Ja bym zaczal od zrobienia tematu w ktorym by sie zebralo osoby majace chec robienia reseedow i posiadajace seriale w asd.
Zalozylem taki temat na starym forum ktory zostal jenak totalnie olany i o ile pamietam tylko jedna osoba oprocz mnie sie dopisala (kacperski).
Tylko jedna rzecz komplikuje troche sprawe
xvidasd pisze:w niektórych starych relasach część odcinków została wypuszczona w niespełniających obecnie standardach i będę musiał przygotować je na nowo!
a dokladniej??
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Ja bym zaczal od zrobienia tematu w ktorym by sie zebralo osoby majace chec robienia reseedow i posiadajace seriale w asd. Zalozylem taki temat na starym forum ktory zostal jenak totalnie olany i o ile pamietam tylko jedna osoba oprocz mnie sie dopisala (kacperski). Tylko jedna rzecz komplikuje troche sprawe
[quote="xvidasd"]w niektórych starych relasach część odcinków została wypuszczona w niespełniających obecnie standardach i będę musiał przygotować je na nowo![/quote]
An25driu pisze:Na początku pamiętam, że chyba tego nie robiliśmy.
fakt na poczatku bylo logo ASD w lewym gornym rogu (kazdy mial swoj kolor loga)
Ale teraz ciezko bedzie przerabiac stare pliki (brak oryginalow) i pytanie czy jest sens tego skoro jest to reseed czyli wrzucenie ponowne czegos co juz raz bylo ale zdechlo smiercia naturalna.
Jezeli chcesz kompresowac od nowa to nie powinno sie to nazywac reseed bo nei jest to to samo.
Plus ponowne przerabianie sprawi ze wiele seriali nei doczeka sie RS bo nei kazdy ma oryginal z ktorych mozna przerobic plus jest to robienie dwa razy tego samego.
Takie jest moje zdanie na ten temat
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
[quote="An25driu"]Na początku pamiętam, że chyba tego nie robiliśmy.[/quote]
fakt na poczatku bylo logo ASD w lewym gornym rogu (kazdy mial swoj kolor loga) Ale teraz ciezko bedzie przerabiac stare pliki (brak oryginalow) i pytanie czy jest sens tego skoro jest to reseed czyli wrzucenie ponowne czegos co juz raz bylo ale zdechlo smiercia naturalna. Jezeli chcesz kompresowac od nowa to nie powinno sie to nazywac reseed bo nei jest to to samo. Plus ponowne przerabianie sprawi ze wiele seriali nei doczeka sie RS bo nei kazdy ma oryginal z ktorych mozna przerobic plus jest to robienie dwa razy tego samego. Takie jest moje zdanie na ten temat
Zgadzam się z tym. Uważam, że jeżeli ktoś z nas jest w posiadaniu starych pozycji to niech wstawi je tak jak były kompresowane wtenczas. W przypadku ściągania na nowo i kompresowanie metodą obecną to nie jest już RS.
[quote="fluid"]Takie jest moje zdanie na ten temat[/quote]
Zgadzam się z tym. Uważam, że jeżeli ktoś z nas jest w posiadaniu starych pozycji to niech wstawi je tak jak były kompresowane wtenczas. W przypadku ściągania na nowo i kompresowanie metodą obecną to nie jest już RS.
Myślę, że asd bardziej chodziło o jakość seriali - obecne diametralnie różnią się wyglądem od starszych pozycji. Aczkolwiek zgadzam się z Wami, że to zbyt wielka praca, żeby od nowa podejmować się kompresji. A nadal nie ma pewności, jak długo utrzyma się dany torrent.
Myślę, że asd bardziej chodziło o jakość seriali - obecne diametralnie różnią się wyglądem od starszych pozycji. Aczkolwiek zgadzam się z Wami, że to zbyt wielka praca, żeby od nowa podejmować się kompresji. A nadal nie ma pewności, jak długo utrzyma się dany torrent.
chodzi nie tylko o jakość tylko o niechlujstwo jak np w Lost s1 kilka odcinków nie było wogóle skompresowanych bo nie umiałem ich przekompresować czy też odc 19-ty gdzie pod koniec dzwięk się rozjeżdzał itp.
Sa też te paskudne OLBRZYMIE loga w niektórych ale to już trudno.
Jakość w iektórych też nie jest najlepsza.
chodzi nie tylko o jakość tylko o niechlujstwo jak np w Lost s1 kilka odcinków nie było wogóle skompresowanych bo nie umiałem ich przekompresować czy też odc 19-ty gdzie pod koniec dzwięk się rozjeżdzał itp.
Sa też te paskudne OLBRZYMIE loga w niektórych ale to już trudno. Jakość w iektórych też nie jest najlepsza.
Jeśli będzie potrzeba mogę pomóc przy reseedzie The Triangle bo z tej listy: [code]Surface 4 pkt Lost - Lost S1 4 pkt ReGenesis s1 3pkt The Triangle 3pkt Crusade B5 3 pkt Threshold 3pkt[/code] to jest jedyny serial jaki posiadam :-P
Dawno to chciałem zrobi jednak niestety nie mam już tego serialu.
Jeśli jesteś chętny trzeba by poprawicpliki z napisami i dowa tylko ten obecnie aktualny.
Trzeba by tez wszystkie od nowa wrzucic bo nawet to co w sieci zostało nie ma już trackera tylko ludzie sięmęczą poprzez DHT.
Jeśli chcesz wrzucic to bardzo się cieszę i zróbmy tak - wyslij mi na maila napisy do sez1 - wyedytuję je i odesle ci ( xvidasd@gmail.com )
Dawno to chciałem zrobi jednak niestety nie mam już tego serialu. Jeśli jesteś chętny trzeba by poprawicpliki z napisami i dowa tylko ten obecnie aktualny. Trzeba by tez wszystkie od nowa wrzucic bo nawet to co w sieci zostało nie ma już trackera tylko ludzie sięmęczą poprzez DHT.
Jeśli chcesz wrzucic to bardzo się cieszę i zróbmy tak - wyslij mi na maila napisy do sez1 - wyedytuję je i odesle ci ( xvidasd@gmail.com )
oba. bo wystawiamy w micro dvd i jak jest w innym standardzie to trzeba przemienic format, na poczatku trzeba usunac pewnie linie dodana przez subeditplayera i na końcu trzeba dodac linijke
oba. bo wystawiamy w micro dvd i jak jest w innym standardzie to trzeba przemienic format, na poczatku trzeba usunac pewnie linie dodana przez subeditplayera i na końcu trzeba dodac linijke
atathoth pisze:To chyba trzeba wyslac tej samej i jednej osobie, by wszyscy mieli ta sama wersje? nie?
wystarczy że pobierzesz torrenta i podmienisz pliki .avi - napisy te właściwe i wszelkie inne dodatkowe pliki możesz wtedy pobrać od tej osoby co udostępnia, chyba że nie chcesz czekać wtedy zawsze można wysłać pliki przez meila
[quote="atathoth"]To chyba trzeba wyslac tej samej i jednej osobie, by wszyscy mieli ta sama wersje? nie?[/quote]
wystarczy że pobierzesz torrenta i podmienisz pliki .avi - napisy te właściwe i wszelkie inne dodatkowe pliki możesz wtedy pobrać od tej osoby co udostępnia, chyba że nie chcesz czekać wtedy zawsze można wysłać pliki przez meila :)
xvidasd pisze:wyslij mu te wszystkie pliki co ci wysłałem + torrenta
Powiedz mu zeby tam wrzucił pliki avi i mozecie zaczac!
Wysłać wysłałem, napisałem też co musi zrobić (zmiana nazw plików .avi) jak się dołączy i pomoże będzie fajnie jak nie... mówi się trudno.
Torrent zacząłem wstawiać około godziny 23, na tę chwilę mam 6 peerów
( a z pięcioma się łącze )
Jutro rano jak będzie więcej chętnych to zmniejszę liczbę peerów w ustawieniach.
[quote="xvidasd"]wyslij mu te wszystkie pliki co ci wysłałem + torrenta Powiedz mu zeby tam wrzucił pliki avi i mozecie zaczac![/quote]
Wysłać wysłałem, napisałem też co musi zrobić (zmiana nazw plików .avi) jak się dołączy i pomoże będzie fajnie jak nie... mówi się trudno.
Torrent zacząłem wstawiać około godziny 23, na tę chwilę mam 6 peerów ( a z pięcioma się łącze :) ) Jutro rano jak będzie więcej chętnych to zmniejszę liczbę peerów w ustawieniach.
Dla chętnych "Members'ów" torrencik ==> [url=http://thepiratebay.org/tor/4044003][img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/down.gif[/img][/url]