[mini] Birdsong

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

W.BRYTANIA [mini] Birdsong

Post autor: asd »

obrazek

Tak- to Brytyjskie romansidło... Opis nie zachęca... blee...
Czyżby?
Nic bardziej mylnego - serial ma w sobie chyba odrobinę magii bo pierwszą część oglądnąłem na bezdechu ;)
To historia pewnego oficera, który w obliczu okropności wojny w której przyszło mu uczestniczyć ucieka w marzenia... We wspomnienia burzliwego romansu który przeżył tuż przed wojną...

Serial ma niesamowity klimat - pianino, cisza, wybuchy bomb są idealnym tłem do wydarzeń, które przychodzi nam oglądać. Akcja dzieje się dwutorowo - tzn. raz widzimy kawałek wojny a raz barwne wspomnienia. Między tymi scenami istnieje niesamowity kontrast. Wojna - okropna, brutalna, brudna, bezsensowna i romans - barwny, szczęśliwy, pełen życia...

Sam wątek romansowy przedstawiony przepięknie - widać narodziny miłości, pożądania, tęsknoty, która z każdą minutą rośnie w siłę...
Nigdy nie sądziłem, że tego typu serial mnie urzeknie a jednak... - lecę oglądać drugą część - POLECAM jak najbardziej!! :ok
Obrazek When Dreams Come True...
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Re: [mini] Birdsong

Post autor: Saga »

Chyba się skuszę romans, wojna i to wszystko Brytyjskiej produkcji ^_^
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: [mini] Birdsong

Post autor: asd »

Rewelacja - naprawdę bardzo mi się spodobała ta historia...
I pomyśleć, że trzy nuty na fortepianie będą miały taką moc... - kto obejrzy ten zrozumie!!
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ