Hellsing [2001-2002]
-
kontrast
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
- youtube Warszawa
Hellsing [2001-2002]
Wampiry istnieją... Obowiązkiem organizacji Hellsing ktora jest sponsorowana przez rząd Wielkiej Brytanii jest zapewnienie aby fakt ten nie przedostał się do świadomości ludzi. Głównym dowódcą organizacji jest inteligentna i bardzo zawzięta Integra Hellsing, która wywodzi się z długiego rodu pogromców wampirów. Organizacja ma własną, dobrze wyszkoloną armie żołnierzy oraz kilka ukrytych asów w rękawie.. Jednym z takich asów jest Alucard - niesamowicie silny i przebiegły wampir który jest na usługach organizacji od lat. Mimo że nie przepada za byciem na posługach organizacji Hellsing to z drugiej strony bardzo mu odpowiada rola niszczyciela wampirów. Kolejnym członkiem organizacji jest Victoria Seras - młoda policjantka której życie zmieni sie diametralnie po wstąpieniu do jednostki.
DOWNLOAD
DOWNLOAD
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Shedao Shai
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Re: Hellsing [2001-2002]
A czy wersja OVA była wystawiana? Bo się właśnie nad wystawieniem Hellsing Ultimate zastanawiam.
-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
A mnie tak średnio podeszło, szczególnie styl rysowania mi się nie podobał, zbyt kanciaste takie to wszystko. Dodatkowo kończy się bez sensu, w momencie gdy akcja powinna ruszyć. Wersji Ultimate nie widziałem. Kupiłem 'Hellsinga' na DVD kiedyś w jakiejś promocji i był też 'Devil may cry', którego też kupiłem i bardziej mi odpowiadał.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
No ja się dopiero zabieram za wersję Ultimate, która opowiada tą sama historię tylko jest bardziej wierna mandze no i jest bardziej brutalna od poprzedniej.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
A może wyjaśnisz co znaczy skrót OVA i czy jest to kontynuacja czy alternatywa??
Bo zamierzam oglądnąć tylko chciałbym wiedzieć na co się nastawić...
Bo zamierzam oglądnąć tylko chciałbym wiedzieć na co się nastawić...

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Re: Hellsing & Hellsing Ultimate OVA
OVA - czyli Original Video Animation znaczy to nie mniej nie więcej jak seria przygotowana już na rynek video, aktualnie dvd, epizody pojawiają się rzadziej i mniej regularnie. Nie jest to kontynuacja, a czy alternatywa to tez bym nie powiedział, bo w serii telewizyjnej raczej w małym stopniu nawiązywała do mangi, tylko kilka wątków do niej nawiązywało w przeciwieństwie do serii OVA. Jak już pisałem jest też bardziej brutalna, nie wiem w jakim stopniu to dobrze czy źle, ale według opinii w internecie bardziej w duchu mangi.
Jeżeli ktoś oglądał serię telewizyjną (a też oglądałem) to na pewno sobie nie zaspoiluje, bo nie ma czego, tylko pierwszy sezon serii OVA nawiązuje do serii telewizyjnej.
Jeżeli ktoś oglądał serię telewizyjną (a też oglądałem) to na pewno sobie nie zaspoiluje, bo nie ma czego, tylko pierwszy sezon serii OVA nawiązuje do serii telewizyjnej.
-
kontrast
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Ato co to jest? http://www.filmweb.pl/serial/Hellsing%3 ... 011-648856
To jest prequel do nowego Hellsinga czyli Ultimate OVA czy do starego?
Nie chcę oglądać nowego przed przeczytaniem mangi (bo jak rozumiem stary Hellsing ma niewiele wspólnego z mangą).
To jest prequel do nowego Hellsinga czyli Ultimate OVA czy do starego?
Nie chcę oglądać nowego przed przeczytaniem mangi (bo jak rozumiem stary Hellsing ma niewiele wspólnego z mangą).
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
To jest krótkometrażówka, dodatek do OVA, tylko nie wiem do której płyty był dodany.
Oceń ten serial