Breaking Bad
-
grego1980
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: 2 i pół
-
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
-
Gawith
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Kontakt:
Fakt pierwszy odcinek naprawdę genialny choć widząc pierwsze 2 minuty myślałem że to już koniec całej historii a tu proszę xD
Przede wszystkim dobry nienachalny humor ale nie da się uciec od spostrzeżenia że bycie filmem albo chociaż mini serią?? mogło by być dla niego lepszą opcją. ale to tylko spostrzeżenie po jednym odcinku więc zobaczymy co przyniosą kolejne. no i czekam na 2 odcinek w asd
Przede wszystkim dobry nienachalny humor ale nie da się uciec od spostrzeżenia że bycie filmem albo chociaż mini serią?? mogło by być dla niego lepszą opcją. ale to tylko spostrzeżenie po jednym odcinku więc zobaczymy co przyniosą kolejne. no i czekam na 2 odcinek w asd

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
Wskaż do odpowiedzi
Dokładnie. Też mi się wydawało, że będzie jak w "The Nine", czyli że koniec historii poznamy na początku. Co jednocześnie wróżyłoby rychły koniec serialowi, bo w USA jakoś nie bardzo chwytają takie - przecież kapitalne - rozwiązania. A okazało się, że to po prostu klamra jednego odcinka. A po drugim można wnosić, że podobna zasada cofania się będzie nam częściej towarzyszyć. Bardzo ciekawe rozwiązanie.Gawith pisze:Fakt pierwszy odcinek naprawdę genialny choć widząc pierwsze 2 minuty myślałem że to już koniec całej historii
Tak, to prawda. Rola jest znakomita, nie często się widzi taką klasę aktorską.atathoth pisze: Bardzo mi sie podoba sposob grania tego glownego aktora. Dobrego faceta wybrali do tej roli!
Mam podobne odczucia. Mam wrażenie, że tak właśnie będzie - wnoszę po "Mad Men" - 12 odcinków. To chyba maksymalna formuła.Gawith pisze:nie da się uciec od spostrzeżenia że bycie filmem albo chociaż mini serią?? mogło by być dla niego lepszą opcją.
-
Wskaż do odpowiedzi
Sorki za mały OT ale wydaje mi się ze gdzieś czytałem że Mad Men ma by 2 seriaBostonq pisze:Gawith napisał:
nie da się uciec od spostrzeżenia że bycie filmem albo chociaż mini serią?? mogło by być dla niego lepszą opcją.
Mam podobne odczucia. Mam wrażenie, że tak właśnie będzie - wnoszę po "Mad Men" - 12 odcinków. To chyba maksymalna formuła.

Wracajac do Breaking Bad dzieki za 2 odcinek, co prawda jeszcze żadnego nie ogladałem ale wnioskując po opiniach może byc na prawdę nieźle, jak tylko znajde troche czasu to obejrze.
-
Wskaż do odpowiedzi
Podzielam wcześniejsze opinie. Już dawno nie widziałem tak dobrego Pilota.
Może się tego urodzić całkiem niebanalny serial. oglądając ten pierwszy odcinek miałem wrażenie, że trwa wiecznie a nie 40 minut. Widzę, że jest już 2 odcink. Nie pozostaje nic innego jak go pobrać i zobaczyć czy następuje tendencja zwyżkowa.
Może się tego urodzić całkiem niebanalny serial. oglądając ten pierwszy odcinek miałem wrażenie, że trwa wiecznie a nie 40 minut. Widzę, że jest już 2 odcink. Nie pozostaje nic innego jak go pobrać i zobaczyć czy następuje tendencja zwyżkowa.
-
Wskaż do odpowiedzi - maniak serialowy
-
Wskaż do odpowiedzi
-
Gawith
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
- Kontakt:
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
Trzeci odcinek jest niesamowity. I znowuż potwierdza się zasada, że do stworzenia atmosfery napięcia nie potrzeba wielkich środków. Główna część akcji epizodu rozgrywa się w jednym miejscu, a aż gęsto od emocji. A to za sprawą tego, że naprawdę nie wiemy, jak się sytuacja zakończy. Mistrzowsko rozegrane, niebanalne, nieoczywiste. A te metafizyczne otwarcie i zamknięcie zwiększa tylko możliwości odczytania tego, co się stało. Piękne.
A do tego stałe już absurdalne smaczki: tym razem laur należy przyznać scenie edukacji antynarkotykowej w wykonaniu szwagra głównego bohatera
No i znowu potwierdza się ta analogia z filmem - wbrew pozorom nie często zdarza się, by kolejne odcinki zaczynały się dokładnie w tym samym miejscu, co skończył się poprzedni. A do tej pory w "Breaking Bad" tak jest, co podkreśla właśnie filmowy charakter.
Nadal męczy mnie jedno: co to za dziwny samochód, którym jeździ Walter?
A do tego stałe już absurdalne smaczki: tym razem laur należy przyznać scenie edukacji antynarkotykowej w wykonaniu szwagra głównego bohatera

No i znowu potwierdza się ta analogia z filmem - wbrew pozorom nie często zdarza się, by kolejne odcinki zaczynały się dokładnie w tym samym miejscu, co skończył się poprzedni. A do tej pory w "Breaking Bad" tak jest, co podkreśla właśnie filmowy charakter.
Nadal męczy mnie jedno: co to za dziwny samochód, którym jeździ Walter?

-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
-
fluid
Wskaż do odpowiedzi - oglądam prawie wszystko
- Kontakt:
Wlasnei obejrzalem wszystkie 4 odcinki (ahh jak ja kocham swoja prace ktora na to pozwala
)
Serial ogolnie bardzo mi sie podoba, klimat momentami ciezki a jednoczesnie wiele akcentow humorystycznych.
Mam nadizeje ze nei skonczy sie po kilku odcinkach bo byloby szkoda

Serial ogolnie bardzo mi sie podoba, klimat momentami ciezki a jednoczesnie wiele akcentow humorystycznych.
Mam nadizeje ze nei skonczy sie po kilku odcinkach bo byloby szkoda

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
-
asd
-
Expert
Nie wiem jak jest w czwartym odcinku bo jeszcze nie oglądałem ale porównując trzeci do pierwszego można zauważyc w nim zwrot o 180 stopni.
O ile pierwszy odcinek był błyskotliwy, śmieszny, ciekawy i pełen akcji to trzeci odcinek przedstawia nam dramat człowieka, który jest bezradny jak dziecko. Który na wskutek swoich chaotycznych decyzji w swoim życiu traci wszystko (a przynajmniej tak mu sie na razie wydaje).
Bardzo mi sie to podoba - ciekawe, czy w następnych odcinkach również zauważymy taką "płynną" zamianę konwencji serialu czy też serial już na dobre dryfuje w kierunku smutnego dramatu...
O ile pierwszy odcinek był błyskotliwy, śmieszny, ciekawy i pełen akcji to trzeci odcinek przedstawia nam dramat człowieka, który jest bezradny jak dziecko. Który na wskutek swoich chaotycznych decyzji w swoim życiu traci wszystko (a przynajmniej tak mu sie na razie wydaje).
Bardzo mi sie to podoba - ciekawe, czy w następnych odcinkach również zauważymy taką "płynną" zamianę konwencji serialu czy też serial już na dobre dryfuje w kierunku smutnego dramatu...

-
Wskaż do odpowiedzi
-
panjandrum
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
Czekamy na czwarty odcinek, napisy już są.
Serial naprawdę dobry, chociaż robi się trochę dramatyczny.
Serial naprawdę dobry, chociaż robi się trochę dramatyczny.
Istnieje teoria, że jeśli kiedyś ktoś się dowie, dlaczego powstał i czemu służy wszechświat,
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
to cały kosmos zniknie i zostanie zastąpiony czymś znacznie dziwaczniejszym i jeszcze bardziej pozbawionym sensu.
Istnieje także teoria, że dawno już tak się stało.
Douglas Adams
-
asd
-
Expert
-
Wskaż do odpowiedzi
Oceń ten serial