🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Breaking Bad

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Breaking Bad

Post autor: asd »

Tak znowu. Serial nadal jest świetny i bardzo ciekawie się rozwija. Jednak pierwszy raz od początku serialu zastanawiam się co będzie dalej i jak się potoczą losy bohaterów i czy serial jakoś sensownie się w końcu zakończy??
Sezon czwarty właściwie definitywnie zakończył serial i teraz mam wrażenie, że sami producenci nie wiedzą co dalej zrobić. Odcinki są ciekawe ale Walt & CO tak jakby się miotali z odcinka na odcinek.
Spoiler:
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Post autor: brexerb »

Serial wciaż trzyma poziom , oglądam w ciemno - wiem ,że nie będę żałował spędzonego przed ekranem czasu .
Jednakże jedna scena [ uwalnianie się Walta ] mnie rozbawiła - pozostając po stronie miłośników serialu domyslam sie ,że twórcom zależało na podkreśleniu desperacji Walta i pokazaniu ,że czlowiek inteligentny zawsze znajdzie wyjście z sytuacji ale...
Tego typu opaske zaciskową można "otworzyć" kawalkiem wąskiego metalu [ kto kiedykolwiek je mocował i zacisnął w zlym miejscu - a więcej nie mial , więc rozcięcie odpadalo to wie jak :)]- wystarczyło skorzystać z zegarka albo w ostateczności z okularów [ zausznik a od biedy szkło nawet jeśli plastikowe to krawędzią by przeciął ] a jak już musiał przypalać sobie łapę to by ją odkręcił żeby nie smażyć sobie żył na przegubach .
Walt coraz bardziej zdesperowany w sumie nie bardzo wiem o co mu chodzi - gotowanie mety sensem jego życia ? w końcu robi to w czym jest najlepszy i lepszych od niego nie ma?
Kurde przyznam ,że lepiej jednak jak zaczyna sie kryzys wieku średniego to kupować kabriolet i zonę zmieniać na młodszą :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Zaraz, zaraz... to już koniec sezonu?? :shock:
lubie_kiedy
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: lubie_kiedy »

Koniec. Ostatnie 8 odcinków za rok.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

O kurczę to szkoda bo wątek jakby nie do końca rozwinięty...
Potencjał był ale chyba pomysłów już brakuje...
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ja muszę się pochwalić, że w końcu się zebrałem na oglądanie. Zawsze kończyło się na pierwszych pięciu minutach pilota i teraz, wreszcie się udało. Może udało to słabe słowo, bo brzmi jakbym się zmuszał.

Nie wiem w sumie co mógłbym napisać, bo pewnie wszystko zostało już powiedziane. Jest natomiast jedna rzecz, dzięki której pewnie lepiej oglądało mi sięto od Was - ciągłość. Ta niepowtarzalna chyba nigdzie indziej ciągłość, przez którą 5 sezonów to roku w serialu sprawia, że oglądając wszystkie odcinki pod rząd w ogóle nie widzi się zamykania wątków, wszystko jest ciągłe, wszystko z czegoś wynika, nie ogląda się tego jak 5 sezonów, ale jak jeden.

Po za tym, nigdy nie widziałem postaci tak niezdefiniowanych, ewolujących. Nie ma tu czarnego i białego, a w jednym odcinku można było 5 razy zmieniać zdanie o bohaterach, raz trzymać stronę jednego, raz drugiego. Jak w życiu, nikt nigdy nie ma 100% racji.

Na pewno nie widziałem nigdy lepszego serialu. Nie wiem czy zobaczę. Teraz czas na Homeland i Mad Men. No i czekamy na 8 ostatnich odcinków ;)

-- 23.09.2012 23:26 --

ASD widzę, że wypuściłeś cały sezon :) Nie jest to chyba jednak cały. To ma chyba wyglądać tak, że końcowe 8 odcinków to będzie dalej 5 sezon, tylko, że będą w następnym roku :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Sprawdźcie tę parę kaloszy! :-) (BB w 4min skrócie, w formule gry komputerowej LEGO :alien: )

Obrazek
Ignorance is a virtue.
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Post autor: X-asd »

Otarłem się o śmierć, o mało co nie dławiąc się pitą wodą, gdy usłyszałem, że w sierpniu wraca BB! Kompletnie o nim zapomniałem. Jak to się skończyło? Ktoś pamięta :scratch:
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

szwagier WW siedzi na hmmm... ustępie i znajduje książkę z dedykacją
:)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

http://hatak.pl/artykuly/sdcc-pogromcy- ... eaking-bad
Bardzo ciekawy news przeczytałem.
Zainteresowało mnie to bardzo.
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Lubię czasem pogromców pooglądać więc i ten odcinek chętnie obejrzę. A czy ciało się rozpuści czy też nie albo czy da się zrobić te "granaty"? Niezależnie od wyniku nie zmieni to mojego podejścia do tego serialu.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Oczywiście że nie zmieni ale z czystej ciekawości można zobaczyć na ile rzeczy pokazane w serialu są możliwe do zrobienia.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

No i Breaking Bad wróciło. :)
W świetnej formie.
Spoiler:
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

miauuu świetna wiadomośc :)
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Spoiler:
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Genialny odcinek - co ciekawe po każdej przerwie w tym serialu obawiam się do niego wracać bo albo co rusz wydaje się, że nic już fajnego nie można wymyślić albo, że zaczną przynudzać naciągając widza na czas antenowy.
Na szczęście to bardzo przemyślany i dopracowany serial!
Po co wrócił po rycynę skoro sam może sobie ją zrobić? Ano przecież nie wiadomo jak potoczą się jego dzieje - może nie będzie miał czasu? Jestem pewny, że otrzymamy logiczne wyjaśnienie tej i innych sytuacji.

W tym odcinku dokonał się kolejny mały przełom -
Spoiler:
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

asd pisze:Genialny odcinek - co ciekawe po każdej przerwie w tym serialu obawiam się do niego wracać bo albo co rusz wydaje się, że nic już fajnego nie można wymyślić albo, że zaczną przynudzać naciągając widza na czas antenowy.
Mam zawsze podobne odczucia co do tego serialu.
Zawsze obawiam się że będzie raczej nudno i nic już się nie wydarzy.
Chwilę trwa zanim się powonnie "wkręcę w serial" ale później już pochłaniam odcinek za odcinkiem.
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Kolejny odcinek nieco spokojniejszy, pomijając szybką zmianę załogi pilnującej interesów na pustyni.
Kolejny odcinek, który został tak skonstruowany, że nadal nie domyślam się, w jaką stronę poprowadzą nas dalej twórcy serialu.
Znowu uczucie, że te odcinki trwają coraz krócej.
Jessie na karuzeli i Walt na pustyni - fajne sceny. :)
Żona Hanka - to wariatka. :D
Awatar użytkownika
brexerb
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Kolejny odcinek typowy dla tego serialu, którego bedzie mi strasznie brakować, akcji nic , malusio, tyciutko jeno, a napięcie wciąż narasta,
Te beczki z sianem - tych dwoch drągali którzy sie na tej kupie szmalu z takim pietyzmem położyło - jaki mir musi mieć Heisenberg skoro nie pokusili sie o zwinięcie choć części pieniędzy ?
Zona Hanka- ta kleptomanka z której teraz z radością wychodzi frustracja spowodowana zadzrością o dorobek majątkowy walta - jakoby z kasyna pochodzacy ?- swietnie zagrane :)
Hank jest świetny - z jednej strony wie że musi ale nie chce, świetnie zagrana rozterka, zmęczenie na twarzy - swoja drogą TO MUSI BYC CIOS W JAJA - TWÓJ POCIOTEK - MĄZ SIOSTRY TWOJEJ ŻONY- POTULNY POCIESZNY FRAJER PRZY KTORYM ZAWSZE BYLEŚ MACHO OKAZUJE SIE NAJWIĘKSZYM BADYTĄ I GENIUSZEM ZŁA :) widac że Hank go lubi ,że się łamie - ale sprawę wg.mnie rozwiąże Pinkman - jak go złapia z tą kasą sprawa sie rypnie
Pustynna siekierezada pokazana w typowy dla BB sposób - wydarzyło się wiele, strzelaniana był detronizacja króla i koronacja cesarzowej - i bractwo aryjskie -a usłyszeliśmy tylko kanonade , bez wizji :)
Ale jest dobrze ...
Si Vis Pacem Parabellum
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Uff... dobrze, ze BB z nadwyzka rownowazy beznadziejne epizody Dextera.
Tak powinien wygladac tez finalowy sezon tego serialu.
Kolejny swietny odcinek - duzo scen rodzinnych i trzymajacych widza w napieciu emocji miedzy glownymi bohaterami. Z kolei patrzac na Waltera az sam poczulem potezne zmeczenie fizyczne ;)

W tak ciezkiej atmosferze dobrze, ze tworcy nie zapomianaja o odrobinie humoru zwiazanej oczywiscie glownie z Saulem i jego pomagierami.

Jak na razie rozcarowuje mnie nieco jedynie zepchniety na margines Jessie, ale licze na jego przebudzenie i wazny wklad w nastepnym i kolejnych epizodach.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ