Hour, The

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

W.BRYTANIA Hour, The

Post autor: Lubec »

Obrazek

The Hour

Lata '50 XX wieku, Freddie Lyon (Ben Whishaw) młody ambitny dziennikarz pracujący dla BBC jest poirytowany i znudzony tym jak przedstawiane są wiadomości. Sam chciałby stworzyć ambitny i całkowicie inny - od tego co jest obecnie emitowane - program, który przyciągnie uwagę widzów. Jego współpracowniczka i zarazem przyjaciółka Bel Rowley (Romola Garai) została producentką nowego programu informacyjnego i mimo tego, że twarzą nowego programu będzie Hector Madden (Dominic West), a nie Freddie Bel chce by współpracował z nią przy tworzeniu nowego programu.
Przyjaciółka Freddie'ego opowiada mu o tym, że przekaz informacji jest kontrolowany i do opinii publicznej przedostaje się tylko to na co tajemniczy "Oni" pozwolą. A tajemnicza śmierć wykładowcy, jednego z najwybitniejszych umysłów politycznych obecnych czasów zostaje zdegradowana do miana rabunku. I co ma z tym wspólnego MI6?

Przyznam się że do serialu skłonił mnie występujący w nim Ben Whishaw, ale szybko przekonałem się, że ma o wiele więcej zalet. Oczywiście Whishaw gra tu pierwsze skrzypce i udało mu się stworzyć naprawdę ciekawą kreację. Inni trochę jakby z tyłu, ale może się to zmieni.
Jestem po pierwszym odcinku, może zbyt dużo się w nim nie wydarzyło, ale z drugiej strony akcja idzie na przód i przykuwa do ekranu.

Niestety napisy są tylko do dwóch pierwszych odcinków (a przynajmniej tyle znalazłem), a lada dzień kończy się emisja drugiego sezonu. Może ktoś się weźmie za dalsze tłumaczenie bo coś czuję, że to bardzo dobry serial, a niewielu o nim wie... bo gdyby było inaczej pewnie byłyby i napisy :)

Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2014, 17:08 przez Lubec, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Re: Hour, The

Post autor: asd »

Kurcze wszystko piekne i ladnie tyle ze te lata 50.......
Niezbyt lubie tamten okres.
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Zbyt dużo produkcji osadzonych w tamtych czasach nie oglądałem, więc akurat to mi nie przeszkadzało. Nawet więcej dzięki temu serial ma specyficzny klimat, który zdecydowanie mi się podoba.

-------- 29.01.2013 13:57 -------

Zauważyłem, że są już napisy do pięciu odcinków pierwszego sezonu, jak będą wszystkie to wystawię.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Też czekam na to długo już. Więc z chęcią zobaczę.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Na weekendzie można się spodziewać pierwszego sezonu w całości.
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Dz. za wstawkę - jeszcze ktoś będzie oglądał?
Obrazek
Baz71
Wskaż do odpowiedzi
witam
witam

Post autor: Baz71 »

Do pierwszego odcinka sa napisy :D
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert

Baz71 popatrz tutaj - (XviD asd) ZAWSZE są z dołączonymi napisami PL :)
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

U nas niedawno premiera a BBC posłało serial do kosza po 2 sezonach.
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Nie dziwię się, że zdjęty z anteny, strasznie nudny ;)
Zapowiadał się bardzo ciekawie, ale akcja rozmyła się gdzieś w tych 6 odcinkach. Być może dla Anglików albo osób, których interesuje historia Wielkiej Brytanii serial jest odpowiedni, ale ja właściwie aż do ostatniego odcinka nie wiedziałam po co tak bardzo poruszany jest temat Egiptu i strasznie wkurzało mnie, że zajmuje to połowę serialu.
Awatar użytkownika
Jedras
Wskaż do odpowiedzi
piszę
piszę

Post autor: Jedras »

Ja z kolei zdecydowanie polecam. Mimo, że faktycznie myślałem że raczej nic ciekawego mnie nie czeka (Mad Men odpuściłem po 1szym sezonie, bo ciągnął się niemiłosiernie) to okazało się, że tutaj akcja jest bardziej dynamiczna (co oczywiście nie czyni go serialem akcji) i sama fabuła dużo bardziej wciągająca.

Drugi sezon jest zdecydowanie lepszy, szybszy i ciekawszy ale pierwszemu za dużo do zarzucenia i tak nie mam. Ciekawe tło historyczne (chociaż historykiem nie jestem, nawet z zamiłowania), sama fabuła tocząca się wokół powstawania "nowej" telewizji i jeden główny motyw daje, jak dla mnie, bardzo dobrą mieszankę.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Jestem właśnie po seansie pierwszego sezonu i muszę przyznać, że bardzo serial mi się spodobał.
Historia tworzenia programu informacyjnego jest tutaj jedynie pretekstem czy też tłem do przedstawienia całkiem ciekawej historii szpiegowskiej... no może to za dużo powiedziane, ale jest tajemnica związana z działaniami rządu i obcymi agentami, więc w jakimś stopniu jest to historia szpiegowska. Opowieść ma swoje tempo, nie za szybkie, ale też nie ślimacze, klimatem przypomina filmy noir, co zaliczam na plus.
Postacie wyraziste i od razu przykuwające uwagę, aczkolwiek wyróżniłbym tutaj kilku aktorów, którzy wywarli na mnie największe wrażenie. Na początek oczywiście Ben Whishaw jako Freddie Lyon zagrał według mnie rewelacyjnie. Również gra Antona Lessera jako Clarence'a mi się podobała jak i Juliana Rhind-Tutt jako Angusa McCaina, warto również wspomnieć o postaci ojca Freddi'ego, która zapadła mi w pamięć.
Serial serdecznie polecam

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ