🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Skins

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
youtube Warszawa
Kontakt:

W.BRYTANIA Skins

Post autor: fluid »

obrazek

Ostanio cos sie wciagnalem w brytyjskie seriale :D
Oto moja kolejna propozycja

Kod: Zaznacz cały

Serial opowiadający o grupie nastolatków z angielskiego Brystolu. Skupia się na grupie wiekowej 16-18 lat. Zamierzeniem serialu jest przedstawienie codziennego życia dorastającej młodzieży. Wśród bohaterów pojawiają się: atrakcyjny i popularny chłopak, jego dziewczyna, ćpający muzułmanin, gej, anorektyczka, chłopak zdesperowany by stracić swoje dziewictwo, inteligentna dziewczyna z kłopotami rodzinnymi oraz chłopak zakochany w swojej nauczycielce. Każdy odcinek przedstawia inną postać pokazując punkt widzenia tej osoby, codzienność, kontakty z otoczeniem, powodzenia i porażki.

Co szokuje w tym serialu najbardziej??? Perwersyjność i wulgarność, nie brakuje nagich ciał i ostrego języka nastolatków. Jestem pewien, że ten serial, choć przeznaczony dla młodzieży w Polsce raczej nie zostałby wyemitowany, lub pojawiłby się o nieludzkiej porze przeznaczonej dla nocnych marków. Skins ma świetną muzykę, można przy tym serialu porządnie się pośmiać, ale są też momenty dramatyczne. Może zaskakiwać podejście do zycia młodzieży brytyjskiej, ale serial nie jest fikcją, jak najbardziej odzwierciedla rzeczywistość. Niekończące się imprezy bez zachamowań, to sceny, któych w Skins nie brakuje.

1 sezon ma 9 odcinkow (+jeden specjalny) a drugi jest w trakcie emisji
napisy sa robione na napisy24

beda na to chetni??
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Awatar użytkownika
Lisu11
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: Lisu11 »

Widzę że tak się niecierpliwiłeś że musiałeś 5:02 wstać i napisać ten post :D
Co do serialu. W końcu to tylko 9 odcinków można spróbować Jestem za
Patryk
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Patryk »

Serial zapowiada się nieźle. Jestem za żeby dodać go do listy seriali !!!
Awatar użytkownika
piotr_cebo
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

Post autor: piotr_cebo »

Ja również jestem za. Miałem ostatnio nawet zaproponować, ale troszke kiepsko z czasem było:D
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Zapowiada się dobrze. Ciekawie byłoby obejrzeć coś o młodzieży w innej tonacji niż średnia amerykańska. Więc jak najbardziej jestem za :)
Anal Frost
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Anal Frost »

Jestem za. Z chęcia bym obejrzał.
Mroofa69
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Mroofa69 »

Zapowiada sie ciekawie
Tynka86
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Tynka86 »

Ten serial parę dni temu znalazł się na mojej liście seriali do obejrzenia, więc jestem za dodaniem...z opisu wydaje się ciekawy :)
shisho
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: shisho »

no fluid kolejny niezły serial :) jestem za :)
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

No nie wiem...- ja tam jestem sceptyczny.
Z opisu przytoczonego przez @Fluida wugląda mi to na nowa wersję Beverly Hills 90210 tyle, że mniej "ugrzecznioną".

Wulgarośc i golizna wcale nie stworzą z marnego scenariusza geniuszu.

Będę się więc przyglądał Waszym sprawozdaniom :smt028
Obrazek When Dreams Come True...
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

xvidasd mam podobne odczucia po opisie...
licze, ze bedzie dobry;]
ryfcia
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ryfcia »

no to może i ja się przyłącze:) oglądałam serie pierwsza i oglądam na bieżąco serie drugą - serial opowiada moim zdaniem o na prawdę niegrzecznej młodzieży:P jest dość ciekawy( chyba ze względu na dość odważne tematy), ale czy wciągający jak bevery hills to nie wiem;) hehehe, aczkolwiek jest oryginalny, i na pewno przyciągnie młodych, oby tylko nie brali przykładu z tych nastolatków;/ no i przy okazji można nauczyć sie wielu brytyjskich typowo młodzieżowych zwrotów koleżeńskich :grin:
dukekubas
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: dukekubas »

ok, ale jakie wrazenia ogolne?
dobre jest to czy tylko z rozpedu ogladzasz?
rand
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: rand »

Serial po prostu R E W E L A C J A

Jestem na 2 odcinku 2 serii bo póki co do tego odcinka są napisy.
Serial (zwłaszcza 1 odcinek) przypominał mi film Human Traffic w ciut młodszym wydaniu. Serial zakręcony, śmieszny, a zarazem dramatyczny.
Jeden z moich ulubionych seriali a troche ich widziałem, chyba nawet bije moje niedawne odkrycie Rescue me. Chociaż trzeba przyznać że nie każdemu sie spodoba, trzeba lubic te klimaty :) Wystarczy po prostu obejrzec 1 odcinek jak klimatem podpasuje to oglądać dalej bo potem jest coraz lepiej...
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

na poczatku byłem sceptyczny do tej propozycji, ale troche poczytałem i seria; ma bardzo dobre opinie
wiec moze warto mu sie przyjrzec
ryfcia
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: ryfcia »

a ja powiem tak, nie każdemu na pewno sie spodoba, bo są gusta i guściki:) film kontrowersyjny i dla kobiet wrażliwych;) zbyt wulgarny:P
a ja oglądam tak z rozpędu, nie to żeby mnie jakoś bardzo wciągnął, tak jak np.prison break:P
rand
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: rand »

a ja powiem tak, nie każdemu na pewno sie spodoba, bo są gusta i guściki:) film kontrowersyjny i dla kobiet wrażliwych;) zbyt wulgarny:P
a ja oglądam tak z rozpędu, nie to żeby mnie jakoś bardzo wciągnął, tak jak np.prison break:P
No właśnie kwestia gustu ja np. Prisona ogladam z rozpędu, zresztą nie lubie przerywać seriali :P natomiast Skins wciagnęłem jednym tchem i jak dla mnie jest boski :)

Aczkowiek faktycznie nie każdemu sie spodoba, ale to chyba normalne znajdzie sie full ;przeciwników Prisona ( w tym ja) jak również Battlestara ( nie każdy lubi sci fi) Losta czy CSI ( w tym też ja :P). Dlatego jeśli jest wielu chętnych i ktoś kto się tym zajmie to można, bo napisy są,a odcinków dużo nie ma.

Albo kto moze niech se chociaż pilota sciagnie i wtedy zdecyduje :)
Sqter
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Sqter »

Głosuje na tak:D!
Patryk
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Patryk »

Wszyscy na tak. A uploadera do tej pory nie ma !
Awatar użytkownika
fluid
Wskaż do odpowiedzi
oglądam prawie wszystko
oglądam prawie wszystko
Kontakt:

Post autor: fluid »

Patryk pisze:Wszyscy na tak. A uploadera do tej pory nie ma !
jakies problemy z czytaniem???
skoroo zaproponowalem serial i sa chetni to chyba logiczne ze go za jakis czas wstawie
tak ciezko to zrozumiec?? :roll:
Obrazek

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ