Alcatraz (zakończony)

a long, long time ago..
Saga
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: Saga »

nikt nie potrafi zniechęcić do serialu jak wy panowie :D ale ponieważ nie znoszę seriali proceduralnych (sa oczywiście wyjątki) to chyba na razie sobie odpuszczę i poczekam na końcowe opinie i na decyzje tv czy dostanie kolejny sezon
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Raczej wątpię czy dostanie kolejny sezon.Z dwóch seriali Abramsa (choć w Alcatraz ma dużo mniejszy wkład) większą szansę na kolejny sezon ma Fringe, zwłaszcza po ostatnim odcinku. Alcatraz dołuje od jakiegoś czasu i nie potrafi przyciągnąć do siebie widzów. Person of Interest wciągnęło mnie już przy czwartym odcinku i to niemiłosiernie :) Fringe też w tych okolicach, ale tutaj Alcatraz jest daleko w tyle, główna tajemnica, nadal pozostaje tajemnicą :) scenarzyści pokazali trochę nawiązań do niej, ale to wszystko, nie ma jakiegoś punktu zaczepienia, nie za bardzo mnie interesuje główny motyw jeżeli tak go przedstawiają. Jeżeli serial nie rozkręci się w najbliższych dwóch odcinkach, to nawet dobra końcówka nie zgromadzi takiej liczby widzów by serial dostał drugi sezon.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

czyli dalej nic ciekawego :silent: tak więc sobie odpuszczam mam ciekawsze rzeczy do robienia niż oglądanie marnego serialu
Ramirezz
Wskaż do odpowiedzi

Re: Alcatraz

Post autor: Ramirezz »

Serial ma ciekawą fabułę ,widocznie Abrams miał lepszy dzień do pisania niż przy fringe
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

rzeczywiście ma ciekawa fabułe, ale co z tego jak nie potrafią z niej korzystać. jestem fanem Fringe i nie moge się zgodzi, że Abrams miał gorszy dzień przy pisaniu Fringe niż Alcatraz.
Alcatraz jest serialem, którego potencjał został zapomniany przy 5 odcinku.
Akcja serialu stoi w miejscu, brak mu porządnego kopa, żeby rozkręcić akcję. I to odróżnia Fringe od Alcatraz, scenarzyści Fringe'a potrafią rozkręcić fabułę i tym samym utrzymać poziom serialu od 4-ech sezonów. A tu przy pierwszym sezonie i jak to inżynier Mamoń mówił - "wieje nudą".
Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że to będzie pierwszy i ostatni sezon. Dobrze chociaż, że producenci zapowiedzieli, rozwiązanie 3/4 tajemnicy.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Może i pomysł jest, potencjał jak najbardziej, ale niestety jest marnowany. Pokazują tylko następne postacie, jedne ciekawsze drugie mniej, a główny wątek i tajemnica nadal nie ruszone... Szkoda.
Nie wróże drugiego sezonu temu serialowi.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Finał sezonu miał najniższą oglądalność ze wszystkich odcinków. Pewnie pójdzie do kosza.
Wiec osobiście odpuszczę sobie ten serial. Mam wiele innych pozycji do obejrzenia.
Szkoda bo oczekiwania miałem spore.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Niestety wątki rozpoczęte w pilocie leżą odłogiem niemal przez cały sezon, a ściganie co odcinek innego przestępcy bardzo szybko staje się nudne. To już nawet w CSI wątek główny jest bardziej rozwinięty... W finale coś się niby wyjaśnia, ale i tak nie jest to nic, czego wcześniej nie można się było domyślić. Duże rozczarowanie - jedyny plus to dla mnie aktorka grająca główną rolę...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Byłem dość sceptyczny względem tego serialu, ale muszę przyznać, że ostanie odcinki, które właśnie obejrzałem, były całkiem niezłe i generalnie jakoś dałem się uwieść tej tajemnicy, ukrytej za drzwiami :) A samo zakończenie sezonu jest dość mocne i paradoksalnie, względem tego, co pisałem wcześniej, chciałbym jednak zobaczyć kontynuację :) Abrams ponownie, po "Lost", kombinuje z ukrytymi pomieszczeniami, skokami w czasie, w żadnym razie nie jest to ten sam poziom, co znamy z "Zagubionych", ale z drugiej strony tego typu serialu praktycznie nie ma, stąd moja delikatna aprobata dla dalszego ciągu. A i postaci wcale nie są takie złe, trochę wbrew sobie polubiłem bohaterów, więc jakoś tak, bez większych oczekiwań, zobaczyłbym, co będzie dalej :)
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja to już kompletnie nie rozumiem tych amerykanów :/ oczywiście chodzi o to, że serial nie będzie miał drugiego sezonu :( i jak tu zacząć coś oglądać, wciągnie to człowieka, bo nawet ciekawe, indywidualna historia każdego więźnia, inne zbrodnie, no i ta tajemnica, co się właściwie stało? Tajemnica, która oczywiście nie została wyjaśniona. Jesli więc ktoś nie lubi historii niewyjaśnionych to lepiej nie oglądać.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Dobrze więc, że odpadłem tuż po pilocie - nie był zły ale od razu było widać, że to taki "zapchaj" antenowy, który można ciągnąć bez końca... (ilu ich uciekło? 51? a każdy odcinek o innym zbiegu? kto tyle wytrzyma?).
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ