[mini] Field of Blood,The

Dura lex sed lex, czyli Sherlock i inni!
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

W.BRYTANIA [mini] Field of Blood,The

Post autor: asd »

obrazek

[mini] Field of Blood,The

David Morrissey, Peter Capaldi, Jonas Armstrong i Jayd Johnson to specjaliści od mrocznych i fascynujących thrillerów kryminalnych. Tym razem zabrali się za adaptację bestsellerowej powieści Denise Mina.The Field of Blood to dramat kryminalny, którego akcja rozgrywa się w 1982 roku i koncentruje się na dziennikarce Paddy Meehan (Jayd Johnson), i copywriterze w redakcji gazety Glasgow.

Paddy utknęła w niemal wyłącznie zdominowane przez mężczyzn świecie. W świecie pełnym cynizmu i ograniczonych możliwości. By zrealizować swoje marzenia i wybić się w tym szowinistycznym świecie musi uparcie walczyć o swoją karierę. Okazją wydaje się być sprawa porwania i brutalnego morderstwa Briana. Jednak sprawa sięga daleko głębiej niż się to na początku wydawało - dla ambitnej Paddy, to życiowa szansa, ale czy koszt rozwikłania sprawy nie będzie za duży dla jej życia osobistego?

Będą chętni na oglądanie?
Obrazek When Dreams Come True...
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Re: [mini] Field of Blood,The

Post autor: nova.nike »

Trailer nie od serialu.
Co do serialu to oglądałam jakiś czas temu, ale raczej nie zapamiętałam jakoś szczególnie więc chyba nie był super rewelacyjny, ale i raczej się nie wynudziłam. Fajnie było powrócić do klimatu z Life on Mars.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Oba odcinki już gotowe - zapraszam do oglądania - w końcu to serial z UK.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Pozycja godna obejrzenia ale bez szału. Historia jakich wiele w brytyjskich serialach. Dobrze zrealizowany ale nie wysuwający się jakoś przed szereg.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

No i mamy drugi sezon.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Post autor: delta1908 »

Obejrzałem oba mini-sezony w ciągu weekendu i na tyle przypadł mi do gustu, że od razu sięgnąłem po książkowy pierwowzór (już jestem w połowie). W książce lepiej/bardziej zarysowane jest tło społeczno-obyczajowe, niesnaski między protestantami a katolikami (w końcu to Glasgow lat 80.), co jest jej bardzo mocnym atutem. W serialu nacisk położono bardziej na śledztwo i problemy głównej bohaterki z nadwagą, co czyni go produkcją bardziej rozrywkową, podczas gdy książka, mimo iż jest to kryminał, ma wydźwięk bardziej społeczny, a humor, gdy się już pojawia, jest o czarnym zabarwieniu.
Według mnie zarówno serial jak i książka, mimo że jeszcze nie skończyłem czytać (aczkolwiek idę jak burza ;)), są godne polecenia.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ