Intelligence

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

USA Intelligence

Post autor: najphil »

Obrazek

Nowy serial od CBS, który zadebiutuje jesienią. Losy rządowej jednostki do walki z cyber terroryzmem, której głównym agentem jest wysoko wyspecjalizowany były członek CIA. Do jego mózgu udało się wszczepić mikrochip umożliwiający mu m.in. kontrolę nad wszelkimi urządzeniami elektronicznymi. To swoisty chodzący komputer z hakerskim oprogramowaniem.

Serial, jak to zwykle u CBS, będzie proceduralem, a sądząc po fabule mamy tu do czynienia z połączeniem PoI z Chuckiem i może jeszcze jednoosobowym CSI. :D

Co nie znaczy, że produkcja nie ma szans na sukces. Ze względu na pana Josha Hollowaya na pewno dam temu szansę.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Re: Intelligence

Post autor: X-asd »

Tematyka wydaje się modna ale nie wiem czemu jakoś daleko mi od ekscytacji. Z ciekawości chętnie oglądnę ale nie spodziewam się po nim niczego wielkiego.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Aja dam szansę, nie tylko ze względu na aktora. Ciekawi mnie jak to wszystko wyjdzie, tym bardziej że pod względem konstrukcji fabuły ma być podobny do PoI.
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Ok, to będzie zabawne... W tej właśnie chwili, po Waszej dyskusji o serialu i aktorze w nim grającym, zdałem sobie sprawę, że Josh Holloway (Lost, w.w.) i Nikolaj Coster-Waldau (GoT) to dwie różne osoby... Wcześniej cały czas byłem święcie przekonany, że to jeden i ten sam gość :crazy

A sam serial zapowiada się interesująco, więc jeśli miałby się pojawić na stronie to z pewnością obejrzę przynajmniej pilota.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Jezu, Yugi doznał iluminacji! :D (brawa za odwagę, do takiej pomyłki to bym się chyba w życiu nie przyznał ;) ) A swoją drogą, z wielką przyjemnością zobaczę coś, w czym zagra jeden z ciekawszych bohaterów "Losta" :) Choć tradycyjnie podejrzewam cancel. Obecnie to jest bardziej pewne, niż to, że serial przetrwa, niestety.
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Faktycznie coś mi się jarzy. Grał tego grubego nie? :-))
eee to nie oglądam - aktorzyna niezbyt przypadł mi do gustu.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Damn, widziałem, że jak przywołam Twój ulubiony tytuł, to żeby nie psuć sobie pięknych wspomnień, nie zobaczysz ;)
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Dzięki swoim uprzedzeniom mam mniej dylematów co oglądać a co nie. Dopóki mam z czego wybierać to nie mam zamiaru tego zmieniać - dobrze mi z tym.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Ale nie poczynisz kolejnego wpisu na blogu, że kolega z pracy chciał sprzedać pakiet DVD z "Lostem", ale w kolorze różowym, więc kupiłeś za grosze, obejrzałeś i zacząłeś uwielbiać...? ;)
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Cóż za złośliwa besta z Cb! :D
Kolor to pal sześć - jakoś mi zbladł i nie wywołuje już żadnych emocji ale choćbym nie wiem jak tanio kupił ultra-platynowe wydanie tegoż serialu to przecież scenariusz pozostanie w nim ten sam czyli dno od drugiego sezonu licząc :tongue:
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: Yugi_2142 »

Bostonq pisze:Jezu, Yugi doznał iluminacji! :D (brawa za odwagę, do takiej pomyłki to bym się chyba w życiu nie przyznał ;) ) A swoją drogą, z wielką przyjemnością zobaczę coś, w czym zagra jeden z ciekawszych bohaterów "Losta" :) Choć tradycyjnie podejrzewam cancel. Obecnie to jest bardziej pewne, niż to, że serial przetrwa, niestety.
To taki bonus z posiadania wizerunku niepoważnego usera... na więcej sobie można pozwolić :D

Tak z innej beczki proponuję wrzucić na luz z tym przewidywaniem canceli dla nowych tytułów, bo to się męczące robi prawie jak komentarze na rp.pl przy każdym wpisie dotyczącym Donaldzie przewidujące upadek rządu... kiedyś pewnie upadnie bo i taka specyfika działalności, ale póki co skoncentrujmy się na sprawach bieżących.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Widzisz, tylko że akurat te cancele zdarzają się częściej, niż upadek rządku Tuska, bo z tego, co się orientuję, to nadal trwa.. ;) To taki mój przywilej, że mi łatwiej przewidywać od dziennikarzy rp.pl ;)
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Intelligence - CBS

Post autor: joana »

Obrazek
Obrazek

Josh Holloway (Lost) powraca na ekrany TV jako Gabriel agent wywiadu, któremu umieszczono w mózgu microchip.
Ten implant umożliwia mu bezpośrednie podłączenie się do światowej sieci informacyjnej (internet, telefon, satelita).
Potrafi włamać się do każdego centrum danych,by uzyskać dostęp do informacji kluczowych dla ochrony USA przed wrogami. Jako pierwszy superkomputer z bijącym sercem, Gabriel jest najcenniejszym osiągnięciem technologicznym i jednocześnie najbardziej tajną bronią USA.
Wykorzystaniem jego nieprzeciętnych umiejętności zajmuje się specjalnie powołany zespół Cybercom.
Natomiast agentce Secret Service, granej przez Meghan Ory (Once Upon a Time), powierzono zadanie ochrony Gabriela przed zagrożeniami zewnętrznymi, jak również kontrolowanie jego lekkomyślnego i nieprzewidywalnego zachowania, oraz skłonności do lekceważenia protokołu.
Serial ma mieć mocno nakreślony wątek główny przeplatany mniejszymi, pojedynczymi sprawami.
W obsadzie również: Marg Helgenberger, Michael Rady, James Martinez, John Billingsley i PJ Byrne.

Twórcami wspólnej produkcji stacji ABC CBS są: Michael Seitzman, René Echevarria, Tripp Vinson i David Semel ( pilot).
Premiera 24 lutego 2014r
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Re: Intelligence - CBS

Nie lubię tego typa a i tematyka oklepana. Raczej więc podziękuję. Chyba, że przez internet przeleje się meksykańska fala zachwytu... :smt028
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Temat z tym serialem już jest na forum. ;)
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

O matko! Przegapiłam. Proszę o łagodny wymiar kary i Modów o zrobienie porządku.
Awatar użytkownika
X-asd
Wskaż do odpowiedzi
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń
Kontakt:

Tutaj zdaje się nie ma kar - można więc myszkować :D

-- 18.06.2013 16:57 --

eee znaczy harcować :D
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Po obejrzeniu tego trailera jestem jak najbardziej na tak.
Szykuj się niezła akcja, choć podejrzewam, że PoI nie pobije to jeżeli będzie się starał być choć w połowie tak dobry to i tak będzie dobrze :D
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Co to jest "Pol"? :scratch:

Obejrzę choćby dla Sawyera, byłoby świetnie, gdyby udało mu się tą rolą wrócić do świata seriali (czy też kina w ogóle) bardziej wyraziście, niż do tej pory :)
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert

PoI to Person of Interest, które obiecałeś oglądać.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ