Blog Serialowy [Reklama]

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
laizy
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Blog Serialowy [Reklama]

Post autor: laizy »

Witam wszystkich forumowiczów :)
Ja z krótką reklamą. Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu.

Z powodu braku, naszym zdaniem, porządnego pod względem merytorycznym portalu o serialach, postanowiliśmy taki założyć, a Was zaprosić do zajrzenia i ocenienie zawartości.

Większą część strony zajmą z pewnością pozycje Amerykańskie, ale możecie być pewni, że nie zabraknie również smaczków z Wielkiej Brytanii, Polski czy Kanady.

Postaramy się wypełnić pustkę jaka obecnie panuje, wśród portali tematycznych i opowiedzieć Wam o najciekawszych serialach. Opiszemy najnowsze piloty, ale również odkopiemy programy, które bawiły publiczność przed telewizorami, wiele lat temu.

Chętnie powitamy członków forum na naszej stronie. Mamy nadzieję, że nasze strony mogą działać równolegle i wzajemnie się uzupełniać :)

Portal można znaleźć pod tym adresem: http://www.seriale24.com

Redakcja Seriale24
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Pierwszy Profesjonalny Portal Serialowy

Post autor: asd »

Powiem tak - cieszę się, że tematyka seriali tv zyskuje coraz to szersze grono wielbicieli i powstaje coraz więcej portali o tej tematyce.
Nie podoba mi się jednak sam sposób reklamy - szybka rejestracja na forum, post z linkiem i czekamy aż Moderator zauważy? albo i nie?
Ten post niczym się praktycznie nie różni od spambootów reklamujących viagrę i inne śmieci, które normalnie lądują w koszu.
Ale tematu nie skasuję ponieważ wychodzę z założenia, że im więcej o serialach tym lepiej i trzeba dać szansę innym.
Ciekawi mnie tylko, czy autor tego wpisu powróci jeszcze na nasze forum by w ogóle odeprzeć moje zarzuty, czy w ferworze masówki nie będzie pamiętał gdzie, komu i na jakim forum napisał w pośpiechu reklamę??
Więc jak będzie laizy? Zależy wam na masówce i to była zwykła (bezczelna) reklama, czy cenicie indywidualizm i szanujecie inne serwisy??
Odpowiesz czy już więcej się nie pojawisz?
Obrazek When Dreams Come True...
laizy
Wskaż do odpowiedzi

Pewnie że wrócę :)
Przyznaje jest to reklama, ale nie kryje tego. Napisałem to w pierwszym zdaniu. Umieściłem też w takim dziale, żeby nie robić na forum śmietnika. Bardziej niż fora śledzę blogosferę, dlatego też muszę się reklamować w nieco bezczelny sposób, ale wszystko w imię wyższej idei, popularyzacji seriali i rozwijania tematu.
Nie jestem przypadkowym człowiekiem, który wymyślił sobie portal. Seriale oglądam od pięciu lat i znam ich okrutną ilość. To po prostu chęć dzielenia się wiedzą i pasją.

A co do masówki, to również masz racje. Wrzuciłem ten tekst na bodajże 6 różnych for, ale wszystkie dodałem do zakładek i sprawdzam jaki jest odzew :)
Społeczność serialowa jest na tyle nieduża, że odpuszczenie wrzucania info na fora, byłoby strzałem w stopę. Mam nadzieję, że to rozumiesz :)

Pozdrawiam i będę tu jeszcze zaglądał :) A co myślisz o samym portalu?
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Puszczanie infa na forach w formie kopiuj-wklej, jako dopiero co zarejestrowana osoba "znikąd", też może być strzałem w stopę :P
Obrazek
Ignorance is a virtue.
laizy
Wskaż do odpowiedzi

Szczerze mówiąc nie widzę w tym kompletnie nic złego. Wrzuciłem do odpowiedniego działu, prostą informacje. Nie zaspamowałem wam forum. Więcej dystansu panowie, bo naprawdę krzywdy wam nie zrobiłem. Jak wam tak bardzo to przeszkadza to skasujcie i po problemie. Więcej czasu na dyskusje marnujecie niż potrzeba.
Gdyby wszedł tu przedstawiciel telewizji, załóżmy Sci-Fi i wrzucił info że otwierają portal o tematyce seriali fantasy, to też byłby problem? W ogóle nie rozumiem waszego podejścia, i wynika ono chyba bardziej z mentalności, niż rzeczywistego problemu, który jakoby stworzyłem.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Moim zdaniem popełniłeś gafę - może po prostu nie zastanowiłeś się nad treścią samego posta i jego tytułu. Widzisz nie wchodzi się do czyjegoś domu i od razu na wstępie, bez przywitania wali się gospodarzowi i domownikom, że w jego domu jest milej i ładniej.
"Pierwszy Profesjonalny Portal Serialowy" - w moim odczuciu zabrzmiało to jak zwykła dyskryminacja (Tylko mój jest profesjonalny a inne w tym i xvidasd jest do niczego), ale pal sześć...

Druga gafa - my tutaj wszyscy się znamy i szanujemy dlatego może tak razić brak przedstawienia się i działanie z partyzanta a'la spambooty. Nie jest to więc mentalność ale naturalna niechęć spowodowana brakiem szacunku - popatrz jak to samo sprytnie zrobił Gawith: http://xvidasd.com/n/viewtopic.php?f=8&t=241
- zauważ, że link podał dopiero w drugim poście!!

Jeśli więc mogę coś doradzić to po prostu zapoznaj się lepiej z danym serwisem nim cokolwiek napiszesz - wklejanie takich samych reklam na różne Fora jest jak wysyłanie wszędzie tego samego listu motywacyjnego - bez szans na sukces...

A co do samego portalu - Nie podoba mi się użycie "24" w nazwie - wygląda to jak, jakbyś chciał czerpać zyski z cudzej pracy niejako "podklejając się" pod inną znaną markę.

"Blogerski" format niezbyt mi odpowiada no i postawiony na WordPress... - gdzie tu profesjonalizm skoro użyłeś darmowej templaty:
http://fthemes.com/videozone-free-wordpress-theme/
???

Zapomniałeś nawet spolszczyć: Recent, Posts, Comments, Disquis, Category Archives, No results were found for the requested archive, Tags... - to tylko na pierwszy rzut oka.
- nie wygląda to profesjonalnie... jak to zachwalałeś - wręcz przeciwnie.

Wszystko zależy jednak od tego jak dalej rozwiniesz serwis - początki nigdy nie są łatwe - życzę powodzenia :)

-- 06.06.2012 21:19 --

PS:Pozwoliłem sobie na zmianę tytułu posta by nie wprowadzał w błąd potencjalnych użytkowników.
Obrazek When Dreams Come True...
laizy
Wskaż do odpowiedzi

Re: Blog Serialowy [Reklama]

No dobra, niech będzie. Wasze forum wasze zasady.

Wy chcecie rozmawiać o tym, kto i o czym może zamieszczać posty na forum, ja o serialach. Ty chcesz żebym tracił czas na udawanie że interesuje mnie życie forum, na którym nigdy nie działałem aktywnie, ja wole szczerze powiedzieć o co mi chodzi.

Profesjonalizm portalu, polega na wiedzy i kompetencji, nie koniecznie na szacie graficznej i rozbudowanych funkcjonalnościach. Użyłem wordpressu, bo uważam że jest user friendly i pozwala na łątwe wdrożenie wielu funkcjonalności. Niestety w Polsce pokutuje przekonanie, że to co darmowe, to złe. Dlatego ludzie wydają tysiące złotych na przeciętne strony internetowe.

Moim postem chciałem wam tylko dać znać, że jeśli macie ochotę to zapraszam. Rozumiem, że wy się poczuliście obrażeni, ale nie do końca rozumiem dlaczego. Wszedłem na forum o tematyce serialowej i napisałem, że powstaje portal o serialach, co w tym złego? Wydaje mi się, że prawidłowo skierowałem moje kroki. Nie sprzedaje rajstop, ani nie nabijam referali.

Natomiast jeśli moje "ogłoszenie", tak bardzo godzi w Waszą dumę, to skasuj ten temat i skończmy tą dyskusję, bo naprawdę temat jest co najmniej błachy.

Ja nie jestem dyplomatą, ani PR-owcem. Jestem fanem seriali od wielu lat. Nie zamierzam, więc tracić więcej czasu na bezproduktywną dyskusję. Chętnie natomiast porozmawiam o serialach lub portalu.

Jak zresztą widzę kilkanaście osób zajrzało dziś przez Waszą stronę na portal. Pewne zainteresowanie tematem więc istnieje.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

laizy pisze:...Wy chcecie rozmawiać o tym, kto i o czym może zamieszczać posty na forum, ja o serialach. Ty chcesz żebym tracił czas na udawanie że interesuje mnie życie forum, na którym nigdy nie działałem aktywnie, ja wole szczerze powiedzieć o co mi chodzi.
...
No właśnie o to chodzi, że IMO wcale nie jesteś szczery w tym co mówisz. Twierdzisz że od wielu lat bardzo interesujesz się serialami a z drugiej strony 'nie interesuje cię życie' jednego z ważniejszych, jeśli nie najważniejszego forum SERIALOWEGO w polskim internecie.
Z jednej strony sam przyznajesz że styl Twojej reklamy jest trochę bezczelny, a z drugiej jesteś wielce zdziwiony że komuś się to nie podoba.
Nie dostrzegasz tu pewniej niekonsekwencji? :P
Kilka osób weszło z tego adresu na Twój blog? Możliwe... między innymi to byłem ja. Wszedłem, spojrzałem, wzruszyłem ramionami i zapewne nigdy tam nie wrócę.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
laizy
Wskaż do odpowiedzi

Pozwolę Ci mieć ostatnie zdanie w tej dyskusji :) Nie chcesz - nie wchodź :)
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Anonymous992 »

Pozwolisz? Łojezu. . . Yugi powinien ci zatem pokłony bić chyba?

2 wejścia należą do mnie. Eh, ciekawość. . . Ocena?

1. Nie będę pisał długiej powtórki tego, o czym wspomniał xvidasd - w każdym razie, nie da się zaprzeczyć - Freud bardzo chętnie zająłby się twoim EGO (sugestywnie wielkimi literami :) ) - na myśli mam tytuł postu i cały styl wypowiedzi ("znam multum seriali, padajcie na twarz pastuszkowie" :shock: (?))

2. Ale co ty chcesz reklamować? 5 notek na krzyż? Klikam zakładkę felietony - myślę sobie: "Przeczytam może jakieś odkrywcze spostrzeżenia na temat jakiegoś serialu" - a tu. . . Człon, Panie. Pustka.

3. Akurat nie czepię się szaty graficznej - co z tego, że darmowa? Czysto, ładnie, schludnie - nie mam zastrzeżeń.

4. Rzekomy mega-profesjonalizm strony - poprawność merytoryczna i temu podobne pseudo-zalety. - na to mam jedną odpowiedź: "Glee powraca na jesieni! Sezon 4 Promo" SEZON 4 PROMO - "Polski język, ciężki język" - jak mawia pewien niski Polak wychowany w Danii? Skoro ma być poprawnie i profesjonalnie to chyba (nie jestem pewien, w końcu polski to tylko mój język ojczysty) "Promo sezonu 4./czwartego". No dobra jeszcze jeden zarzut co do poprawności: "najzabawniejszy wokół serialowy filmik" - takie rzeczy się chyba przez myślnik pisze - bo autentycznie (wiem, żaden ze mnie geniusz) siedziałem około MINUTY i jak dzieciaczki na teście gimnazjalnym, i zastanawiałem się: "Co autor miał na myśli"

PS. Ergo: chciałeś zrobić reklamę swojego portalu. A swoim brakiem dystansu (który z resztą zarzucałeś wszystkim, którzy ci odpisali) osiągnąłeś efekt zupełnie odwrotny. . . Także radziłbym się ukorzyć - bo o ile ja jestem laikiem - to spójrz na postcount xvidasd lub Yugiego i oceń obiektywnie, kto miał rację w tej dyskusji.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ