Ale wciąż się obawiam o losy tego serialu.
Film był genialny wręcz, ciągle siedzi mi w pamięci, chociaż to już minęło parę lat. Był urzekający, potrafił wstrząsnąć człowiekiem. Ale to był film, 2h plus minus parę minut i koniec.
A tutaj się obawiam, że w formie serialu się nie sprawdzi :/
Choć oczywiście obejrzę.
Ale wciąż się obawiam o losy tego serialu. Film był genialny wręcz, ciągle siedzi mi w pamięci, chociaż to już minęło parę lat. Był urzekający, potrafił wstrząsnąć człowiekiem. Ale to był film, 2h plus minus parę minut i koniec. A tutaj się obawiam, że w formie serialu się nie sprawdzi :/ Choć oczywiście obejrzę.
A jak dla mnie to na serial nadaje się jak najbardziej. Duża ilość bohaterów (każdy z wyraźnie zakreśloną osobowością) i przeplatające się wątki. Czekam.
A jak dla mnie to na serial nadaje się jak najbardziej. Duża ilość bohaterów (każdy z wyraźnie zakreśloną osobowością) i przeplatające się wątki. Czekam.
bocja52 pisze:Bardzo bym chciałam Houst MD sezon 1.Niestety nigdzie juz nie ma 1 sezonu
To chyba nie najwłaściwszy temat dla takiej deklaracji/prośby
Zaś co do nowych seriali w 2008 r., przyznam się że jestem ciekaw jaka będzie główna produkcja koreańskiej stacji MBC w jesiennej ramówce. W 2006 r. był to Jumong (wszystkie 81 odcinków oprócz 1 i 2 miało widownie w granicach 40-50% w Korei), a w 2007 r. lepiej znane Tae Wang Sa Shin Gi (co ciekawe Legendy miały gorszą oglądalność tj. ok. 30%), a co zobaczymy w bieżącym roku z pobieżnego przeglądania netu jeszcze nie odkryłem, choć przyznam że mam dośc duże nadzieje
[quote="bocja52"]Bardzo bym chciałam [b]Houst MD sezon 1[/b].Niestety nigdzie juz nie ma 1 sezonu[/quote]
To chyba nie najwłaściwszy temat dla takiej deklaracji/prośby :wink:
Zaś co do nowych seriali w 2008 r., przyznam się że jestem ciekaw jaka będzie główna produkcja koreańskiej stacji MBC w jesiennej ramówce. W 2006 r. był to Jumong (wszystkie 81 odcinków oprócz 1 i 2 miało widownie w granicach 40-50% w Korei), a w 2007 r. lepiej znane Tae Wang Sa Shin Gi (co ciekawe Legendy miały gorszą oglądalność tj. ok. 30%), a co zobaczymy w bieżącym roku z pobieżnego przeglądania netu jeszcze nie odkryłem, choć przyznam że mam dośc duże nadzieje :)
[quote="bocja52"]Bardzo bym chciałam Houst MD sezon 1.Niestety [/quote] Za słabo szukałeś - są dostępne i to wszystkie trzy zezony - szukaj w odpowiednim dziale.
Napisów polskich nie stwierdzono. Przez pewien czas na mininowej można było znaleźć 25G wersję Jumonga ze wszystkimi odcinkami i napisami po angielsku, ale torrent ten został usunięty jakiś miesiąc temu (był przy tym dostępny chyba nie dłużej niż dwa tygodnie, sam go tylko przez przypadek zobaczyłem). Serial jest do znalezienia na zamkniętych stronach z azjatyckimi torrentami w wersji 350 MB z angielskimi napisami w formacie srt (wiem z własnego doświadczenia). Z powodu jego długości (czas konwersji, tłumaczenie napisów na polski) nie widzę zbytnio sensu proponowania go. Jeśli jednak komuś podobały Legendy i chciałby zobaczyć serial w podobnym klimacie (oczywiście z mniejszym rozmachem i z bardziej przegadaną fabułą) i nie chciałby przy tym doznać szoku różnicy klas ten serial jest chyba najbardziej logicznym rozwiązaniem (ja np. popełniłem ogromny błąd sięgając po Tae Wang Sa Shin Gi do seriali chińskich, które że tak powiem są co najmniej kiczowate)
Napisów polskich nie stwierdzono. Przez pewien czas na mininowej można było znaleźć 25G wersję Jumonga ze wszystkimi odcinkami i napisami po angielsku, ale torrent ten został usunięty jakiś miesiąc temu (był przy tym dostępny chyba nie dłużej niż dwa tygodnie, sam go tylko przez przypadek zobaczyłem). Serial jest do znalezienia na zamkniętych stronach z azjatyckimi torrentami w wersji 350 MB z angielskimi napisami w formacie srt (wiem z własnego doświadczenia). Z powodu jego długości (czas konwersji, tłumaczenie napisów na polski) nie widzę zbytnio sensu proponowania go. Jeśli jednak komuś podobały Legendy i chciałby zobaczyć serial w podobnym klimacie (oczywiście z mniejszym rozmachem i z bardziej przegadaną fabułą) i nie chciałby przy tym doznać szoku różnicy klas ten serial jest chyba najbardziej logicznym rozwiązaniem (ja np. popełniłem ogromny błąd sięgając po Tae Wang Sa Shin Gi do seriali chińskich, które że tak powiem są co najmniej kiczowate)
Helventis pisze:co?? chyba coś przegapiłem Oo ... jaka nowa seria? o co kaman?
Z tego co gdzieś czytałem (linki przytoczę jak je odnajdę) to Nowa seria będzie się zwać Stargate Universe ( na filmweb jest multum informacji >>klik<< :roll: ) A wprowadzeniem do serialu ma być 3 film pełnometrażowy Stargate
[quote="Helventis"]co?? chyba coś przegapiłem Oo ... jaka nowa seria? o co kaman?[/quote]
Z tego co gdzieś czytałem (linki przytoczę jak je odnajdę) to Nowa seria będzie się zwać Stargate Universe ( na filmweb jest multum informacji >>[url=http://www.filmweb.pl/Stargate+Universe,2008,o+filmie,Film,id=433116]klik[/url]<< :roll: ) A wprowadzeniem do serialu ma być 3 film pełnometrażowy Stargate :)
Aye pisze:
Zaś co do nowych seriali w 2008 r., przyznam się że jestem ciekaw jaka będzie główna produkcja koreańskiej stacji MBC w jesiennej ramówce.
Jesli spodobal ci sie Tawangsashingi to domyslam sie ze interesuja cie "historical K-drama".Jezeli chodzi o ten gatunek to najciekawszy jest "Hong Gil Dong" mozna chyba to porownac z Robin Hoodem Serial ma miec 24 epizody poki co wyemitowano 14.Emituje go niejaka stacja KBS1.Wszystkie 14 epizody dostepna sa w internecie.Co do napisow to sa dostepne Angielskie.
Poki co na "najwieksza" koreanska produkcje zapowiada sie Dae Wang Sejong ktory ma zawierac az 100 epizodow.Z tego co wyczytalem juz sa 3.Serial ten opowiada o zyciu 4 Krola dynasti Choson ktory zostal zapamietany jako tworca alfabetu "Hangul" (cokolwiek to znaczy).
Co do stacji MBC narazie nic nie slychac ani nie widac Tez mam nadzieje ze zrobia cos na miare Taewangsashingi
P.S Moze to nie miejsce na to ale chcialbym sie przedstawic.Nazywam sie Radek i tak jak wy jestem "Serialohollikem".
P.S 2 Jesli kogos interesuja inne gatunki Koreanskich seriali (nie historycznych) to takze moge zapodac co nieco informacji na temat dostepnosci, napisow etc.
Zaś co do nowych seriali w 2008 r., przyznam się że jestem ciekaw jaka będzie główna produkcja koreańskiej stacji MBC w jesiennej ramówce. [/quote]
Jesli spodobal ci sie Tawangsashingi to domyslam sie ze interesuja cie "historical K-drama".Jezeli chodzi o ten gatunek to najciekawszy jest "Hong Gil Dong" mozna chyba to porownac z Robin Hoodem :) Serial ma miec 24 epizody poki co wyemitowano 14.Emituje go niejaka stacja KBS1.Wszystkie 14 epizody dostepna sa w internecie.Co do napisow to sa dostepne Angielskie.
Poki co na "najwieksza" koreanska produkcje zapowiada sie Dae Wang Sejong ktory ma zawierac az 100 epizodow.Z tego co wyczytalem juz sa 3.Serial ten opowiada o zyciu 4 Krola dynasti Choson ktory zostal zapamietany jako tworca alfabetu "Hangul" (cokolwiek to znaczy).
Co do stacji MBC narazie nic nie slychac ani nie widac ;) Tez mam nadzieje ze zrobia cos na miare Taewangsashingi ;)
P.S Moze to nie miejsce na to ale chcialbym sie przedstawic.Nazywam sie Radek i tak jak wy jestem "Serialohollikem".
P.S 2 Jesli kogos interesuja inne gatunki Koreanskich seriali (nie historycznych) to takze moge zapodac co nieco informacji na temat dostepnosci, napisow etc.