Podziwiam i rozumiem. Ja też tak miałam z pierwszą serią dlatego teraz cierpię kiedy trzeba czekać na kolejny odcinek drugiej serii. Ku mojej radości dziś pojawił się odcinek czwarty. Już nie mogę się doczekać.Yugi_2142 pisze:Dziś zacząłem i skończyłem oglądanie pierwszego sezonu.
Downton Abbey [UK]
-
Wskaż do odpowiedzi - piszę
- youtube Warszawa
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Szkoda, że już jestem po 
Nie wiem co jest takiego w tym serialu, że nie mogę się od niego oderwać - fascynujące intrygi? świetna muzyka? a może dopracowany scenariusz?? Najpewniej wszystkie z powyższych skoro serial uplasował się gdzieś w mojej pierwszej trójce z tego sezonu.
Dobrze, że będzie trzeci sezon

Nie wiem co jest takiego w tym serialu, że nie mogę się od niego oderwać - fascynujące intrygi? świetna muzyka? a może dopracowany scenariusz?? Najpewniej wszystkie z powyższych skoro serial uplasował się gdzieś w mojej pierwszej trójce z tego sezonu.
Dobrze, że będzie trzeci sezon

-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Dla mnie już tak mniej więcej od połowy drugiego sezonu serial zrobił się mocno telenowelowy. Nie wiem czy to zmęczenie materiału z mojej strony ale pierwszy sezon wydawał mi się jakiś poważniejszy, a start drugiego dawał nadzieję na kontynuację. Tymczasem wszystko zaczęło się robić dziwne, bohaterowie zaczęli przyjmować "telenowelowe" pozy, zachowywać się przesadnie ekspresywnie. Momentem kulminacyjnym dla mnie była akcjaCo prawda końcówka drugiego sezonu trąci nieco stęchłą telenowelą ale można na to przymknąć oko.
Spoiler:
Ignorance is a virtue.
-
-
asd
-
Expert
Dzieje się tak z każdym serialem bez wyjątku - Na początku przeżywamy zachwyt i z wypiekami na twarzach śledzimy losy naszych ulubionych bohaterów. Z czasem nasze emocje ulegają ostudzeniu a i scenarzystom zaczyna brakować pomysłów.Yugi_2142 pisze:Szkoda że serial schodzi do tego poziomu... Rolling Eyes
Jak na razie w DA jestem gdzieś pośrodku mojej przygody z tym serialem - bardzo go lubię i wyczekuję a z drugiej strony ręce mi opadają jak widzę bezradność w tej beznadziejnej miłości

No i nietoperzyca okazała się zbyt łagodna w swoim tradycjonalizmie - wolałem jak za strachem w oczach mówiła, że lepiej nie podchodzić do tej elektryczności

Jest więc kilka rzeczy, które mniej mi się podobają ale nie są na tyle istotne, żeby wpływały na moją ocenę ogólną tego serialu: 8,5/10

-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Dla tych którzy tęsknią za DA w oczekiwaniu na trzecią serię polecam coś o podobnej tematyce. ;-)
http://www.filmweb.pl/serial/Pan+wzywa% ... 1988-95837
Mam wrażenie że twórcy DA trochę zaczerpnęli tematykę serialu.
http://www.filmweb.pl/serial/Pan+wzywa% ... 1988-95837
Mam wrażenie że twórcy DA trochę zaczerpnęli tematykę serialu.

-
A dla mnie incydent z pokojówką jest zrozumiały. Czuł się samotny i nikomu niepotrzebny. Żona i córki znalazły dla siebie zajęcie przy rannych. Każdy miał coś do zrobienia, tylko nie on. Nagle jego żona nie ma dla niego czasu, w wojsku go nie chcą, córki mają swoje życie i wtedy on uświadamia sobie, że nikt go nie potrzebuje, że rodzina i służba radzą sobie świetnie bez niego. Do tego dochodzi kryzys wieku średniego i kiedy ładna kobieta okazuje mu zainteresowanie, to dużo nie trzeba żeby i on zwrócił na nią uwagę.
-
asd
-
Expert
-
-
najphil
- Kontakt:
Re: Downton Abbey [UK]
Mój Boże, jak przyjemnie wrócić do tego serialu. Idealny "odchamiacz" na dzisiejsze czasy 

-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Oj, długo się opierałam i po "Downton Abbey" nie sięgałam. I miałam rację.
Tylko, że jesień przyszła, kaloryfery zimne a spacery też chłodne się zrobiły, to zerknęłam na pierwszy odcinek.
No i teraz, przez jakiś czas, będę bardzo zajęta, bo serial chwycił i trzyma mocno.
Tylko, że jesień przyszła, kaloryfery zimne a spacery też chłodne się zrobiły, to zerknęłam na pierwszy odcinek.
No i teraz, przez jakiś czas, będę bardzo zajęta, bo serial chwycił i trzyma mocno.
-
asd
-
Expert
Doskonały serial! Co ciekawe jak tak na niego popatrzeć to w sumie nic się tam aż takiego nie dzieje... - ot zwykłe dramaty rodzinne ale jakie! Jest w nim jeszcze coś ciekawego - ma potężny magnes, który nie pozwala się oderwać od oglądania i spokój, dzięki któremu oglądanie to nie tylko świetna rozrywka ale i odpoczynek.
-- 25.12.2012 21:34 --
Zaraz zaraz.. to 3x08 nie był końcem sezonu??
Zakończyło się taką idyllą podczas meczu, że nawet nie sprawdziłem a teraz coś mi tu nie pasuje i dochodzą mnie słuchy, że to nie był koniec... - To jak to jest z tym trzecim sezonem?
-- 25.12.2012 21:34 --
Zaraz zaraz.. to 3x08 nie był końcem sezonu??
Zakończyło się taką idyllą podczas meczu, że nawet nie sprawdziłem a teraz coś mi tu nie pasuje i dochodzą mnie słuchy, że to nie był koniec... - To jak to jest z tym trzecim sezonem?

-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
Wczoraj, tak samo jak w zeszłym roku na Boże Narodzenie, ukazał się odcinek świąteczny.
Miło by było móc go ściągnąć w asd
Miło by było móc go ściągnąć w asd

-
najphil
- Kontakt:
-
asd
-
Expert

No normalnie mi się odechciało oglądać...
-- 09.01.2013 19:09 --
Spoiler:

Oceń ten serial