Produkcja: USA
Gatunek: Dramat, Komedia
Data premiery: 2006-09-28 (Świat)
Czas trwania: 60
Opis:
Serial opowiada o życiu nieatrakcyjnej kobiety, Betty Suarez (America Ferrera) z robotniczego środowiska w Queens. Bettty mieszka z owdowiałym ojcem oraz pełną tupetu siostrą i siostrzeńcem. Ma słabość do krzykliwych bluzek z nadrukami, w stylu wczesnych lat 80 i niedopasowanych kamizelek. Dodatkowo nosi wielkie okulary w czerwonych oprawkach i jaskrawo niebieski aparat ortodontyczny na zębach. Jak poradzi sobie z pracą w stylowym domu mody?
Z mojej strony dodam że film jest bardzo podobny do (chyba nawet nakręcony na podstawie) "Diabeł ubiera się u Prady".. Paniom (choć nie tylko) na pewno się spodoba.
Obsada:
America Ferrera .... Betty Suarez
Eric Mabius .... Daniel Meade
Alan Dale .... Bradford Meade
Tony Plana .... Ignacio Suarez
Ana Ortiz .... Hilda Suarez
Ashley Jensen .... Christina
Becki Newton .... Amanda
Mark Indelicato .... Justin Suarez
Vanessa Williams .... Wilhelmina Slater
Michael Urie .... Marc St. James
Elizabeth Payne .... The Masked Woman
Produkcja: USA Gatunek: Dramat, Komedia Data premiery: 2006-09-28 (Świat) Czas trwania: 60
Opis:
Serial opowiada o życiu nieatrakcyjnej kobiety, Betty Suarez (America Ferrera) z robotniczego środowiska w Queens. Bettty mieszka z owdowiałym ojcem oraz pełną tupetu siostrą i siostrzeńcem. Ma słabość do krzykliwych bluzek z nadrukami, w stylu wczesnych lat 80 i niedopasowanych kamizelek. Dodatkowo nosi wielkie okulary w czerwonych oprawkach i jaskrawo niebieski aparat ortodontyczny na zębach. Jak poradzi sobie z pracą w stylowym domu mody? Z mojej strony dodam że film jest bardzo podobny do (chyba nawet nakręcony na podstawie) "Diabeł ubiera się u Prady".. Paniom (choć nie tylko) na pewno się spodoba.
Obsada:
America Ferrera .... Betty Suarez Eric Mabius .... Daniel Meade Alan Dale .... Bradford Meade Tony Plana .... Ignacio Suarez Ana Ortiz .... Hilda Suarez Ashley Jensen .... Christina Becki Newton .... Amanda Mark Indelicato .... Justin Suarez Vanessa Williams .... Wilhelmina Slater Michael Urie .... Marc St. James Elizabeth Payne .... The Masked Woman
Widziałem parę minut w telewizji kiedyś, nie podobało mi się. Co do "The Devil Wears Prada" podobał mi się ale nie widzę oprócz tematu mody zbyt wielu podobieństw.
Widziałem parę minut w telewizji kiedyś, nie podobało mi się. Co do "The Devil Wears Prada" podobał mi się ale nie widzę oprócz tematu mody zbyt wielu podobieństw.
Nie chcę się mądrzyć, ale @Aeris ma rację. To NIE jest telenowela, a - tak jak podaje autor posta powyżej - serial komediowy, z elementami dramatu. Zresztą tak określa to IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0805669/ . Inna rzecz, czy jest to wartościowe, ale pojęć mylić nie należy Ba, nagrody Emmy dostał w kategorii serial komediowy właśnie: http://www.imdb.com/title/tt0805669/awards
Nie chcę się mądrzyć, ale @Aeris ma rację. To NIE jest telenowela, a - tak jak podaje autor posta powyżej - serial komediowy, z elementami dramatu. Zresztą tak określa to IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0805669/ . Inna rzecz, czy jest to wartościowe, ale pojęć mylić nie należy :) Ba, nagrody Emmy dostał w kategorii [b]serial komediowy[/b] właśnie: http://www.imdb.com/title/tt0805669/awards :)
chyba nikt z was nie oglądał oryginalnej wersji-leciała kiedyś na tvn'ie lub polsacie.
wersja amerykańska jest beznadziejna w porównaniu z oryginałem. wersja latynoska jest zaj****ście śmieszna, przy czym jest o wiele bardziej naturalna niż ta. naprawdę wiem co mówię bo obejrzałem CAŁY sezon(165 odcinków)i polewka była nieziemska. Oryginalna wersja jest o niebo lepiej zagrana-tutaj aktorzy są tacy plastikowi(chyba specjalnie pod mode robieni) a wersji latino wszystko było bardzo naturalnie i obraz taki "miękki".
Ogólnie Betty laFea obok zbuntowanego anioła to jedne z lepszych "tasiemców" specjalnie robionych jako lekkie komedie romantyczne- żadne dramaty, roztania itp ale czysty ubaw i zabawa konwencją.
ogólnie polecam o ile jeszcze to powtórzą obejrzec w oryginale. wersji usa nie polecam bo jakoś nie przemawia do mnie.
ogólnie z ta wersją jest jak z nianią-oryginał fajny i naturalny a polska wersja to dno-zwłaszcza"gra" dzieciaków.
chyba nikt z was nie oglądał oryginalnej wersji-leciała kiedyś na tvn'ie lub polsacie. wersja amerykańska jest beznadziejna w porównaniu z oryginałem. wersja latynoska jest zaj****ście śmieszna, przy czym jest o wiele bardziej naturalna niż ta. naprawdę wiem co mówię bo obejrzałem CAŁY sezon(165 odcinków)i polewka była nieziemska. Oryginalna wersja jest o niebo lepiej zagrana-tutaj aktorzy są tacy plastikowi(chyba specjalnie pod mode robieni) a wersji latino wszystko było bardzo naturalnie i obraz taki "miękki". Ogólnie Betty laFea obok zbuntowanego anioła to jedne z lepszych "tasiemców" specjalnie robionych jako lekkie komedie romantyczne- żadne dramaty, roztania itp ale czysty ubaw i zabawa konwencją. ogólnie polecam o ile jeszcze to powtórzą obejrzec w oryginale. wersji usa nie polecam bo jakoś nie przemawia do mnie.
ogólnie z ta wersją jest jak z nianią-oryginał fajny i naturalny a polska wersja to dno-zwłaszcza"gra" dzieciaków.
Myśle, że serial godny obejrzenia.. Przyznam, że nie widziałem, ale czytałem triche recenzji tak pochlebnych jak i nieprzychylnych. Oceną na filweb sie nie sugeruje, bardziej tym co napisał Bostonq - nagroda Emmy za serial komediowy! to do mnie przemawia
Myśle, że serial godny obejrzenia.. Przyznam, że nie widziałem, ale czytałem triche recenzji tak pochlebnych jak i nieprzychylnych. Oceną na filweb sie nie sugeruje, bardziej tym co napisał Bostonq - nagroda Emmy za serial komediowy! to do mnie przemawia :wink:
również zgłaszam swoje zainteresowanie tym serialem, świetne poczucie humoru i wielki rozmach, cudowny odcinek a Adrianą Limą:)
głosujcie na Ugly Betty kciukiem w górę:) jak wygra to będzie zamieszczony http://tvshows.i365.pl/charts.php?action=all_list
również zgłaszam swoje zainteresowanie tym serialem, świetne poczucie humoru i wielki rozmach, cudowny odcinek a Adrianą Limą:) głosujcie na Ugly Betty kciukiem w górę:) jak wygra to będzie zamieszczony http://tvshows.i365.pl/charts.php?action=all_list