem :)

"American Horror Story" jest wybitny! Cóż za splot makabry, perwersji, mroku i specyficznego humoru. W sumie dawno czegoś takiego nie oglądałem, a w "głównym nurcie" to rzecz w ogóle bez precedensu. Natężenie dewiacji, dziwactw, groteski jest niezwykłe, a przy tym serial potrafi niekiedy nieźle przestraszyć :)

Gdy do tego dodamy świetne aktorstwo, z genialną Jessicą Lang na czele, to otrzymujemy - choć oparty na schematach - utwór świeży i oryginalny :) A do tego jest to historia opowiedziana od początku do końca, z mnóstwem wątków, które świetnie się w finale domykają. I tak uroczo, w stylu Polańskiego, rozegrano końcówkę. No miodzio :)

Już nie mogę się doczekać, gdy serial powróci, co ciekawe i niespotykane, w zupełnie nowej, osobnej historii, w której aktorzy z sezonu pierwszego zagrają zupełnie inne postaci, a całość akcji będzie umieszczona w - tak, tak - w szpitalu psychiatrycznym :)

-- 21.10.2012 00:28 --

Drugi sezon zaczął się REWELACYJNIE! W ogóle pomysł z tym, żeby tworzyć zupełnie nową historię z większością tych samych aktorów z pierwszego sezonu jest kapitalny. A do tego mamy: bodaj najbardziej upiorną czołówkę, z jaką zetknąłem się w serialach, Jessicę Lang, która tak pięknie powróciła na ekran, że mniej Ją kojarzyć będę z King Kongiem, a bardziej z rewelacyjnymi kreacjami w tym serialu - aktualnie gra bardzo spooky zakonnicę, a robi to fenomenalnie, dalej: mnóstwo świetnych ujęć, praca kamery tworzy odpowiednio dziwaczny klimat, genialne sceny, jak ta przy obiedzie z księdzem - nie tylko dlatego, że kontrowersyjna jak cholera, ale po prostu dlatego, że jest cudownie zrobiona, świetny i straszny budynek, mnóstwo odrealnionych statystów, Jamesa Cromwella jako szalonego naukowca, dwa porządki czasowe, które potrafią się świetnie przenikać, jak w scenie w tunelu, szalenie intrygujący wątek główny, który, póki co przynajmniej, wygląda miejscami tak, jakby najlepsze tradycje "Archiwum X" wymieszały się z metafizycznym dyskursem, świetne wątki historyczno-obyczajowe, itp. itd. W tej chwili nie znam, nie dostrzegam lepszego horroru na poletku seriali :) Nic, tylko oglądać!!!
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

Bostonq, oglądam!!!
Awatar użytkownika
atrixa
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Post autor: atrixa »

Oglądałam pierwszy sezon i chciałabym obejrzeć i drugi....
Co oglądam:
Dużo.... :D
Awatar użytkownika
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: SoA

Post autor: sHChypp »

Kurcze, tylko ciężko go teraz zdobyć. Może tak stworzyć by torrenta?
I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ