Przeglądarka Internetowa - jakiej używasz?
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- youtube Warszawa
Ja i tak zostanę przy firefoxie i to pewnie na jeszcze baaaardzo długo, ale chętnie bym przetestował chrome, tylko że korzystam z linuksa, więc muszę czekać na wersję pod ten os która ma wyjść niebawem.
Nie wyobrażam sobie życia bez adblock plusa. Chrome chyba nie ma opcji blokowania reklam i niechcianych skryptów.
Nie wyobrażam sobie życia bez adblock plusa. Chrome chyba nie ma opcji blokowania reklam i niechcianych skryptów.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
Wskaż do odpowiedzi
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
Wskaż do odpowiedzi
Jest już od ponad roku, ale o ile dobrze pamiętam (lenistwo mi zakazuje użycia Google'i) to nadal jest to wersja beta. Przeglądarka prezentuje się całkiem nieźle, do tego szybko i sprawnie działa, ale... gustuję bardziej w Operze.grego1980 pisze:a co myślicie o safari? pojawiła sie wersja dla windowsa?
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Re: Przeglądarka Internetowa.
Korzystając z tematu chciałbym temat odświeżyć bo napotkałem na pewien problem...
Porzucając odwieczne wojny o to, która jest najlepsza itp chciałbym zdiagnozować problem, który mnie trapi... a ciągnie się to już gdzieś od pół roku...
Mowa o Operze - przy wyświetlaniu różnych stron po prostu czasem nie wyświetla mi grafiki...
Wygląda to mniej więcej tak:

Oczywiście po odświeżeniu (F5) obrazki zazwyczaj się ładują.... ale znowu do czasu.
Nie jest to problem przeładowania "magazynu" - dzieje mi się tak zarówno na Operze 11 jak i na 12.
Na dwóch komputerach! (jeden na Win7 a drugi na XP).
Nic nie daje czyszczenie cache czy reinstalacja.
Owszem daje - na jakiś dzień i znowu to samo...
Nie ma znaczenia czy włączone jest Turbo czy nie - nie ma znaczenia czy "ręcznie" wyczyszczę foldery z tmp. - średnio co trzecie uruchomienie tak wygląda.
Dzieje się to na stronach, które najczęściej przeglądam.
Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Porzucając odwieczne wojny o to, która jest najlepsza itp chciałbym zdiagnozować problem, który mnie trapi... a ciągnie się to już gdzieś od pół roku...
Mowa o Operze - przy wyświetlaniu różnych stron po prostu czasem nie wyświetla mi grafiki...
Wygląda to mniej więcej tak:

Oczywiście po odświeżeniu (F5) obrazki zazwyczaj się ładują.... ale znowu do czasu.
Nie jest to problem przeładowania "magazynu" - dzieje mi się tak zarówno na Operze 11 jak i na 12.
Na dwóch komputerach! (jeden na Win7 a drugi na XP).
Nic nie daje czyszczenie cache czy reinstalacja.
Owszem daje - na jakiś dzień i znowu to samo...
Nie ma znaczenia czy włączone jest Turbo czy nie - nie ma znaczenia czy "ręcznie" wyczyszczę foldery z tmp. - średnio co trzecie uruchomienie tak wygląda.
Dzieje się to na stronach, które najczęściej przeglądam.
Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?

-
najphil
- Kontakt:
Może jednak zwiększ bufor pamięci. W Firefoxie domyślnie jest 100mb, cholera wie jak to jest w Operze. Ewentualnie któraś wtyczka, z której korzystasz ma dziwne ustawienia.

-
asd
-
Expert
Dobra - zwiększyłem też do 100 (domyślnie było na 50) - zobaczymy.
Ale to dziwne bo jak już pisałem na dwóch różnych komputerach a ten sam problem...
Ale to dziwne bo jak już pisałem na dwóch różnych komputerach a ten sam problem...

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Domyślnie korzystam z opery ale nie przypominam sobie abym kiedyś miał do czynienia z takim problemem. Nie wiem czy to ma związek ale ja mam pamięć podręczną zawsze ustawioną na max (400mb).
Ignorance is a virtue.
-
asd
-
Expert
Re: Przeglądarka Internetowa - jakiej używasz?
W związku z ostatnimi zmianami chciałbym poznać, jakiej przeglądarki używacie.
Przy pisaniu skryptów musiałem nie lada się gimnastykować - głównie za sprawą IE, która nie radzi sobie z interpretacją CSS'a
Ale nawet Chrome też mnie zaskoczyło wywalając się na pewnym divie...
Proszę więc o udział w ankiecie - każdy może zaznaczyć do dwóch opcji naraz. Można też zmieniać zdanie...
Osobiście ostatnio używam głównie Chroma choć muszę przyznać, że zaskoczył mnie w swojej szybkości chiński produkt, jakim jest wyszukiwarka Maxthom3... - obecnie bodajże najszybsza wyszukiwarka.
W telefonie jeszcze Opera...
A Ty?
Przy pisaniu skryptów musiałem nie lada się gimnastykować - głównie za sprawą IE, która nie radzi sobie z interpretacją CSS'a
Ale nawet Chrome też mnie zaskoczyło wywalając się na pewnym divie...
Proszę więc o udział w ankiecie - każdy może zaznaczyć do dwóch opcji naraz. Można też zmieniać zdanie...
Osobiście ostatnio używam głównie Chroma choć muszę przyznać, że zaskoczył mnie w swojej szybkości chiński produkt, jakim jest wyszukiwarka Maxthom3... - obecnie bodajże najszybsza wyszukiwarka.
W telefonie jeszcze Opera...
A Ty?

-
Yugi_2142
- Kontakt:
Re: Przeglądarka Internetowa - jakiej używasz?
Opera 64 i w zapasie Firefox zwykły 

Ignorance is a virtue.