Stargate Universe

a long, long time ago..
Awatar użytkownika
AreQ_BAH
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Post autor: AreQ_BAH »

No to wszyscy moga się przekonać, bo nowy odcinek zagościł właśnie w odp. dziale :-)
Obrazek
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

Post autor: atathoth »

Wow! Odcineki 17 i 18 bardzo ciekawe!
Natoamist odcinek 19... Coz, jedyne co zapamietalem to to ze to byl remake wojny swiatow :D
asika
Wskaż do odpowiedzi
wciągam się
wciągam się

Post autor: asika »

Dlaczego końcówka serii była lepsza? Ponieważ wróciła "do korzeni" SG. Mnie we w SG1 i SGA najbardziej fascynował motyw przechodzenia przez wrota, odwiedzanie różnych światów, kultur, ich różnorodność. W SGU cała fabuła zamknięta jest na małej przestrzeni statku i tylko te odcinki z odwiedzaniem innych planet trzymały poziom. Wlasnie obejrzalam S02E20 - to chyba ostatni odcinek, prawda? Ale w serii czy w ogóle?
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

asika pisze:Ale w serii czy w ogóle?
W ogóle w ogóle. Z tego co czytałem ostatnio na gateworld wynika że mamy tu całkowity koniec serii Stargate.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

@Yugi!

Podobno nie! Jest mozliwosc ze SGU zostanie przejete przez inna stacje i np. powroci w nastepnym roku.
A syfy niech nie zabija kury znoszacej zlote jajka - comon! :-p

BTW: ostatni odcinek :
Spoiler:

Mam nadzieje ze dostaniemy za pol roku nastepny sezon :)!
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

atathoth pisze:A syfy niech nie zabija kury znoszacej zlote jajka - comon!
:shock: :smt081 :-)) :smt082

Nie no, bądźmy poważni.... SGU od początku oparte było na błędnych założeniach a im dalej próbowano brnąć w ten schemat BSG-bis tym gorszy był efekt. Następujące po tym, desperackie próby powrotu do korzeni serii w drugim sezonie, tylko uwidoczniły słabość serialu. Nie ma się co oszukiwać, gdyby SGU gromadziło jakaś rozsądną ilość widowni, albo przynajmniej oferowało trwała tendencje wzrostowa, nie zostałoby skasowane.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
atathoth
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy

@Yugi. Ale ja nie mowilem tutaj o SGU ale o calym Stargate!!!!
Sgu juz jest dead (moze fox wezmie? albo abc)
Ale usmiercac Stargate? ishhh no nie wiem
duzybumcyk
Wskaż do odpowiedzi
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

szkoda, że marka Stargate tez została zahibernowana i to ciekawe na jak długo.Oby pojawiły się filmy kinowe ale doniesienia na ten temat póki co nie brzmią optymistycznie.I jakie sci fi mam ogladać w nowym sezonie?Odcinek ostatni fajny ale przykro się go oglądało wiedząc, że to koniec serii. :pale:
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Re: Stargate Universe

Post autor: seymour »

Obejrzałem właśnie 2. sezon i... hmm... jakby to powiedzieć... spodobało mi się. Wiem, że wcześniej mocno narzekałem na ten serial (i w sumie nadal podtrzymuję swoje zarzuty dotyczące 1. sezonu), ale druga seria jest po prostu znacznie lepsza. Już nawet po tytułach odcinków widać, że twórcy wyciągnęli lekcję z początkowych epizodów i wreszcie przestali nam serwować formułę "w tym odcinku zabraknie nam..." oraz pokusili się o bardziej rozwiniętą fabułę. Tak więc o ile w 1. sezonie były z 4 dobre odcinki a reszta była słaba, tak w 2. proporcje się odwróciły. Mamy o wiele więcej akcji, wyprawy na nowe planety, obcych (i to nawet kilka rodzajów), nowe cywilizacje, statki, bitwy kosmiczne, podróże w czasie - słowem wszystko to, z czego SG słynie. Nawet postacie, pewnie z racji przyzwyczajenia, już tak nie irytują. Jasne, są też i wady: (nieudolne) skupianie się na relacjach międzyludzkich, uczuciach, rozterkach miłosnych, itp. Ale, na szczęście, jest tego znacznie, znacznie mniej i da się to przełknąć.

Szkoda więc, że nie będzie kolejnego sezonu i szkoda, że to już koniec tej świetnej marki i nikt już nie przejdzie przez Gwiezdne Wrota. Zwłaszcza, że nie ma obecnie żadnego kosmicznego sci-fi...
Awatar użytkownika
anetag77
Wskaż do odpowiedzi
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Re: Stargate Universe

Post autor: anetag77 »

seymour pisze:Szkoda więc, że nie będzie kolejnego sezonu i szkoda, że to już koniec tej świetnej marki i nikt już nie przejdzie przez Gwiezdne Wrota. Zwłaszcza, że nie ma obecnie żadnego kosmicznego sci-fi...
amen
:)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ