Uwagi dotyczące serwisu i forum.

Co robimy i kim jesteśmy? Pomoc.
Przedstaw się i nie bój się pytać - odpowiemy na KAŻDE pytanie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Uwagi dotyczące funkcjonowania serwisu.

Post autor: asd »

Przeprosiny przyjęte ale więcej tego nie rób i nie zostawiaj nas!! ;)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

W pieszym momencie po dokonaniu wpisu w SB pojawia się opcja 'usuń post', ale użycie jej nie wprowadza żadnych zmian w tekście/nie usuwa wpisu. Po ponownym odwiedzeniu strony opcja usunięcia swoje go ostatniego wpisu znika. Czy to jest tak że opcja usuwania swoich wpisów w SB nie została przewidziana i pojawia się tam przez przypadek, czy też miała tam być ale nie działa poprawnie?
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Ma tam być i działa poprawnie tyle, że trzeba mieć odpowiednie uprawnienia (moderacyjne), żeby jej użyć.
Niestety autor skryptu nie przewidział pewnych opcji i stąd to utrudnienie.SBox nie jest obecnie obleganym skryptem dlatego szkoda mi obecnie czasu na pochylenie się nad tym skryptem...

-- 02.07.2012 21:38 --

Torrenty - Tak/Nie ?
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

Jeśli mogę się wtrącić, jak dla mnie najlepszą opcją będzie uruchomienie własnego płatnego serwera ftp/http + wgrywanie wszystkiego na jakieś rapidszery dla tych, którym szkoda kilka złotych, czy mających konta premium na jakichś serwisach.

Może być z tym jeden problem, niektórzy mogą nie chcieć się rozstać z profitami z uploadu na rapidszerach co jest jakimś małym wynagrodzeniem obok wdzięczności xvidasdowiczów, ale raczej załoganci dostali by darmowy dostęp do tego serwera, to zawsze coś...

Dlaczego akurat tak?
Seriale XviD ASD skierowane są do osób z bardzo ślimaczymi łączami, nie ma co się dziwić, że nie seedują, na dodatek wszystko jest na publikach, nie ma się co dziwić, że narzekają na rapidszery - zrywa pobieranie przy słabej jakości łączu, wolny transfer, płacenie za konto premium. A w mojej opcji każdy ma dostęp (sugeruję jednocześnie wrzucanie na jeden rapidszer, który trzyma pliki możliwie długo i zakazanie robienia mirrorów) do wszystkiego zawsze, szybko i bezproblemowo za cenę znacznie niższą niż konto premium i bez potrzeby marnowania łącza uploaderów na ciągłe seedowanie, reuploadowanie.

A co do mnie to przestałem pobierać xvidasd już jakiś czas temu. Jeśli mi się chce, pobieram 720p konwertowane z dobrego źródła. Jeśli nie pobieram 480p odrobinę większe od xvidasd, ale o nieporównywalnie lepszej jakości. I według mnie xvidasd jest już po prostu przestarzałe. Są lepsze kodeki (h264 i aac) i lepsze źródła (te, które nie są zgrywane z czegokolwiek już skompresowanego jak np. hdtv, są to te kompresowane z wersji "podstawowej" (tej najlepszej, która leci do telewizji i sklepów) do określonej jakości zachowując najwyższą możliwą jakość dotyczącą danego kodeka, np. seriale z iTunes, których używam, nazywane WEB-DL).

To tyle :)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

xvidasd pisze:Torrenty - Tak/Nie ?
Ja byłbym zdecydowanie na tak. Jak już chyba gdzieś pisałem, pobieranie całego sezonu składającego się z 20 odcinków z rapidshare jest strasznie męczące. Obecnie coraz więcej osób ma szybsze łącza, w związku z czym chyba wygodniej i (paradoksalnie) szybciej ściąga się większe pliki w wersji HD. Tak więc myślę, że dobrym pomysłem byłoby wrócenie do wstawiania całych sezonów w torrentach, a pojedynczych odcinków na serwerach.
Ale to tylko moja opinia, nie wiem jak się zapatruje na ten temat reszta forum...

Swoją drogą - nie działają stare spoilery. W przypadku forum o tej tematyce myślę, że jest to dość spory problem...
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

Torrenty? TAAAK! Po zakończeniu sezonu całość na torrent. Takie moje zdanie.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Torrenty więc wróciły do łask - przekonały mnie statystyki - do teraz wiele baaaardzo starych torrentów działa i choć mogą być problemy z transferem to jednak jak komuś się nie spieszy to są ściągalne.
Większość więc wstawek będzie się kończyć - jak za dawnych czasów torrentami.

destiriser poruszył kilka kwestii, na które teraz odpowiem - mam nadzieję, że wyczerpująco:
destiriser pisze:Jeśli mogę się wtrącić, jak dla mnie najlepszą opcją będzie uruchomienie własnego płatnego serwera ftp/http + wgrywanie wszystkiego na jakieś rapidszery dla tych, którym szkoda kilka złotych, czy mających konta premium na jakichś serwisach.(...)
Pomysł wydaje się przedni ale oznaczało by to konieczność uruchomienia jakiejś formy zarobkowania no bo kto za to zapłaci?? Jak sam napisałeś:
destiriser pisze:xvidasd jest już po prostu przestarzałe(...)
Po co więc wykładać kasę w "umarły projekt"?

Fakt - ostatnio ilość osób odwiedzających spadła (50%) - spowodowane to było perturbacjami związanymi ze zmianą wyglądu - nikt nie lubi zmian - obecnie już serwis działa stabilnie.

Nie chcę też i nigdy nie chciałem by xvidasd.com było "warezownią" - bardziej zależy mi na skojarzeniach z "serwisem o serialach" dlatego nie ma mowy o żadnych kontach premium i przejściem w zarobkowy system udostępniania itp.
Obecnie (statystyki) serwis znowu "nabiera zaufania" i coraz więcej osób wraca po rejestracji (wakacyjne statystki nie są brane pod uwagę).

I najważniejsze - bo rozumiem, że kwestie finansowe zawsze budzą kontrowersje:
destiriser pisze:Może być z tym jeden problem, niektórzy mogą nie chcieć się rozstać z profitami z uploadu na rapidszerach co jest jakimś małym wynagrodzeniem obok wdzięczności xvidasdowiczów, ale raczej załoganci dostali by darmowy dostęp do tego serwera, to zawsze coś...
Osobiście uważam, że Twoja opinia jest co najmniej krzywdząca - piszę oczywiście w swoim imieniu ale wydaje mi się, że w kwestii uploadu mam najdłuższą historię więc:
Nigdy żadna z firm a'la "rapidszerach" nic mi nie wypłaciła - NAPRAWDĘ NIC!! - a dlaczego?
Pewnie dlatego, że (XviD asd) to stosunkowo małe pliki a tam zawsze liczy się "waga" - zawsze też wypłacają od jakiejś kwoty - a to od 20$, a to od 10euro itp... - nigdy nie udało mi się osiągnąć tego pułapu a nawet do niego zbliżyć... A wrzucałem już wszędzie.
Z Jumbofiles zrezygnowałem ze względu na błędy w uploadowanych plikach. Przy wyborze serwerów kieruję się więc nie jakimś obiecanym wirtualnym zyskiem ale głównie jego stabilnością i wygodą w działaniu. Zawsze też staram się wrzucać na co najmniej dwa serwery - dla alternatywy.
Patrząc więc na swoją "historię" wątpię więc, żeby ktokolwiek z UPloaderów miał jakieś sensowne zyski...

Ale to nawet dobrze - xvidasd.com ma być z założenia serwisem raczej niszowym o serialach a nie komercyjnym miejscem gdzie można brać linki itp!
Cieszę się więc bardzo, że choć od początku roku na forum "posucha" i zaliczyliśmy potężnego "doła" (ech ta joomla) to jednak po malutku rośniemy (statystyki) a i "starzy wyjadacze" o nas nie zapominają!
THX :)
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

a ja sie nie zgadzam ze xvid jest przestarzale .
to co moge sciagam torrentami [ wygodniej sciagam cala serie ]
ale nie zgodze sie z tym ze przestarzale - moze dlatego ze nie kasuje tego co sciagam - ogladam i odkladam i z przyjemnoscia pozniej do pewnych seriali wracam [ przy wiekszych plikach np.350 mb to by bylo bolesne :)]
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
kontrast
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: kontrast »

xvidasd pisze:destiriser poruszył kilka kwestii, na które teraz odpowiem - mam nadzieję, że wyczerpująco:
destiriser pisze:Jeśli mogę się wtrącić, jak dla mnie najlepszą opcją będzie uruchomienie własnego płatnego serwera ftp/http + wgrywanie wszystkiego na jakieś rapidszery dla tych, którym szkoda kilka złotych, czy mających konta premium na jakichś serwisach.(...)
Pomysł wydaje się przedni ale oznaczało by to konieczność uruchomienia jakiejś formy zarobkowania no bo kto za to zapłaci??
Nie zarobkowania, lecz składania się.
Załóżmy, że serwer kosztuje 100zł, chętnych jest 10 osób - płacą po 10zł, chętnych jest 100 osób - płacą po złotówce. Dużo? Mało. Sam już więcej wydaję na rzeczy typu rapideo. Myślę, że taka wygoda jest warta te pieniądze.
A jeśli ktoś nie widzi w tym sensu, będzie mógł pobrać z rapidszerów, sprawę ułątwia fakt, że reuploady będą trwały sekundę dzięki remote upload - podajemy link do pliku na serwerze i jest przerzucany na rapidszera, można tak wrzucić w ciągu minutki na kilkanaście rapidszerów.
xvidasd pisze:Jak sam napisałeś:
destiriser pisze:xvidasd jest już po prostu przestarzałe(...)
Po co więc wykładać kasę w "umarły projekt"?

Fakt - ostatnio ilość osób odwiedzających spadła (50%) - spowodowane to było perturbacjami związanymi ze zmianą wyglądu - nikt nie lubi zmian - obecnie już serwis działa stabilnie.

Nie chcę też i nigdy nie chciałem by xvidasd.com było "warezownią" - bardziej zależy mi na skojarzeniach z "serwisem o serialach" dlatego nie ma mowy o żadnych kontach premium i przejściem w zarobkowy system udostępniania itp.
Czy reddit wyglądający dosyć archaicznie jest projektem umarłym? Wręcz przeciwnie, ostatnio o nim częściej słyszę.
Mam na myśli przestarzałość kodeka. Nie jestem specjalistą, ale dostrzegam wyższość innych kodeków, grupy scenowe przechodzą na x264 i mkv nawet w przypadku tych małym "350-tek", które teraz są "300-kami", oczywiście to się dzieje powoli, ale jednak widuję takie pliki. Czy to znaczy, że xvid asd jest bezużyteczny, umarły? Nie, ale wygląda na to, że mógłby zajmować jeszcze mniej miejsca lub mieć lepszą jakość.
Twierdzę nawet, że xvid asd nie ma konkurencji, pojawiły się jakieś małe grupki enkodujące, ale co z tego jak tylko xvid asd ma tak obszerną bazę seriali
xvidasd pisze:I najważniejsze - bo rozumiem, że kwestie finansowe zawsze budzą kontrowersje:
destiriser pisze:Może być z tym jeden problem, niektórzy mogą nie chcieć się rozstać z profitami z uploadu na rapidszerach co jest jakimś małym wynagrodzeniem obok wdzięczności xvidasdowiczów, ale raczej załoganci dostali by darmowy dostęp do tego serwera, to zawsze coś...
Osobiście uważam, że Twoja opinia jest co najmniej krzywdząca - piszę oczywiście w swoim imieniu ale wydaje mi się, że w kwestii uploadu mam najdłuższą historię więc:
Nigdy żadna z firm a'la "rapidszerach" nic mi nie wypłaciła - NAPRAWDĘ NIC!! - a dlaczego?
Pewnie dlatego, że (XviD asd) to stosunkowo małe pliki a tam zawsze liczy się "waga" - zawsze też wypłacają od jakiejś kwoty - a to od 20$, a to od 10euro itp... - nigdy nie udało mi się osiągnąć tego pułapu a nawet do niego zbliżyć... A wrzucałem już wszędzie.
Z Jumbofiles zrezygnowałem ze względu na błędy w uploadowanych plikach. Przy wyborze serwerów kieruję się więc nie jakimś obiecanym wirtualnym zyskiem ale głównie jego stabilnością i wygodą w działaniu. Zawsze też staram się wrzucać na co najmniej dwa serwery - dla alternatywy.
Patrząc więc na swoją "historię" wątpię więc, żeby ktokolwiek z UPloaderów miał jakieś sensowne zyski...
Mam na myśli raczej ludzi robiących mirrory.
Sam kiedyś sprawdziłem hotfile'a, kiedy ostatnio sprawdzałem było jakieś 7 dolców, przypomniałem sobie w tym miesiącu, bo wysłali mi maila o usunięciu plików z powodu naruszeń, nie było już nic.

Jednocześnie nieustannie zadziwia mnie fakt, że nikt nie wrzuca na mediafire! Jedynie jakieś blogi z hipsterską muzyką. Z tego co wiem, ani nie ma tam premium, ani nie usuwają za bardzo plików, a szybkości oscylują koło 1MB/s. Może ktoś mnie wreszcie olśni? :D

Osobiście naprawdę nie cierpię rapidszerów. Kiedyś byłem członkiem pewnego forum z rzadką muzyką. Wiecznie była kłótnia o to, że ktoś przerzuca pliki na publiczne blogi, dla pieniędzy.
Osoba, która wrzucała takie pliki, zripowane z rzadkiego vinyla, dostępne jedynie dla elitarnych użytkowników się wkurzała i zwiększała ilość postów potrzebnych do pobrania plików i tak w kółko, oczywiście bez efektu. Jestem przeciwny takiemu ograniczaniu dostępu do muzyki, ale idealnie sytuacja ta pokazuje jaka jest kultura wokół rapidszerów, warezów.

EDIT: W sumie to jeśli już to nie zarobi się na tym tyle co na np. pebie wrzucając nowiutki film z Hannah Montaną. Jednocześnie chcę powiedzieć, że nie mam nic przeciwko, żeby uploaderzy dostali jakieś wynagrodzenie. Ja nie mam prawa się do tego mieszać. Ja tu tylko podzieliłem się pomysłem, dosyć rzadkim, bo z takim forumowym serwerem spotkałem się w może dwóch miejscach i to takich wyróżniających się tylko tym.
Ostatnio zmieniony 09 sierpnia 2012, 22:27 przez kontrast, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Jestem - chyba - najmłodszym uploaderem, więc nie wiem jak inni, ale nie nastawiałem się na żadne zarobkowanie kiedy zacząłem wrzucać pliki i wciąż się nie nastawiam :)

Na mediafire próbowałem wrzucać, ale jednak zrezygnowałem (a przynajmniej czasowo, może akurat mieli jakieś problemy?). Jakieś błędy się zaczęły pojawiać i przerywało mi w połowie uploadu :/ W tym samym czasie zacząłem wrzucać na uploaded i takich problemów nie miałem, a przynajmniej nie tak uciążliwych.
A teraz sprawdzam file4u.pl i zobaczymy jak się będzie sprawować.

W sumie można byłoby zrobić ankietę a propos hostingów jakie są najbardziej pożądane i idąc na kompromis (bo różnie może być z upladem) wybrało by się te najwygodniejsze dla obu stron.

A teraz z innej beczki :)
Chodzi mi o wygląd strony startowej (głównej?), nie wiem czy tylko ja tak myślę ale wydaje mi się, że jakby zamienić miejscami: shoutbox i sekcje "Pobierz" oraz sekcje "Ostatnie posty z Forum" z sekcją "Ostatnia propozycja z działu Nowości" to strona główna wyglądała by dużo lepiej, ale to tylko moje zdanie.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

Czyli wracamy na torrenty? Jupi!! :)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Czy da się coś zrobić z niedziałającymi starszymi spoilerami na forum? W przypadku starszych postów spoiler się nie ukrywa tak jak powinien i widać tekst, który miał być zasłonięty...
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Nie znalazłem automatycznego sposobu - musiałbym (ja lub moderator) wejść do każdego takiego posta (edytuj) i zapisać go ponownie - a to nie możliwe jest...
Jedyne co mogę poradzić to wciśnij F3 i wpisz "Spoiler" - jeśli będzie na stronie to zostanie podświetlony.
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Tak mi się przypomniało, że kiedyś istniał dział Expert. Zniknął on na dobre? Był bardzo pomocny np. w kwestii jakie seriale są wystawiane lub będą w asd. Wiedziałam na co czekać a na co nie ;)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Experta nie ma ale może wystarczy dział, który od dzisiaj jest widoczny??
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

To mnie urządza, dzięki :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Kiedyś była osobna strona z barkami czy teraz też jest coś takiego? Czy po prostu znaleźć nie mogę? I co do barków, to nie działają niektóre na pewno do Warehouse 13 i Battlestar Galactica. I jeżeli można by było poprosiłbym barek do Castle'a, oczywiście o ile to nie problem.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Daj se spokój z barkami. Trzymaj alkohol normalnie, na wierzchu :D
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

najphil pisze:Daj se spokój z barkami. Trzymaj alkohol normalnie, na wierzchu :D
Tylko nie zapraszaj Experta NajPhila.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Znalazłem osobną stronę z barkami:
http://www.barki.eu/
;)

A tak serio to po co skoro na każdej podstronie są?
A te, które wymieniłeś to dołożę w tym tyg. jeszcze.

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ