Komputery - pytania, ciekawostki
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
-
asd
-
Expert
Re: Komputery - pytania, ciekawostki
eee no i mnie dopadło...
Z początku myślałem, że ucho mi się zestarzało ale po solidnym użyciu wacika nic się nie zmieniło - mianowicie w jednym kanale zamiast dźwięku słyszę rytmiczne stukanie... tup... tup... tup... tup... tup... tup... tup...
SZAŁU MOŻNA DOSTAĆ
No nic - winda stara, aż się prosi do przeinstalowania - tak też zrobiłem. Dla pewności wykręciłem nawet płytę i wypolerowałem ją do czysta. W tą zieloną dziurkę od jacka też wacik ze spirytusem nawet wetknąłem... eee nie wiedziałem, że spirytus tak szybko paruje ablelele elel gul gul...
No więc tego.. ekhm - cholera wata z wacika została w środku
Jezu co ja się nagrzebałem tą igłą by to wyjąć... ale w końcu się udało. Na koniec pół puszki sprężonego powietrza i dwie z piwa opróżniłem oraz zabrałem się do skręcania wszystkiego.
Tradycyjnie dwie śrubki zostały
- pewnie jakieś gratisy spod płyty 
Ostatnie podłączenia i power... tradycyjnie zapomniałem o zasilaniu... cholera znowu te śrubki...
W końcu się udało. Nowy system, nawet najświeższe sterowniki do płyty i dźwięku zainstalowałem.
Tup... tup... tup... tup... tup... tup... tup... kur...
Macie jakieś pomysły co z tym można zrobić?
Co ciekawe słychać to tylko w jednej słuchawce/kolumnie ale jak używam balansu z lewego kanału na drugi to tupanie nadal słychać.
Rzucić płytę z trzeciego piętra?
Z początku myślałem, że ucho mi się zestarzało ale po solidnym użyciu wacika nic się nie zmieniło - mianowicie w jednym kanale zamiast dźwięku słyszę rytmiczne stukanie... tup... tup... tup... tup... tup... tup... tup...
SZAŁU MOŻNA DOSTAĆ

No nic - winda stara, aż się prosi do przeinstalowania - tak też zrobiłem. Dla pewności wykręciłem nawet płytę i wypolerowałem ją do czysta. W tą zieloną dziurkę od jacka też wacik ze spirytusem nawet wetknąłem... eee nie wiedziałem, że spirytus tak szybko paruje ablelele elel gul gul...

No więc tego.. ekhm - cholera wata z wacika została w środku

Jezu co ja się nagrzebałem tą igłą by to wyjąć... ale w końcu się udało. Na koniec pół puszki sprężonego powietrza i dwie z piwa opróżniłem oraz zabrałem się do skręcania wszystkiego.
Tradycyjnie dwie śrubki zostały

Ostatnie podłączenia i power... tradycyjnie zapomniałem o zasilaniu... cholera znowu te śrubki...
W końcu się udało. Nowy system, nawet najświeższe sterowniki do płyty i dźwięku zainstalowałem.
Tup... tup... tup... tup... tup... tup... tup... kur...
Macie jakieś pomysły co z tym można zrobić?
Co ciekawe słychać to tylko w jednej słuchawce/kolumnie ale jak używam balansu z lewego kanału na drugi to tupanie nadal słychać.
Rzucić płytę z trzeciego piętra?

-
brexerb
Wskaż do odpowiedzi - spec
I przysypać taczka gruzu żeby nie wylazła 

Si Vis Pacem Parabellum
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Ja bardzo przepraszam - pomóc ani poradzić nie potrafię.
Za to doceniam barwny opis doświadczeń ze sprzętem.
A swoja drogą, krótko żyjące teraz mechanizmy produkują.
Mam telewizor Sanyo z 88r. Ten się nie chce popsuć.
PS. Asd, Ty tym wacikiem ucho czyściłeś, czy co?
Za to doceniam barwny opis doświadczeń ze sprzętem.
A swoja drogą, krótko żyjące teraz mechanizmy produkują.
Mam telewizor Sanyo z 88r. Ten się nie chce popsuć.
PS. Asd, Ty tym wacikiem ucho czyściłeś, czy co?
-
asd
-
Expert
O matko! Myślisz, że jacek (dżek) to mój kolega? :oops:

-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Gdzież bym śmiała :oops:
Próbowałam zgłębić wymowę tego zdania: ".. myślałem, że ucho mi się zestarzało ale po solidnym użyciu wacika..."
Teraz nie wiem, czy wacik w uchu był czy w jacku.
Pytam, by być przygotowaną, z wacikiem pod ręką w razie awarii sprzętowej.
Próbowałam zgłębić wymowę tego zdania: ".. myślałem, że ucho mi się zestarzało ale po solidnym użyciu wacika..."
Teraz nie wiem, czy wacik w uchu był czy w jacku.
Pytam, by być przygotowaną, z wacikiem pod ręką w razie awarii sprzętowej.

-
kontrast
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
Nie jestem pewien czy problem dotyczy kilku urządzeń czy jednego, lecz znajomy miał identyczny problem - na słuchawkach KOSS Porta Pro. Słuchawki były niesprawne i tyle.
Jeśli to kilka urządzeń to stawiam na kartę dźwiękową. Na pewno dudnienie nie bierze się z nieczystości styków, starej instalacji systemu (choć oczywiście jest cień szansy, ale ciężko uwierzyć, że wszystko działało i nagle nie działa i to jeszcze w taki sposób, którego raczej nie da się wytłumaczyć softłerowo) czy brudnej płyty głównej.
Proponuję podłączyć do innego źródła dźwięku. Działa? Karta do naprawy/zmiany na 99,(9)%.
Jeśli to kilka urządzeń to stawiam na kartę dźwiękową. Na pewno dudnienie nie bierze się z nieczystości styków, starej instalacji systemu (choć oczywiście jest cień szansy, ale ciężko uwierzyć, że wszystko działało i nagle nie działa i to jeszcze w taki sposób, którego raczej nie da się wytłumaczyć softłerowo) czy brudnej płyty głównej.
Proponuję podłączyć do innego źródła dźwięku. Działa? Karta do naprawy/zmiany na 99,(9)%.
-
asd
-
Expert
Sam już nie wiem ale im dłużej się zastanawiam (psssttt... - kolejne pyszne i zimne
) tym dochodzę do wniosku, że być może coś źle zrobiłem i niepotrzebnie czyściłem ucho tą wtyczką jack... 
Pyka i pyka niezależnie od tego gdzie to podłączę... - tymczasowo znalazłem rozwiązanie - przy pomocy takiego czegoś uciąłem to coś i skręciłem obwijając tym czymś*
i muszę przyznać, że brzmi całkiem nieźle.
No to po skończonej robocie trzeba by to uczcić

Pyka i pyka niezależnie od tego gdzie to podłączę... - tymczasowo znalazłem rozwiązanie - przy pomocy takiego czegoś uciąłem to coś i skręciłem obwijając tym czymś*
i muszę przyznać, że brzmi całkiem nieźle.
No to po skończonej robocie trzeba by to uczcić

-
Wskaż do odpowiedzi
Re:
load of rubbishYugi_2142 pisze:Wczoraj ściągnęła mi się aktualizacja do Operki do wersji 10.51 i zauważyłem że jest sporo istotnych zmian w stosunku do poprzedniej wersji. Przeglądarka wyraźnie przyśpieszyła, jest też kilka nowych efektów wizualnych i bardzo sprytne rozwiązanie z przeniesieniem górnego paska funkcji które tworzy trochę dodatkowego miejsca na przeglądanie stron. Muszę przyznać że wcześniej używałem Opery trochę z przyzwyczajenia ale teraz jestem naprawdę zadowolony z jej działania i polecam ją wszystkim![]()
BTW. Nawet słoneczka gg które wcześniej lubiły sobie "spacerować" po forum teraz znalazły swoje miejsceRewelacja.
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Re: Re:
LOL!pakie49 pisze:load of rubbishYugi_2142 pisze:Wczoraj ściągnęła mi się aktualizacja do Operki do wersji 10.51 i zauważyłem że jest sporo istotnych zmian w stosunku do poprzedniej wersji. Przeglądarka wyraźnie przyśpieszyła, jest też kilka nowych efektów wizualnych i bardzo sprytne rozwiązanie z przeniesieniem górnego paska funkcji które tworzy trochę dodatkowego miejsca na przeglądanie stron. Muszę przyznać że wcześniej używałem Opery trochę z przyzwyczajenia ale teraz jestem naprawdę zadowolony z jej działania i polecam ją wszystkim![]()
BTW. Nawet słoneczka gg które wcześniej lubiły sobie "spacerować" po forum teraz znalazły swoje miejsceRewelacja.
Ignorance is a virtue.
-
Wskaż do odpowiedzi
Witam
Poszukuje obecnie w miarę taniego laptopa znalazłem ostatnio dość ciekawie wyglądającą ofertę. Moje pytanie czy ktoś z was posiada taki sprzęt i wie jak on się sprawuje ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3427396685
Sprzęt służył będzie głównie do obejrzenia filmu, pracy w Autocad 2d czasem do jakiejś gry . Może polecicie coś podobnego w cenie do 1700 zł?
Poszukuje obecnie w miarę taniego laptopa znalazłem ostatnio dość ciekawie wyglądającą ofertę. Moje pytanie czy ktoś z was posiada taki sprzęt i wie jak on się sprawuje ?
http://allegro.pl/show_item.php?item=3427396685
Sprzęt służył będzie głównie do obejrzenia filmu, pracy w Autocad 2d czasem do jakiejś gry . Może polecicie coś podobnego w cenie do 1700 zł?