Broadchurch [ITV]
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
Broadchurch
Małym nadmorskim miasteczkiem wstrząsa zbrodnia. Ktoś zabił i porzucił ciało młodego chłopca na plaży. Do sprawy zaangażowany zostaje detektyw z "zewnątrz" - borykający się z własnymi problemami Alex Hardy. Pomagać mu będzie niezbyt zachwycona takim obrotem sprawy miejscowa policjantka. 8 odcinkowy serial będzie opowiadał nie tylko o samym dochodzeniu, gdzie każdy z mieszkańców jest podejrzanym, ale i wpływie, jaki medialny szum wokół sprawy i dziennikarska pogoń za sensacją będzie miał na całe miasteczko.
David Tennant trochę osłabił swoją pozycję udziałem w "Szpiegach w Warszawie", ale to wciąż elektryzująca postać w brytyjskim show-biznesie i całkiem klasowy aktor, a w tym serialu ucieka od swojego typowego wizerunku, starając się wykreować bardziej pogłębioną psychologicznie postać nieco przegranego policjanta. Zapowiada się bardzo klimatyczna opowieść.
David Tennant trochę osłabił swoją pozycję udziałem w "Szpiegach w Warszawie", ale to wciąż elektryzująca postać w brytyjskim show-biznesie i całkiem klasowy aktor, a w tym serialu ucieka od swojego typowego wizerunku, starając się wykreować bardziej pogłębioną psychologicznie postać nieco przegranego policjanta. Zapowiada się bardzo klimatyczna opowieść.

-
Wskaż do odpowiedzi
Re: Broadchurch
Uwielbiam kryminały, chętnie obejrzę, dzięki za info 

-
delta1908
- Ulubiony Serial: The Shield
Biorę w ciemno, chociaż wydaje mi się, że 8 odcinków to trochę za dużo jak na podobną historię. No ale trzeba być dobrej myśli.
Premiera 4 marca.
Premiera 4 marca.
-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Właśnie zabieram się za oglądanie.
Opinie bardzo zachęcające, a do tego serial, w nagrodę, dostał II sezon.
Opinie bardzo zachęcające, a do tego serial, w nagrodę, dostał II sezon.
-
Wskaż do odpowiedzi
Jak najszybciej wstawić!
Bardzo fajny serial. Kilkoro podejrzanych wciąż przewijających się aż do ostatniego odcinka, ciężki do rozgryzienia motyw morderstwa i bardzo dobra gra aktorska.
A info o drugim sezonie - miodzio

A info o drugim sezonie - miodzio

-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
No to w takim razie czekam na Twoją wstawkę - wtedy na pewno oglądnę
hehe

-
asd
-
Expert
-
joana
Jak dla mnie - perfekcyjnie opowiedziana fabuła. Wyraziste postaci, budowanie napięcia, gra na emocjach, a wszystko to, świetnie zagrane. Dawno mnie tak nie "wciągnęło"
Muzyka, szczególnie w ostatnim odcinku, była elementem, który wspaniale dopełniał obraz.
Będzie 2 sezon - trudne zadanie przed twórcami, bo jedynka świetna i mamy apetyt na coś równie dobrego.
Muzyka, szczególnie w ostatnim odcinku, była elementem, który wspaniale dopełniał obraz.
Będzie 2 sezon - trudne zadanie przed twórcami, bo jedynka świetna i mamy apetyt na coś równie dobrego.
Taa, łatwo Ci pisać, a mnie wstyd.. :oops:xvidasd pisze:To nic trudnego - wystarczy chcieć!
-
asd
-
Expert
A dlaczego?
Chętna na wrzutę w (XviD asd)?
Nic nie trzeba umieć - zapewniam pełne wsparcie i pomoc
Chętna na wrzutę w (XviD asd)?
Nic nie trzeba umieć - zapewniam pełne wsparcie i pomoc

-
najphil
- Kontakt:
-
joana
NajPhil, Skuś się z mojego polecenia, bo rzutka to ja nie jestem. 

-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Pierwsze dwa odcinki świetne. Bardzo klimatyczne. Ale po ich obejrzeniu nasuwa się jeden tytuł.
The Killing. Ale serial wciągający na maksa.
Dziś wieczorem będzie maraton
The Killing. Ale serial wciągający na maksa.
Dziś wieczorem będzie maraton

-
mszyszka01
Wskaż do odpowiedzi - większość oglądam
Może z dużym opóźnieniem - ja wrzucę wieczorem. :roll: Na świeżo po wczorajszym maratonie, jedno mogę stwierdzić - nie ma jak to kryminał w dodatku świetny. Zastanawiam się co będzie w drugim sezonie, czy będzie kolejne morderstwo w tytułowym miasteczku, czy akcja serialu podąży za Hardy'm bądź też Miller, a może jednak zostaną w Broadchurch.
Najphil - co do opisu jest jeden mały błąd Hardy ma na imię Alec nie Alex.
Najphil - co do opisu jest jeden mały błąd Hardy ma na imię Alec nie Alex.
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Fox będzie robił swoją wersje USA. ehhhh
-
asd
-
Expert
Szukając ostatnio czegoś do oglądnięcia przypomniałem sobie o tym serialu. Oglądnąłem dotychczas trzy odcinki i muszę przyznać, że serial zrobił na mnie ogromne wrażenie. Po pierwsze to co odróżnia go innych produkcji to silne granie na emocjach widza. Historia w połączeniu z melancholijnymi scenami, którym przygrywa delikatna muzyka, zmusza do refleksji.
Stopniowo prowadzone śledztwo odkrywa coraz to nowe rąbki tajemnicy przez co nie sposób się nudzić przy tym serialu.
Małomiasteczkowy klimat i mentalność mieszkańców dodaje uroku a osiem odcinków jest gwarantem zamknięcia całej historii.
Dawno też nie widziałem Davida Tennanta w jakiejś roli a bardzo lubię tego aktora.
Jeśli więc ktoś jeszcze nie widział to nie ma się nad czym zastanawiać! - Broadchurch to rewelacyjny serial!
Stopniowo prowadzone śledztwo odkrywa coraz to nowe rąbki tajemnicy przez co nie sposób się nudzić przy tym serialu.
Małomiasteczkowy klimat i mentalność mieszkańców dodaje uroku a osiem odcinków jest gwarantem zamknięcia całej historii.
Dawno też nie widziałem Davida Tennanta w jakiejś roli a bardzo lubię tego aktora.
Jeśli więc ktoś jeszcze nie widział to nie ma się nad czym zastanawiać! - Broadchurch to rewelacyjny serial!

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

David Tennant oraz Olivia Colman zagrają w 2 sezonie Broadchurch.
W 2 sezonie serialu powrócą również Jodie Whittaker oraz Andrew Buchan (rodzice zamordowanego Danny'ego Latimera), a także Arthur Darvill (wielebny Paul Coates).
Bliższe szczegóły na temat fabuły jeszcze nie są znane.
-
delta1908
- Ulubiony Serial: The Shield
A dzisiaj podali, że do obsady dołącza Charlotte Rampling i ma zagrać jakąś ważną rolę. I to jest dopiero świetny news. Jak dla mnie jedna z najlepszych brytyjskich aktorek. Ostatnio można ją było zobaczyć w finałowej serii Dextera.
Ostatnio zmieniony 14 maja 2014, 22:24 przez delta1908, łącznie zmieniany 1 raz.
-
sindar
-
Expert
Oby nie wypadla jak w Dexterze 

-
sindar
-
Expert

Eve Myles (Gwen Cooper z Torchwood) dołącza do obsady 2 sezonu Broadchurch.
Oprócz niej, nowymi twarzami w serialu będą: Marianne Jean-Baptiste, James D’Arcy oraz Phoebe Waller-Bridge
Oceń ten serial