XBOX [kinect]
-
Wskaż do odpowiedzi - youtube Warszawa
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Wskaż do odpowiedzi
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: x360
Jestem na kupnie Xboxa z Kinectem tylko potrzebuję porady - jak to jest z przerabianiem tej konsoli? Jest inwazyjna? Traci gwarancję? Można po tym używać oryginałów?
Może zna kogoś, kto się tyn zajmuje w Krakowie?
Może zna kogoś, kto się tyn zajmuje w Krakowie?

-
Wskaż do odpowiedzi
Re: XBOX [kinect]
Jeśli chodzi o inwazyjność, to zależy od rodzaju przeróbki:
1) przy RGH lub JTAG w grę wchodzi lutowanie, itd tak więc utrata gwarancji jest raczej pewna
2) LT 3.0 da się wgrać bez zrywania plomby, ale dochodzi do zmiany oryginalnego oprogramowania. Czyli teoretycznie gwarancję się wtedy traci, choć w praktyce kilku moich znajomych z powodzeniem wysłało swoje konsole do Microsoftu do naprawy - bo ponoć sprawdzają tam tylko czy te plomby są całe...
Można później bez problemów używać oryginałów. W Krakowie żadnego serwisu nie znam, bo to nie mój koniec Polski, ale w ostateczności możesz sprawdzić w allegro, tam też się reklamują...
1) przy RGH lub JTAG w grę wchodzi lutowanie, itd tak więc utrata gwarancji jest raczej pewna
2) LT 3.0 da się wgrać bez zrywania plomby, ale dochodzi do zmiany oryginalnego oprogramowania. Czyli teoretycznie gwarancję się wtedy traci, choć w praktyce kilku moich znajomych z powodzeniem wysłało swoje konsole do Microsoftu do naprawy - bo ponoć sprawdzają tam tylko czy te plomby są całe...
Można później bez problemów używać oryginałów. W Krakowie żadnego serwisu nie znam, bo to nie mój koniec Polski, ale w ostateczności możesz sprawdzić w allegro, tam też się reklamują...
-
asd
-
Expert
Tylko jaka jest różnica pomiędzy "lutowaniem" a "flashowaniem" w późniejszym użytkowaniu?
Gdzieś coś czytałem, że przeróbki są uzależnione od rodzajów napędów stosowanych w konsoli - prawda to?
Czy po sflashowaniu można używać i oryginałów i kopii? Bo również gdzieś coś słyszałem, że po włożeniu oryginału taka konsola wraca do stanu poprzedniego... - mit?
Czy przeróbka nie ma wpływu na LIVE XBOX czy też konsola taka zostaje oflagowana?
Czy przez brak ołowiu (och ta unia) nadal występują problemy z przegrzaniem? Bo ponoć ROD w tych nowych nie występuje..
Gdzieś coś czytałem, że przeróbki są uzależnione od rodzajów napędów stosowanych w konsoli - prawda to?
Czy po sflashowaniu można używać i oryginałów i kopii? Bo również gdzieś coś słyszałem, że po włożeniu oryginału taka konsola wraca do stanu poprzedniego... - mit?
Czy przeróbka nie ma wpływu na LIVE XBOX czy też konsola taka zostaje oflagowana?
Czy przez brak ołowiu (och ta unia) nadal występują problemy z przegrzaniem? Bo ponoć ROD w tych nowych nie występuje..

-
Wskaż do odpowiedzi
Przy bardziej inwazyjnej metodzie przeróbki (RGH/JTAG) raczej nie możesz grać online (konsola zostanie oflagowana i zbanowana). Zresztą nawet przy LT możesz zostać zbanowany, tak więc jeśli nastawiasz się na granie online na konsoli, to radziłbym wtedy rozważyć zakup playstation 3 (nie płacisz dodatkowo za internet, ale za to musisz kupować oryginalne gry).
RGH/JTAG stosujesz raz na zawsze, natomiast przy LT musisz się nastawić na ponowne flashowanie konsoli w przyszłości (średnio raz lub dwa razy na rok, koszt ~50zł).
LT - wypalasz płyty, instalujesz i grasz; RGH/JTAG - przenosisz pliki przez pendriva na konsolę i coś tam kombinujesz (nie wiem dokładnie, bo nie mam tej przeróbki
).
Dodatkowo do instalowania najnowszych gier na dysku (co nie jest konieczne do grania) potrzebna jest specjalna nagrywarka do wypalania płyt (~100zł).
Ogółem RGH/JTAG jest bardziej skomplikowane i jest to przeróbka dla tych, którzy dość dobrze orientują się w tym temacie (ja sam mam LT i Tobie też bym polecał).
RGH/JTAG stosujesz raz na zawsze, natomiast przy LT musisz się nastawić na ponowne flashowanie konsoli w przyszłości (średnio raz lub dwa razy na rok, koszt ~50zł).
LT - wypalasz płyty, instalujesz i grasz; RGH/JTAG - przenosisz pliki przez pendriva na konsolę i coś tam kombinujesz (nie wiem dokładnie, bo nie mam tej przeróbki
![:]](./images/smilies/krzywy.gif)
Dodatkowo do instalowania najnowszych gier na dysku (co nie jest konieczne do grania) potrzebna jest specjalna nagrywarka do wypalania płyt (~100zł).
Ogółem RGH/JTAG jest bardziej skomplikowane i jest to przeróbka dla tych, którzy dość dobrze orientują się w tym temacie (ja sam mam LT i Tobie też bym polecał).
Z tego co wiem, to teraz chyba każdy napęd da się dowolnie przerobić.Gdzieś coś czytałem, że przeróbki są uzależnione od rodzajów napędów stosowanych w konsoli - prawda to?
Po sflashowaniu możesz używać zarówno kopii jak i oryginałów.Czy po sflashowaniu można używać i oryginałów i kopii? Bo również gdzieś coś słyszałem, że po włożeniu oryginału taka konsola wraca do stanu poprzedniego... - mit?
RROD występował dość często w pierwszych wersjach konsoli, teraz jest to naprawdę zjawisko marginalne.Czy przez brak ołowiu (och ta unia) nadal występują problemy z przegrzaniem?
-
Wskaż do odpowiedzi
Co rusz pojawiają się nowe napędy, których nie da się przerobić i trzeba czekać na nowe LT.seymour pisze:Z tego co wiem, to teraz chyba każdy napęd da się dowolnie przerobić.Gdzieś coś czytałem, że przeróbki są uzależnione od rodzajów napędów stosowanych w konsoli - prawda to?
Czasami takie coś się zdarza ponieważ niekiedy nowe oryginalne gry zawierają update softu konsoli, który usuwa przeróbkę.Czy po sflashowaniu można używać i oryginałów i kopii? Bo również gdzieś coś słyszałem, że po włożeniu oryginału taka konsola wraca do stanu poprzedniego... - mit?
-
asd
-
Expert
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Tylko nie wiem na jakiego grzyba pakować kasę w Xboxa, skoro to na PS3 robi swoje gierki Quantic Dream.
Nie mówię już o "Heavy Rain", ale najnowsze ich dzieło też zapiera dech w piersiach.
a i zbliża się premiera "The Last of Us", także tylko na PS3.
Gameplay tej gry wbił mnie w ziemię.
Nie mówię już o "Heavy Rain", ale najnowsze ich dzieło też zapiera dech w piersiach.
a i zbliża się premiera "The Last of Us", także tylko na PS3.
Gameplay tej gry wbił mnie w ziemię.

-
asd
-
Expert
Tego typu gry nie nadają się dla ośmio latka.
Interesują mnie pozycje w stylu:
no i sam pomysł kinecta jest interesujący - im więcej ruchu tym lepiej przecież.
Interesują mnie pozycje w stylu:
no i sam pomysł kinecta jest interesujący - im więcej ruchu tym lepiej przecież.

-
yar
Wskaż do odpowiedzi - załapałem bakcyla
- Kontakt:
Popieram i polecam - frajda dla całej rodziny - u nas nawet dziadek, który jest ostoją spokoju gdy zobaczył serię Sports na Kinect'a - poderwał się z kanapy i sprawia nam niesamowite lanie w kręgle.....xvidasd pisze:..sam pomysł kinecta jest interesujący - im więcej ruchu tym lepiej przecież.

-
asd
-
Expert
-
najphil
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
Tata nie pogra synku bo interesują go inne rzeczy - takie bardziej męskie wiesz dziecko? 

-
najphil
- Kontakt:
No cóż, nie będę się kłócił. Ta kolekcja lalek Barbie musi Ci trochę czasu zajmować.

-
yar
- Kontakt:
Seria Kinect Sports w dwóch odsłonach, Kinect Adventures (zapewne otrzymasz w komplecie razem z konsolą). Rozrywka na wysokim poziomie pod warunkiem grania z rodziną, znajomymi - w pojedyńczej formie zapewne na dłużej nie przytrzyma.xvidasd pisze:To jaką grę na kinecta polecasz?
Mieliśmy dylemat czy wybrać konsolę Nintendo Wii, Microsoft Xbox360 czy Sony z PS3. Problem z pierwszą rozwiązał się sam - przestano ją produkować, testowaliśmy u znajomych produkt z Japonii

-
asd
-
Expert
No i mam! Po dwóch dniach szaleństw muszę przyznać, że to genialne urządzenie! Nie ma mowy o skrzywionym kręgosłupie czy zgnuśnieniu z gamepadem w ręce. Świetna, świetna zabawa!
Kinect Adventures jest rewelacyjny. Bolą mnie nogi jak cholera
Ale moją ulubioną grą jest holl in the wall - kiedyś lubiłem oglądać ten program ale dopiero teraz odczułem jak to jest robiąc te śmieszne wygibasy
Zadziwił mnie też sam kinect - idealnie łapie ruchy człowieka. Wprawdzie jest delikatne opóźnienie ale nie wpływa to na miodność gry. Za to idealnie w czasie rzeczywistym potrafi dostosować się do gracza. Np. jak gra dziecko to kinect pochylony jest w dół natomiast jak np. ja wskoczę (np. w drugim etapie) to nie wymaga żadnych kalibracji tylko sam widocznie się odchyla i gra toczy się dalej.
Zastanawiałem się przez chwilę nad przerobieniem ale chyba nie będę tego na razie robił - po pierwsze to konsola z 21.10.2011 - napęd Lite-On 1175 - obecnie nie-przerabialny.
A po drugie bardzo spodobał mi się Live box - pełno tam dem gier, w które można zagrać, można dokupywać sobie różne rzeczy i masaa innych bajerów, których jeszcze nie zgłębiłem... - tak piszę chaotycznie ale jestem świeżo po Joy Ride i łapy boją jak cholera.
Samo podłączenie, interface i najnowszy dashboard oraz samo sterowanie rękami to genialny pomysł. Tak się przyzwyczaiłem, że złapałem się na tym, że chciałem telewizor wyłączyć gestem
Pytanko: Gdzie można kupić zdrapki by zasilić wirtualne konto pieniążkami?
A może ktoś ma jakieś oryginały do sprzedaży, wymiany, pożyczenia itp?
PS: No i seriale poszły się...
Kinect Adventures jest rewelacyjny. Bolą mnie nogi jak cholera

Ale moją ulubioną grą jest holl in the wall - kiedyś lubiłem oglądać ten program ale dopiero teraz odczułem jak to jest robiąc te śmieszne wygibasy

Zadziwił mnie też sam kinect - idealnie łapie ruchy człowieka. Wprawdzie jest delikatne opóźnienie ale nie wpływa to na miodność gry. Za to idealnie w czasie rzeczywistym potrafi dostosować się do gracza. Np. jak gra dziecko to kinect pochylony jest w dół natomiast jak np. ja wskoczę (np. w drugim etapie) to nie wymaga żadnych kalibracji tylko sam widocznie się odchyla i gra toczy się dalej.
Zastanawiałem się przez chwilę nad przerobieniem ale chyba nie będę tego na razie robił - po pierwsze to konsola z 21.10.2011 - napęd Lite-On 1175 - obecnie nie-przerabialny.
A po drugie bardzo spodobał mi się Live box - pełno tam dem gier, w które można zagrać, można dokupywać sobie różne rzeczy i masaa innych bajerów, których jeszcze nie zgłębiłem... - tak piszę chaotycznie ale jestem świeżo po Joy Ride i łapy boją jak cholera.
Samo podłączenie, interface i najnowszy dashboard oraz samo sterowanie rękami to genialny pomysł. Tak się przyzwyczaiłem, że złapałem się na tym, że chciałem telewizor wyłączyć gestem

Pytanko: Gdzie można kupić zdrapki by zasilić wirtualne konto pieniążkami?
A może ktoś ma jakieś oryginały do sprzedaży, wymiany, pożyczenia itp?
PS: No i seriale poszły się...

-
najphil
- Kontakt:
:garfield :garfield :garfieldTata nie pogra synku bo interesują go inne rzeczy - takie bardziej męskie wiesz dziecko?

-
yar
- Kontakt:
Widzę ,że zassało i to na poważnie - miałem to samo
- xbox live i dostęp do grywalnych dem zachęcił tak niesamowicie, że zakupiłem dostęp całoroczny - mamy z rodzinną niesamowitą frajdę - co prawda w tygodniu mniej czasu na przyjemności (praca), za to w weekend oddajemy się elektronicznej rozrywce - w upalne dni - dom - rodzina - wypoczynek, w mniej gorące spędzamy czas wolny na świeżym powietrzu.
Ps. Gdzie te czasy gdy w gry wgrywało się za pomocą magnetofonu i czekało kilkanaście minut (Zx Spectrum) ......

Ps. Gdzie te czasy gdy w gry wgrywało się za pomocą magnetofonu i czekało kilkanaście minut (Zx Spectrum) ......