[mini] Crimson Petal and the White,The

Przekonaj się, że to wcale nie nudy!
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa

W.BRYTANIA [mini] Crimson Petal and the White,The

Post autor: piotr_cebo »

The Crimson Petal and the White
serialebrytyjskie.blox.pl pisze: O serialu pisałem już we wrześniu 2010, wspomniałem też o nim niedawno TUTAJ. Głównym bohaterem The Crimson Petal and the White jest Wiliam Rackham (Chris O'Dowd z The It Crowd), syn właściciela fabryki perfum, który nie kwapi się do pracy w rodzinnym biznesie, marzy za to by zostać sławnym pisarzem. Jego ojciec ma dość takiego próżniactwa i odcina mu źródło dochodów.

Ta osobista porażka połączona z małżeńskimi problemami Wiliama, jego żona jest chora psychicznie, sprawia, że bohater szuka ulgi wśród kobiet lekkich obyczajów. W ten sposób poznaje młodą i inteligentną dziewczynę Sugar (w tej roli urocza Romola Garai), która odmienia jego nastawienie do życia. Na szczęście nic nie jest kolorowe i urocze, widz ma szansę poznać kilka tragedii z życia bohaterów.

Dlaczego warto obejrzeć ten serial? Trzy powody:
- świetny klimat wiktoriańskiego Londynu,
- genialna gra aktorska Gillian Anderson (Z Archiwum X), która wciela się w właścicielkę domu uciech
- piękna Romola Garai

Muzykę napisał Cristobal Tapia de Veer. Utwór z czołówki do serialu można posłuchać TUTAJ.
Cztery odcinki powstały na podstawie powieści Michela Faber pod tym samym tytułem wydanej w 2002 roku.

Uwaga, serial dla widzów o mocnych nerwach - męskie genitalia dyndają na ekranie!
Obrazek
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Dodam że napisy są już do dwóch pierwszych odcinków.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie gustuję w oglądaniu "dyndających genitaliów" i tym bardziej tego typu widoki nie wzbudzają we mnie emocji więc sobie odpuszczę.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Re: Crimson Petal and the White,The

Post autor: Lubec »

Napisy są już do wszystkich czterech odcinków. Kiedyś miałem zamiar przeczytać książkę, ale chętnie obejrzałbym serial.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Re: [mini] Crimson Petal and the White,The

Post autor: grego1980 »

Mimo że :D
[quote="piotr_cebo"]Uwaga, serial dla widzów o mocnych nerwach - męskie genitalia dyndają na ekranie![/quote]

zdecydowałem się zobaczyć serial. Obecnie jestem po dwóch odcinkach i to co zasługuje na bardzo duży plus to stworzony niesamowity klimat wiktoriańskiego Londynu. Szczególnie tej "brudnej i zepsutej" części Świetna scenografia,charakteryzacja.kostiumy itd. I przynajmniej z tego powodu warto zobaczyć.

Sama historia choć ciekawa to nie jest jakoś mocno, dla mnie, wciągająca. Nie mam więc "parcia" na obejrzenie kolejnego odcinka zaraz po skończeniu poprzedniego.
Dobra rola Chrisa O'Dowda choć jego twarz nieodparcie kojarzy mi się z Royem z IT.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: [mini] Crimson Petal and the White,The

Post autor: asd »

A ja jakoś nie mogę się przekonać by po niego sięgnąć. Przewinąłem na podglądzie i sceny, które ujrzałem niezbyt mnie zachęciły. Wiem, że to o niczym nie świadczy bo w np. z "Wezwać położną" było by tak samo a to świetny serial. Ale jak jeszcze teraz wspomniałeś o niezbyt wciągającej historii to nie wiem czy go oglądnę.
Obrazek When Dreams Come True...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ