Person of Interest

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Post autor: nova.nike »

Ehh... poddałam się, niestety nie widzę w nim nic ciekawego. Przeszłam trzy odcinki i stwierdziłam, że jest tyle innych fajnych pozycji że nie warto marnować czasu. Po pierwsze mało realistyczna historia (i to mówi osoba która lubi supernatural, grimm i inne fantasy ;) ), a po drugie mam wrażenie że to wszystko już było, kojarzą mi się filmy z lat 80-90, jakiś bohater po przejściach ratuje ludzkość. Polecam, ale naprawdę w ostatniej kolejności.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Re: Person of Interst

Post autor: seymour »

Powiedzcie, czy warto to oglądać? Po pierwszych bodajże trzech odcinkach spasowałem bo stwierdziłem, że w zalewie świetnych seriali nie ma u mnie miejsca na zaledwie przyzwoitego procedurala. Ale gdzieś chyba na hataku czytałem, że wątek główny został wprowadzony i ładnie się rozwinął a i u nas na forum tak wszyscy go zachwalacie (chyba tylko ja i nova.nike nie dostrzegamy geniuszu tego serialu)...

Czyli tak podsumowując: czy dalej jest lepiej?
Awatar użytkownika
kain_b
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: kain_b »

Wątek główny jest wprowadzony od poczatku. warto obejrzeć ten serial i nie zgadzam sie z Novą, że serial jest mało realistyczny (jedynym wątkiem s-f jest maszyna) i tym bardziej nie przypomina seriali z lat 80-90.
jaka jest różnica: seriale sensacyjne z tamtych lat opierały się na schemacie: mamy bohatera, jest ktoś w opresji, bohater go ratuje, rozbija gang (najczęsciej w stylu karate) i koniec. i tak to wyglada przez caly sezon, nie ma wątków rozwijających postacie, nie ma wątków fabularnych.
Polecam ten serial każdemu, dobry thriller, dobra gra aktorska i dobry pomysł. Jeszcze raz polecsam.
Seryjni mordercy robią na małą skalę to, co rządy robią na większą-Richard Ramirez
hasło/pass:bolczeslaw
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Polecam i to bardzo!!
Pewnie dlatego, że główny duet idealnie się uzupełnia - jeden jest mistrzem sztuk walki i posługiwania się bronią zachowując kamienną twarz nawet w najtrudniejszych chwilach (jego mimika jest jest perfekcyjnie dopracowana) a drugi to niepozorny geniusz komputerowy zawsze w nienagannie skrojonym garniturze, okularach dość "grubych", który nawet nie chce udawać twardziela...
Sprawy, które "prowadzą" są naprawdę ciekawe i nie zawsze kończą się tak jakby widz się tego spodziewał...

Wracając do postaci Johna Reese, którą gra Jim Caviezel: pamiętacie tą scenę kilka odcinków temu, kiedy siedząc w barze i popijając drinka odwrócił głowę w kierunku jakiegoś pospolitego oprycha, który podszedł do niego (chyba) z "tulipanem" (rozbitą butelką)? John się uśmiechnął i powiedział "Really?" - ta scena bardzo mi się spodobała :D - to moja ulubiona!
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
Kontakt:

Post autor: Shedao Shai »

odcinek z piątku jest po prostu ge nia lny, bardzo emocjonujący, nawet wzruszający :) bardzo się cieszę że ten serial dostał 2 sezon, poleciłem go kilku znajomym, a nawet mamie i tacie i wszyscy oglądają z zainteresowaniem.
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Przekonaliście mnie i zrobiłem jeszcze jedno podejście do tego serialu. No i... wciągnąłem się :] Wydaje mi się, że początkowo miałem do niego zbyt duże oczekiwania - przeczytawszy nazwisko Abrams i opis fabuły liczyłem na coś w stylu Alias. A dostałem coś innego, ale niekoniecznie złego.

Tak więc potwierdzam: fajny serial akcji i kawał dobrej rozrywki.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Świetny odcinek! Akcja na posterunku skojarzyła mi się z Terminatorem (1) pewnie dlatego, że John wszedł tam z kamienną twarzą.
Cieszę się, że serial będzie miał drugi sezon!
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

No nie mogło być inaczej jak przedłużenie na drugi sezon. Tym bardziej że twórcy pokazali, że jeszcze mogą nas zaskoczyć i co ważniejsze zaciekawić. Wiele jeszcze w tym serialu można pokazać, bo jest kilka wątków które tylko zostały zarysowane i ciekaw jestem jak zostaną rozwinięte.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Finał sezonu - miazga. Chyba najlepszy finał z tych seriali, które oglądam. Chcę więcej!!!
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Shedao Shai pisze:Finał sezonu - miazga. Chyba najlepszy finał z tych seriali, które oglądam. Chcę więcej!!!
No ba!
I weź tu człowieku czekaj teraz do września.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

To raptem tylko kilka miesięcy więc zleci!
PoI zaczynał tak niepozornie że po pilocie zastanawiałem się dosyć długo czy kontynuować jego oglądanie... Na szczęście oglądałem dalej i okazał się jednym z lepszych seriali tej wiosny!
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

Pomijając szajke pruszków SP-9 to rzeczywiście bardzo dobry serial , dobra obsada zwroty akcji , wszystko co ma mieć serial akcji
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

No, polskie akcenty są miłym dodatkiem do serialu. Szkoda tylko, że to akurat takie dodatki. Akurat mi szajka z pruszkowa nie przeszkadzała. Skoro w Ameryce może być rosyjska mafia to czemu nie polska? :)
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Lubec pisze:No, polskie akcenty są miłym dodatkiem do serialu. Szkoda tylko, że to akurat takie dodatki. Akurat mi szajka z pruszkowa nie przeszkadzała. Skoro w Ameryce może być rosyjska mafia to czemu nie polska? :)
Ja juz o tym kiedyś pisałem - serial świetny ale ten element mnie rozłożył - szaika [ wymowa szaika pruszków se pi nain ] i ten orzel wytatulowany na torsie ] . super ,że jakis polski akcent racja ale niesmak pozostał:)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Kontakt:

Mnie to po prostu rozbawiło ;)
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Z perspektywy całego bardzo dobrego serialu ... mnie też :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Drugi sezon już wystartował. Pierwszy odcinek świetny. Jest akcja i nowy wątek na którym zapewne będzie się skupiał drugi sezon. Już nie mogę się doczekać kolejnego.
Awatar użytkownika
sHChypp
Wskaż do odpowiedzi
maniak serialowy
maniak serialowy
Ulubiony Serial: SoA

Re: Person of Interest

Post autor: sHChypp »

Właśnie skończyłem oglądać pierwszą serię. Kurka, kapitalne. Dwie rzeczy nie dają mi jednak spokoju. Czy nie wydaje się Wam, że sezon powinien skończyć się w 19 odcinku? Motyw
Spoiler:
moim zdaniem powinien znajdować się w season finale.
Druga sprawa, to upierdliwe uczucie, które gniotło mnie przez cały czas jaki spędziłem przy serialu. Skąd ja znam te postaci? Te wątki, motywy? Olśnienie przyszło dziś. Przeca Reese to Frank Castle! Popatrzcie na chłopa i jego sposób działania. Załóżcie mu charakterystyczną koszulkę z czaszką, Harolda podmieńcie Micro i macie gotowy obraz. Abbrams zrobił to samo z Punisherem, co Nolan z Batmanem. Tylko troszeczkę inaczej nazwał swój twór i rodzaj dystrybucji :D
I will prevail
I'm stone and shale
Obsidian
Your oblivion
Becomes
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

sHChypp pisze:Właśnie skończyłem oglądać pierwszą serię.
Dlaczego dopiero teraz??!?
A co do skojarzeń z Punisherem to może i faktycznie... Z drugiej strony może to tak jak z Nostradumusem, którego przepowiednie idealnie się sprawdzają... ale po fakcie.
W ogromie dzisiejszych produkcji trudno też wymyślać co rusz coś nowego - ale skojarzenie jak najbardziej na miejscu.
Scenariusze w stylu: "Mózg w okularach wysyła mięśniaka do realizacji swoich celów" jest dosyć popularnym motywem - na szczęście w PoI scenarzyści podeszli do tematu ze świeżym spojrzeniem i otwartym umysłem.
Czy komuś się ten serial nie podoba?? Ano właśnie...
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

xvidasd pisze:
sHChypp pisze:Właśnie skończyłem oglądać pierwszą serię.
Dlaczego dopiero teraz??!?
...
Ja jeszcze nie zacząłem :rendeer:
Obrazek
Ignorance is a virtue.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ