XBOX [kinect]

Dyskusje ogólne, nie tylko na tematy związane z serialami TV ale też:
Kino, Muzyka, Film, Wydarzenia, Internet, Społeczność.. itp.
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: spiderpp »

a tych gier Sqter nie chcesz może pojedynczo posprzedawać? ; >
Smallville
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Smallville »

Kupię używane gry na xboxa 360. Jeżeli ktoś ma jakieś do sprzedania to proszę o PW. Nówki raczej w grę nie wchodzą, no chyba, że cena jak za używaki ;)
spiderpp
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: spiderpp »

Korzystał ktoś już z nowego kontrolera Kinect do Xbox 360? Może ktoś opisze swoje wrażenia, bo ja zastanawiam się trochę nad kupnem na gwiazdkę ; )
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: x360

Post autor: asd »

Jestem na kupnie Xboxa z Kinectem tylko potrzebuję porady - jak to jest z przerabianiem tej konsoli? Jest inwazyjna? Traci gwarancję? Można po tym używać oryginałów?
Może zna kogoś, kto się tyn zajmuje w Krakowie?
Obrazek When Dreams Come True...
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Re: XBOX [kinect]

Post autor: seymour »

Jeśli chodzi o inwazyjność, to zależy od rodzaju przeróbki:
1) przy RGH lub JTAG w grę wchodzi lutowanie, itd tak więc utrata gwarancji jest raczej pewna
2) LT 3.0 da się wgrać bez zrywania plomby, ale dochodzi do zmiany oryginalnego oprogramowania. Czyli teoretycznie gwarancję się wtedy traci, choć w praktyce kilku moich znajomych z powodzeniem wysłało swoje konsole do Microsoftu do naprawy - bo ponoć sprawdzają tam tylko czy te plomby są całe...

Można później bez problemów używać oryginałów. W Krakowie żadnego serwisu nie znam, bo to nie mój koniec Polski, ale w ostateczności możesz sprawdzić w allegro, tam też się reklamują...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Tylko jaka jest różnica pomiędzy "lutowaniem" a "flashowaniem" w późniejszym użytkowaniu?
Gdzieś coś czytałem, że przeróbki są uzależnione od rodzajów napędów stosowanych w konsoli - prawda to?
Czy po sflashowaniu można używać i oryginałów i kopii? Bo również gdzieś coś słyszałem, że po włożeniu oryginału taka konsola wraca do stanu poprzedniego... - mit?
Czy przeróbka nie ma wpływu na LIVE XBOX czy też konsola taka zostaje oflagowana?
Czy przez brak ołowiu (och ta unia) nadal występują problemy z przegrzaniem? Bo ponoć ROD w tych nowych nie występuje..
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Przy bardziej inwazyjnej metodzie przeróbki (RGH/JTAG) raczej nie możesz grać online (konsola zostanie oflagowana i zbanowana). Zresztą nawet przy LT możesz zostać zbanowany, tak więc jeśli nastawiasz się na granie online na konsoli, to radziłbym wtedy rozważyć zakup playstation 3 (nie płacisz dodatkowo za internet, ale za to musisz kupować oryginalne gry).

RGH/JTAG stosujesz raz na zawsze, natomiast przy LT musisz się nastawić na ponowne flashowanie konsoli w przyszłości (średnio raz lub dwa razy na rok, koszt ~50zł).

LT - wypalasz płyty, instalujesz i grasz; RGH/JTAG - przenosisz pliki przez pendriva na konsolę i coś tam kombinujesz (nie wiem dokładnie, bo nie mam tej przeróbki :] ).

Dodatkowo do instalowania najnowszych gier na dysku (co nie jest konieczne do grania) potrzebna jest specjalna nagrywarka do wypalania płyt (~100zł).

Ogółem RGH/JTAG jest bardziej skomplikowane i jest to przeróbka dla tych, którzy dość dobrze orientują się w tym temacie (ja sam mam LT i Tobie też bym polecał).
Gdzieś coś czytałem, że przeróbki są uzależnione od rodzajów napędów stosowanych w konsoli - prawda to?
Z tego co wiem, to teraz chyba każdy napęd da się dowolnie przerobić.
Czy po sflashowaniu można używać i oryginałów i kopii? Bo również gdzieś coś słyszałem, że po włożeniu oryginału taka konsola wraca do stanu poprzedniego... - mit?
Po sflashowaniu możesz używać zarówno kopii jak i oryginałów.
Czy przez brak ołowiu (och ta unia) nadal występują problemy z przegrzaniem?
RROD występował dość często w pierwszych wersjach konsoli, teraz jest to naprawdę zjawisko marginalne.
gracek17
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: gracek17 »

seymour pisze:
Z tego co wiem, to teraz chyba każdy napęd da się dowolnie przerobić.
Co rusz pojawiają się nowe napędy, których nie da się przerobić i trzeba czekać na nowe LT.
Czasami takie coś się zdarza ponieważ niekiedy nowe oryginalne gry zawierają update softu konsoli, który usuwa przeróbkę.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

A jak rozumiem przeróbka nie ma wpływu na Kinecta?
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Tylko nie wiem na jakiego grzyba pakować kasę w Xboxa, skoro to na PS3 robi swoje gierki Quantic Dream.

Nie mówię już o "Heavy Rain", ale najnowsze ich dzieło też zapiera dech w piersiach.

a i zbliża się premiera "The Last of Us", także tylko na PS3.
Gameplay tej gry wbił mnie w ziemię.

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Tego typu gry nie nadają się dla ośmio latka.
Interesują mnie pozycje w stylu:

no i sam pomysł kinecta jest interesujący - im więcej ruchu tym lepiej przecież.
Awatar użytkownika
yar
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Post autor: yar »

xvidasd pisze:..sam pomysł kinecta jest interesujący - im więcej ruchu tym lepiej przecież.
Popieram i polecam - frajda dla całej rodziny - u nas nawet dziadek, który jest ostoją spokoju gdy zobaczył serię Sports na Kinect'a - poderwał się z kanapy i sprawia nam niesamowite lanie w kręgle..... :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

To jaką grę na kinecta polecasz?
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

No, jeśli tata w ogóle nie gra w gry, to rzeczywiście nie ma znaczenia co kupisz.

ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Tata nie pogra synku bo interesują go inne rzeczy - takie bardziej męskie wiesz dziecko? :p
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

No cóż, nie będę się kłócił. Ta kolekcja lalek Barbie musi Ci trochę czasu zajmować.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
yar
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

xvidasd pisze:To jaką grę na kinecta polecasz?
Seria Kinect Sports w dwóch odsłonach, Kinect Adventures (zapewne otrzymasz w komplecie razem z konsolą). Rozrywka na wysokim poziomie pod warunkiem grania z rodziną, znajomymi - w pojedyńczej formie zapewne na dłużej nie przytrzyma.

Mieliśmy dylemat czy wybrać konsolę Nintendo Wii, Microsoft Xbox360 czy Sony z PS3. Problem z pierwszą rozwiązał się sam - przestano ją produkować, testowaliśmy u znajomych produkt z Japonii ;) i w przypadku Move denerwował sam kontroler - było czuć ograniczenie z nim związane. Kinect przekonał tym, że nie trzeba nic trzymać w dłoniach - więc i nie trzeba się martwić o ewentualny upadek i zniszczenie mienia ;) dzieci to jednak mają niesamowite pomysły...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

No i mam! Po dwóch dniach szaleństw muszę przyznać, że to genialne urządzenie! Nie ma mowy o skrzywionym kręgosłupie czy zgnuśnieniu z gamepadem w ręce. Świetna, świetna zabawa!
Kinect Adventures jest rewelacyjny. Bolą mnie nogi jak cholera :D
Ale moją ulubioną grą jest holl in the wall - kiedyś lubiłem oglądać ten program ale dopiero teraz odczułem jak to jest robiąc te śmieszne wygibasy :D
Zadziwił mnie też sam kinect - idealnie łapie ruchy człowieka. Wprawdzie jest delikatne opóźnienie ale nie wpływa to na miodność gry. Za to idealnie w czasie rzeczywistym potrafi dostosować się do gracza. Np. jak gra dziecko to kinect pochylony jest w dół natomiast jak np. ja wskoczę (np. w drugim etapie) to nie wymaga żadnych kalibracji tylko sam widocznie się odchyla i gra toczy się dalej.
Zastanawiałem się przez chwilę nad przerobieniem ale chyba nie będę tego na razie robił - po pierwsze to konsola z 21.10.2011 - napęd Lite-On 1175 - obecnie nie-przerabialny.
A po drugie bardzo spodobał mi się Live box - pełno tam dem gier, w które można zagrać, można dokupywać sobie różne rzeczy i masaa innych bajerów, których jeszcze nie zgłębiłem... - tak piszę chaotycznie ale jestem świeżo po Joy Ride i łapy boją jak cholera.

Samo podłączenie, interface i najnowszy dashboard oraz samo sterowanie rękami to genialny pomysł. Tak się przyzwyczaiłem, że złapałem się na tym, że chciałem telewizor wyłączyć gestem :D

Pytanko: Gdzie można kupić zdrapki by zasilić wirtualne konto pieniążkami?
A może ktoś ma jakieś oryginały do sprzedaży, wymiany, pożyczenia itp?

PS: No i seriale poszły się... ;)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Tata nie pogra synku bo interesują go inne rzeczy - takie bardziej męskie wiesz dziecko?
:garfield :garfield :garfield
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
yar
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Kontakt:

Widzę ,że zassało i to na poważnie - miałem to samo :-) - xbox live i dostęp do grywalnych dem zachęcił tak niesamowicie, że zakupiłem dostęp całoroczny - mamy z rodzinną niesamowitą frajdę - co prawda w tygodniu mniej czasu na przyjemności (praca), za to w weekend oddajemy się elektronicznej rozrywce - w upalne dni - dom - rodzina - wypoczynek, w mniej gorące spędzamy czas wolny na świeżym powietrzu.

Ps. Gdzie te czasy gdy w gry wgrywało się za pomocą magnetofonu i czekało kilkanaście minut (Zx Spectrum) ...... ;)

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ