Uwagi dotyczące serwisu i forum.
-
X-asd
Wskaż do odpowiedzi - seriale znam jak kieszeń
- youtube Warszawa
- Kontakt:
Re: Uwagi dotyczące funkcjonowania serwisu
Oj tam nie trzeba wszystkiego od razu przenosić - po kilka dziennie i będzie ok - sam też poprzenoszę. Też mi się ten dział nie podoba - jakie propozycje rozbicia macie więc?
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o ten konkretny dział to proponuję:
Akcja-Kryminał (prawnicze, policyjne, wojenne itp.)
Dramat-Obyczaj (medyczne, melodramat itp)
Kostiumowo-Historyczne
I mam pytanie co do blogów. Czy można dać więcej opcji w bbcode, żeby na przykład tekst opływał grafikę? Bo teraz chyba takiej opcji nie ma - albo ja nie zauważyłem - a lepiej by to wyglądało.
Kostiumowo-Historyczne
I mam pytanie co do blogów. Czy można dać więcej opcji w bbcode, żeby na przykład tekst opływał grafikę? Bo teraz chyba takiej opcji nie ma - albo ja nie zauważyłem - a lepiej by to wyglądało.
-
Wskaż do odpowiedzi
No tak, ale już właśnie widać specyfikę - jak Ci się medyczne z melodramatem połączyły?
Reszta sensowna, też bym skłaniał się ku takiemu podziałowi.

-
peciaq
Wskaż do odpowiedzi - spec
- Ulubiony Serial: Friends; Chuck
A przygodowe zaliczacie do historycznych-kostiumowych, czy dorzucamy przygodowe do fantasy?

ZAPRASZAM NA:

http://www.napisy24.pl
-
Wskaż do odpowiedzi
Przykład: "Da Vinci's Demons" to: kostiumowy, historyczny, kostiumowo-historyczny, przygodowy, czy fantasy? 
(Tak, wiem, asd napisze, że osobna kategoria - STARZ
)

(Tak, wiem, asd napisze, że osobna kategoria - STARZ

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Jak się dzieje w przeszłości to niech będzie kostiumowy, a jak w czasach teraźniejszych (mniej więcej) to do Akcja-Kryminał, no bo jeżeli przygodowy to musi być akcjapeciaq pisze:A przygodowe zaliczacie do historycznych-kostiumowych, czy dorzucamy przygodowe do fantasy?

A z tym melodramatem to tak mi się napisało dla przykładu podałem.
Ja bym jeszcze rozdzielił mini i internetowe oraz dokumentalne na dwie osobne kategorie.
Da Vinci's Demons to Kostiumowo-Historyczny serial jak dla mnie, a nawet jak nie za bardzo historyczny to na pewno kostiumowy

-
peciaq
Jedna rzecz mnie zaniepokoiła - zdaje się że przenieśliście się wszyscy w cholerę na te blogi i tam większość rozmów jest teraz prowadzona
Modernizacja miała ożywić forum więc nie zapominajmy o nim i gadajmy też tutaj, bo już mi się te blogi i komentarze do nich zlewają w jedno a to dopiero pierwszy dzień działania!

Modernizacja miała ożywić forum więc nie zapominajmy o nim i gadajmy też tutaj, bo już mi się te blogi i komentarze do nich zlewają w jedno a to dopiero pierwszy dzień działania!

ZAPRASZAM NA:

-
Wskaż do odpowiedzi
Oj, bym nie przesadzał, tam jest o wszystkim, a komentarze o nowych odcinkach się pojawiają, że nie wspomnę o komentarzach tutaj - przecież piszemy
A szczerze mówiąc, to po prawdzie idea jest taka, żeby z forum uczynić coś więcej, więc jeśli rozmowy z lekka się przesuną, to też nie będzie nic złego 

-
peciaq
To może faktycznie i ja coś skrobnę kiedyś
Mam nawet pewien pomysł, ale wy jesteście tacy poważni tutaj wszyscy, że jak napiszę o tym serialu co mam na myśli, to @asd mnie chyba z miejsca zbanuje...

ZAPRASZAM NA:

-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
peciaq
Oczywiście, pisz.
Najwyżej trochę Ci się dostanie od szefa. Nie problem, będę Cię bronić - jakby co.
Oczywiście, pisz.
Najwyżej trochę Ci się dostanie od szefa. Nie problem, będę Cię bronić - jakby co.

-
Wskaż do odpowiedzi
Nie bój nic, ja zdążyłem napisać w temacie, że "Gra o Tron" jest nudna i przereklamowana
I żyję
A w większości miejsc w internecie to śmierć samobójcza prawie
Ta powaga to raczej to, że nie piszemy o tym w stylu: "co za @##@%$#@% @##%$$@^%$#@ #$@$#%%$#@ serial"
Tylko staramy się to uzasadnić 

-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Crap. Połapać się nie można, ale co ja tam wiem. Takie pytanie: czy docelowo planujecie zrobić z tej strony kolejnego filmweba i odciąć się od działu download?
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
kontrast
Po problemach z zalogowaniem (moja wina, choć musiałem resetować hasło dwa razy, może źle je skopiowałem) teraz to:
Wnioskuję, że potrzebne jest zalogowanie, proponuję udostępnić blogi światu.
Do tego te wpisy są niepełne, jeśli ktoś używał czytnika rss wie, że to jedyny problem z nim - nagannie admini umieszczają feedy do małych kawałków artykułów. Oczywiście jest ta strona - http://fulltextrssfeed.com/ , ale to już nie to.
A! No i która wersja feeda najlepsza? Chyba RSS 2.0?
Poza tym wszystko świetnie, choć nie spodziewałem się takiej ilości wpisów
EDIT: Poza tym, ciekaw jestem jak się robi taki feed. Wystarczy jakiś skrypt? Można to zrobić dla cudzej strony, która nie ma rss-a?
Kod: Zaznacz cały
Feedly was not able to load feed:
feed/http://seriale-asd.com/blog/view/recent_blogs_feed-RSS_2.0.html
Why?
Access to this feed might require a username and password (feedly does not know yet how to access and load authenticated feeds).
The specified URL does not point to a valid RSS or ATOM feed (in which case you might want to contact the owner of the website you are trying to subscribe to and let them know about the problem).
You are running into a feedly bug. Please open a ticket so that we can track it down.
Version
14.0.490
Internal Information
failed to get feed information for 'feed/http://seriale-asd.com/blog/view/recent_blogs_feed-RSS_2.0.html' because: 404 -- undefined. Hint Google Reader URL: !{google}/reader/api/0/stream/contents/feed%2Fhttp%3A%2F%2Fseriale-asd.com%2Fblog%2Fview%2Frecent_blogs_feed-RSS_2.0.html?r=n&n=10&client=feedly&ck=1369682886364
Do tego te wpisy są niepełne, jeśli ktoś używał czytnika rss wie, że to jedyny problem z nim - nagannie admini umieszczają feedy do małych kawałków artykułów. Oczywiście jest ta strona - http://fulltextrssfeed.com/ , ale to już nie to.
A! No i która wersja feeda najlepsza? Chyba RSS 2.0?
Poza tym wszystko świetnie, choć nie spodziewałem się takiej ilości wpisów

Myślę, że to ma być właśnie coś kompletnie innego niż filmweb.Sirm pisze:Crap. Połapać się nie można, ale co ja tam wiem. Takie pytanie: czy docelowo planujecie zrobić z tej strony kolejnego filmweba i odciąć się od działu download?
EDIT: Poza tym, ciekaw jestem jak się robi taki feed. Wystarczy jakiś skrypt? Można to zrobić dla cudzej strony, która nie ma rss-a?
Ostatnio zmieniony 27 maja 2013, 21:49 przez kontrast, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Wskaż do odpowiedzi
Hmm, jak już to "serialweba", a i to chyba nie do końca oddaje sens działań... W zasadzie to w ogóle nie oddaje
Downoload od dawna chyba nie był najważniejszą częścią tego miejsca, zwłaszcza od czasu, gdy można pobierać pliki x264, toteż pomysł jest na większe zwrócenie uwagi na pisanie. Czy to "crap", to nie wiem, dość mocne słowo, pewnie forma graficzna będzie ulegała zmianie, sam mam wątpliwości odnośnie układu podstrony "Blogi", tam faktycznie jest dość nieczytelnie, ale będziemy się starali doskonalić to, co zostało zapoczątkowane, w większości w sposób bardzo fajny 

-
X-asd
- Kontakt:
Po kolei:
"Jeżeli chodzi o ten konkretny dział to proponuję:
Kostiumowo-Historyczne"
To na czym stanęło?
"I mam pytanie co do blogów. Czy można dać więcej opcji w bbcode, żeby na przykład tekst opływał grafikę? Bo teraz chyba takiej opcji nie ma - albo ja nie zauważyłem - a lepiej by to wyglądało."
Już w zasadzie jest o popatrz na przykład:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue, pede vitae dapibus aliquet, elit magna vulputate arcu, vel tempus metus leo non est. Etiam sit amet lectus quis est congue mollis. Phasellus congue lacus eget neque. Phasellus ornare, ante vitae consectetuer consequat, purus sapien ultricies dolor, et mollis pede metus eget nisi. Praesent sodales velit quis augue. Cras suscipit, urna at aliquam rhoncus, urna quam viverra nisi, in interdum massa nibh nec erat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Proin nibh augue, suscipit a, scelerisque sed, lacinia in, mi. Cras vel lorem. Etiam pellentesque aliquet tellus. Phasellus pharetra nulla ac diam. Quisque semper justo at risus. Donec venenatis, turpis vel hendrerit interdum, dui ligula ultricies purus, sed posuere libero dui id orci. Nam congue, pede vitae dapibus aliquet, elit magna vulputate arcu, vel tempus metus leo non est. Etiam sit amet lectus quis est congue mollis. Phasellus congue lacus eget neque. Phasellus ornare, ante vitae consectetuer consequat, purus sapien ultricies dolor, et mollis pede metus eget nisi. Praesent sodales velit quis augue. Cras suscipit, urna at aliquam rhoncus, urna quam viverra nisi, in interdum massa nibh nec erat.
Jak to robić? To proste:
lub:
Wybierz tylko po której stronie ma być obrazek:
left lub right
Jeśli zamkniesz to dodatkowo w:
to osiągniesz taki efekt:
Można dodać wszelkie bbcody - lista funkcji tutaj: Bcody
peciaq u nas się nie banuje a poważny to jest xvidasd a nie ja
jc-k już kolejny raz deklaruje, że będzie mi podkładać barany wypełnione siarką niczym Szewczyk Dratewka jakby nie wystarczył ten kac, który mnie morduje od dwóch dni - w kranach już sucho od tego mam... a czy ja Bogu ducha winny czegoś jestem?? Przecież raptem kilkanaście postów na forum napisałem...
hehehe
-- 27.05.2013 22:12 --
aaa i jeszcze destiriser ja na Atomach się nie znam... znam tylko tego z Tytusa i Romka...
Czyżby rewrite nie działał??
"Jeżeli chodzi o ten konkretny dział to proponuję:
Kostiumowo-Historyczne"
To na czym stanęło?
"I mam pytanie co do blogów. Czy można dać więcej opcji w bbcode, żeby na przykład tekst opływał grafikę? Bo teraz chyba takiej opcji nie ma - albo ja nie zauważyłem - a lepiej by to wyglądało."
Już w zasadzie jest o popatrz na przykład:

Jak to robić? To proste:
[newsimg=left]http://seriale-asd.com/upload_files/kd0kdu.jpg[/newsimg]tekst po prawej (obrazek po lewej).
[newsimg=right]http://seriale-asd.com/upload_files/kd0kdu.jpg[/newsimg]tekst po lewej (obrazek po prawej).
left lub right
Jeśli zamkniesz to dodatkowo w:
[justuj]....[/justuj]

peciaq u nas się nie banuje a poważny to jest xvidasd a nie ja

jc-k już kolejny raz deklaruje, że będzie mi podkładać barany wypełnione siarką niczym Szewczyk Dratewka jakby nie wystarczył ten kac, który mnie morduje od dwóch dni - w kranach już sucho od tego mam... a czy ja Bogu ducha winny czegoś jestem?? Przecież raptem kilkanaście postów na forum napisałem...

-- 27.05.2013 22:12 --
aaa i jeszcze destiriser ja na Atomach się nie znam... znam tylko tego z Tytusa i Romka...

Czyżby rewrite nie działał??

-
kontrast
Nie wiem. Nie mam pojęcia. Po wejściu bezpośrednio na link http://seriale-asd.com/blog/view/recent ... S_2.0.html wszystko się wyświetla (ale jak wspomniałem nie całe wpisy), po dodaniu do czytnika pojawia się ten błąd.
-
X-asd
- Kontakt:
" Poza tym, ciekaw jestem jak się robi taki feed. Wystarczy jakiś skrypt? Można to zrobić dla cudzej strony, która nie ma rss-a?"
Tak ale odpalony po stronie serwera. Dla "cudzej", bez włamu tego nie zrobisz.
Blogi się nie podobają? Można je będzie pozmieniać graficznie... popatrz Bostonq np. na mojego...
Tak ale odpalony po stronie serwera. Dla "cudzej", bez włamu tego nie zrobisz.
Blogi się nie podobają? Można je będzie pozmieniać graficznie... popatrz Bostonq np. na mojego...
-
Wskaż do odpowiedzi
Nie blogi, a układ calej strony po kliknieciu guzika "Blogi" na głównej
Wydaje mi się, że jest mało czytelny. Blogi same w sobie są super, juz sobie ulożyłem kolejny wpis 

-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Jaka siarka, jaki baran? Ja z gołym mieczem w dłoni bronić będę!asd pisze: jc-k już kolejny raz deklaruje, że będzie mi podkładać barany wypełnione siarką niczym Szewczyk Dratewka jakby nie wystarczył ten kac, który mnie morduje od dwóch dni - w kranach już sucho od tego mam... a czy ja Bogu ducha winny czegoś jestem?? Przecież raptem kilkanaście postów na forum napisałem...hehehe

A na kaca - to kefir mi pomaga, albo zimny prysznic.

-
X-asd
- Kontakt:
Przede mną nie trzeba nikogo bronić! Wręcz przeciwnie - a zresztą jestem jak zwykle niewinny
Trochę poprawiłem te blogi ale wydaje mi się, że chyba chodziło o rakąś gruntowną reorganizację prawda?

Trochę poprawiłem te blogi ale wydaje mi się, że chyba chodziło o rakąś gruntowną reorganizację prawda?