Odległa przyszłości, wyniszczona Ziemia, ludzie żyją w ogromnych, zamkniętych miastach, które są jedynyymi pozostałościami po wspaniałej niegdyś cywilizacji.
Wizja "Idealnego społeczeństwa", utworzonego na bazie totalnej inwigilacji mieszkańców , gdzie dobro społeczeństwa przedkładane jest nad dobro jednostki, a armia androidów istnieje, tylko po to by służyć społeczeństwu. Jednak wszytko zaczyna się sypać, gdy wśród robotów zaczyna się szerzyć epidemia wirusa, obdarzającego świadomością i uczuciami...
Cyberpunk pełną gębą.
Odległa przyszłości, wyniszczona Ziemia, ludzie żyją w ogromnych, zamkniętych miastach, które są jedynyymi pozostałościami po wspaniałej niegdyś cywilizacji. Wizja "Idealnego społeczeństwa", utworzonego na bazie totalnej inwigilacji mieszkańców , gdzie dobro społeczeństwa przedkładane jest nad dobro jednostki, a armia androidów istnieje, tylko po to by służyć społeczeństwu. Jednak wszytko zaczyna się sypać, gdy wśród robotów zaczyna się szerzyć epidemia wirusa, obdarzającego świadomością i uczuciami... Cyberpunk pełną gębą.
Wszystko jest w info u góry . 23 odcinki, nie podzielone na sezony i wszystkie napisy dostępne na animesub. A i jeszcze dodam, że amv całkowicie pozbawione spoilerów, więc można obejrzeć bez obaw.
Wszystko jest w info u góry :wink:. 23 odcinki, nie podzielone na sezony i wszystkie napisy dostępne na animesub. A i jeszcze dodam, że amv całkowicie pozbawione spoilerów, więc można obejrzeć bez obaw.
Widziałem i powiem tak... anime definitywnie nie dla każdego. Bardzo ciężkie, mądre i trudne, cały odcinek potrafi polegać na tym, że bohaterowie siedzą przy stole i rozmawiają. Personalnie to moje ulubione anime obok Hellsinga, i sugeruję obejrzeć pierwszych parę odcinków - na próbę.
Widziałem i powiem tak... anime definitywnie nie dla każdego. Bardzo ciężkie, mądre i trudne, cały odcinek potrafi polegać na tym, że bohaterowie siedzą przy stole i rozmawiają. Personalnie to moje ulubione anime obok Hellsinga, i sugeruję obejrzeć pierwszych parę odcinków - na próbę.
Z tego, co napisał @Shedao Shai wynika mi jasno, że będę oczekiwał tego anime z niecierpliwością. Żeby było weselej, czytałem o tym już wcześniej i nawet rozważałem kupno, bo to na dvd wychodzi
Z tego, co napisał @Shedao Shai wynika mi jasno, że będę oczekiwał tego anime z niecierpliwością. Żeby było weselej, czytałem o tym już wcześniej i nawet rozważałem kupno, bo to na dvd wychodzi :)
Wiem, co zrobię. Wyjadę, odetnę się od Was i tyle. "Dark Angel" się kokosi w najbliższym czasie, ten koreański, a teraz to. Przecież to życia nie starczy, o łączu nie wspominając...
Wiem, co zrobię. Wyjadę, odetnę się od Was i tyle. "Dark Angel" się kokosi w najbliższym czasie, ten koreański, a teraz to. Przecież to życia nie starczy, o łączu nie wspominając... :( :)
Hmm, od czasu Hellsinga? Hellsing to, bez obrazy dla nikogo, średniak. Prawie w każdym temacie o anime jakieś odniesienia do hellsinga, a ta seria przecież wcale nie jest taka wspaniała . Fluid wystawił, też Texhnolyze, które jest fabularnie o niebo lepsze i szczerze ci polecam.
Hmm, od czasu Hellsinga? Hellsing to, bez obrazy dla nikogo, średniak. Prawie w każdym temacie o anime jakieś odniesienia do hellsinga, a ta seria przecież wcale nie jest taka wspaniała :wink: . Fluid wystawił, też Texhnolyze, które jest fabularnie o niebo lepsze i szczerze ci polecam.
Hmm, od czasu Hellsinga? Hellsing to, bez obrazy dla nikogo, średniak.
fakt, moze i zwykły Hellsing to mozna powiedzieć średniak, ale już seria OAV to jest dopiero coś polecam kazdemu kto nie widział. OAVki wychodzą na bierząco.
A co do Ergo Proxy, to pozyjemy zobaczymy, kiedys myslalem o sciagnieciu tego ale jak przychodziło co do czego, to mój zapał mijał. Mam nadzieje że jak wyjdzie w asd to bedzie inaczej, i zobaczy sie czy to warte zainteresowania.
[quote]Hmm, od czasu Hellsinga? Hellsing to, bez obrazy dla nikogo, średniak.[/quote]
fakt, moze i zwykły Hellsing to mozna powiedzieć średniak, ale już seria OAV to jest dopiero coś :D polecam kazdemu kto nie widział. OAVki wychodzą na bierząco. A co do Ergo Proxy, to pozyjemy zobaczymy, kiedys myslalem o sciagnieciu tego ale jak przychodziło co do czego, to mój zapał mijał. Mam nadzieje że jak wyjdzie w asd to bedzie inaczej, i zobaczy sie czy to warte zainteresowania.
O ile w normalnym Hellsingu dziwnych scen tego typu
jest tyle, że jakoś da się to przeboleć. to w ova jest tego zatrzesienie. A ja niestety jestem na to uczulony i odbiera mi to większość frajdy z oglądania anime. Szczególnie, że to niby horror ma być. Jak widze tego typu sceny to nie wiem, czy się pusto śmiać czy płakać. A i sama historia do najambitniejszych nie należy .
Ale nie ma co tu rozprawiać o Hellsingu, nieopatrznie zacząłem offtopa :oops:
O ile w normalnym Hellsingu dziwnych scen tego typu [img]http://img88.imageshack.us/img88/1010/01056at8.jpg[/img] [img]http://img88.imageshack.us/img88/3755/01057db0.jpg[/img]
jest tyle, że jakoś da się to przeboleć. to w ova jest tego zatrzesienie. A ja niestety jestem na to uczulony i odbiera mi to większość frajdy z oglądania anime. Szczególnie, że to niby horror ma być. Jak widze tego typu sceny to nie wiem, czy się pusto śmiać czy płakać. A i sama historia do najambitniejszych nie należy :wink: .
Ale nie ma co tu rozprawiać o Hellsingu, nieopatrznie zacząłem offtopa :oops: