Profesor Nick Cutter (Douglas Henshall) wraz ze swoim zespołem bada doniesienia o pojawieniu się dinozaurów w Forest of Dean. W trakcie dokonywanych poszukiwań odkrywają dziwne miejsca, które okazują się być anomaliami czasowymi łączącymi świat prehistoryczny z obecnym czasem. Przez powstałe wyrwy czasowe przedostają się zwierzęta prehistoryczne zagrażające miejscowej ludności. Jak się okazuje anomalie czasowe prowadzą nie tylko do przeszłości ale i do przyszłości. Czego jeszcze można się spodziewać po anomaliach czasowych? Na to pytanie próbuje odpowiedzieć zespół profesora. Przed 8 laty w niewyjaśnionych okolicznościach zniknęła żona profesora. Cutter przez cały czas nie tracił nadziei na jej odnalezienie. Wraz z pojawieniem się anomalii czasowych nadzieja na odnalezienie żony odżyła.
edit sindar 2016: wygasłe linki i opis
We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Profesor Nick Cutter (Douglas Henshall) wraz ze swoim zespołem bada doniesienia o pojawieniu się dinozaurów w Forest of Dean. W trakcie dokonywanych poszukiwań odkrywają dziwne miejsca, które okazują się być anomaliami czasowymi łączącymi świat prehistoryczny z obecnym czasem. Przez powstałe wyrwy czasowe przedostają się zwierzęta prehistoryczne zagrażające miejscowej ludności. Jak się okazuje anomalie czasowe prowadzą nie tylko do przeszłości ale i do przyszłości. Czego jeszcze można się spodziewać po anomaliach czasowych? Na to pytanie próbuje odpowiedzieć zespół profesora. Przed 8 laty w niewyjaśnionych okolicznościach zniknęła żona profesora. Cutter przez cały czas nie tracił nadziei na jej odnalezienie. Wraz z pojawieniem się anomalii czasowych nadzieja na odnalezienie żony odżyła.
O, to może jest najwyższa pora nadrobić zaległości, bowiem kiedyś miałem chęci na niego
I będę na bieżąco z drugim sezonem. Zwłaszcza, że teraz z nowości nie mam co oglądać. Bo jedyny serial, który oglądałem na bieżąco - Supernatural zawiesili i teraz czekam na Losta, jednak bardziej z przyzwyczajenia, choć i ciekawość daje znać o sobie.
O, to może jest najwyższa pora nadrobić zaległości, bowiem kiedyś miałem chęci na niego ;) I będę na bieżąco z drugim sezonem. Zwłaszcza, że teraz z nowości nie mam co oglądać. Bo jedyny serial, który oglądałem na bieżąco - Supernatural zawiesili i teraz czekam na Losta, jednak bardziej z przyzwyczajenia, choć i ciekawość daje znać o sobie.
ja zaczałem ogladac pierwsza serie i powiem szczerze ze mi sie tez podoba
dobra rozrywka, miło sie go ogląda, ie jest to serial gdzie pochłania sie go odcinek za odcinkiem ale przyjemnie sie go ogląda
ja zaczałem ogladac pierwsza serie i powiem szczerze ze mi sie tez podoba dobra rozrywka, miło sie go ogląda, ie jest to serial gdzie pochłania sie go odcinek za odcinkiem ale przyjemnie sie go ogląda
zapraszam na sezon 2 [url=http://www.torrentreactor.to/torrents/view_923191/Primeval_Season_2_XviD_asd_EnglishV_NapisyPL_www_tvshows_yoyo_pl.html][img]http://www.tvshows.yoyo.pl/style/down.gif[/img][/url]
Nick Cutter i jego ekipa wracją po raz trzeci, aby zmierzyć się z anomaliami oraz istatami, które przez nie przybywają do świata współczesnego. Nowy sezon ma składać się z 10 odcinków. Data premiery nie jest do końca potwierdzona, ale mówi się o 17 stycznia 2009 r.W serialu pojawią się też nowe postacie. W skład dołączającej obsady wchodzą:
Ben Mansfield jako Captain Becker (nowy ochriniarz ekipy)
Jason Flemyng jako Danny Quinn (policjant)
Laila Rouass jako Sarah Page (egiptolog)
Belinda Stewart-Wilson jako Christine Johnson (nowa szefowa Lestera) (Belinda Stewart-Wilson jest żoną Bena Millera, który wciela się w postać Lester)
Nie zabraknie także nowych stworów takich jak:
Pristichampsus - dwunożna istata z okresu późnego eocenu
Titanis - ogromny ptak plioceński
Dracorex - dinozaur
Giganotosaurus - potężny dinozaur z okresu kredy
Gremlin - kreatura hipotetyczna, prawdopodobnie z przyszłości
Drapieżnik z przyszłości - nietoperz z przyszłości, który pojawi się wielokrotnie w tej serii
Mięsożerny żuk z przyszłości
Diictodon- małe stworzenie z czasu permu
Everything we worked for
Nick Cutter i jego ekipa wracją po raz trzeci, aby zmierzyć się z anomaliami oraz istatami, które przez nie przybywają do świata współczesnego. Nowy sezon ma składać się z 10 odcinków. Data premiery nie jest do końca potwierdzona, ale mówi się o 17 stycznia 2009 r.W serialu pojawią się też nowe postacie. W skład dołączającej obsady wchodzą: Ben Mansfield jako Captain Becker (nowy ochriniarz ekipy) Jason Flemyng jako Danny Quinn (policjant) Laila Rouass jako Sarah Page (egiptolog) Belinda Stewart-Wilson jako Christine Johnson (nowa szefowa Lestera) (Belinda Stewart-Wilson jest żoną Bena Millera, który wciela się w postać Lester)
Nie zabraknie także nowych stworów takich jak: Pristichampsus - dwunożna istata z okresu późnego eocenu Titanis - ogromny ptak plioceński Dracorex - dinozaur Giganotosaurus - potężny dinozaur z okresu kredy Gremlin - kreatura hipotetyczna, prawdopodobnie z przyszłości Drapieżnik z przyszłości - nietoperz z przyszłości, który pojawi się wielokrotnie w tej serii Mięsożerny żuk z przyszłości Diictodon- małe stworzenie z czasu permu
Właśnie zakończył się pierwszy odcinek sezonu trzeciego. Nie najgorszy ale jak dla mnie odstaje od poprzednich dwóch sezonów. Zobaczymy co będzie dalej.
Niezła bestia wylazła z anomalii. Connor odkrył że anomalię można przesuwać oraz zamykać używając do tego elektryczności. Ten wątek na pewno będzie rozwinięty w następnych odcinkach. Poza tym kolejny spisek rządowy, żona profesora zbiera jakieś artefakty...troche mnie zastanawia ostatnia scena z jakiegoś dziwnego miasta...chyba z przyszlości...albo przeszłości. Drużynę profesora wspiera archeolog Sarah Page...nie jestem pewien ale być może będzie nowym członkiem zespołu ( nie ma jej ani razu w scenach z następnego odcinka). Męskiej części fanów na pewno przypadnie do gustu
Właśnie zakończył się pierwszy odcinek sezonu trzeciego. Nie najgorszy ale jak dla mnie odstaje od poprzednich dwóch sezonów. Zobaczymy co będzie dalej.
Jak ktoś chce to o 21.30 czasu polskiego będzie powtórka tutaj [url]http://www.itv.com/Drama/cult/Primeval/watchandtweetlive/[/url] Potrzebny zainstalowany microsoft silverlight.
[spoiler]Niezła bestia wylazła z anomalii. Connor odkrył że anomalię można przesuwać oraz zamykać używając do tego elektryczności. Ten wątek na pewno będzie rozwinięty w następnych odcinkach. Poza tym kolejny spisek rządowy, żona profesora zbiera jakieś artefakty...troche mnie zastanawia ostatnia scena z jakiegoś dziwnego miasta...chyba z przyszlości...albo przeszłości. Drużynę profesora wspiera archeolog Sarah Page...nie jestem pewien ale być może będzie nowym członkiem zespołu ( nie ma jej ani razu w scenach z następnego odcinka). Męskiej części fanów na pewno przypadnie do gustu :) [/spoiler]
Siły pierwotne (Primeval) - na wielkim ekranie i wersja amerykańska
Impossible Pictures oraz studio Warner Bros łączą siły w celu przeniesienia serialu o anomaliach i dinozaurach na wielki ekran. Prace nad Primeval w wersji filmu hollywoodzkiego zaczną się pod koniec tego roku. Nie wiadomo, czy którykolwiek z aktualnych aktorów znajdzie się w obsadzie filmu.
Dodatkowo, trwają rozmowy dotyczące stworzenia amerykańskiej wersji Sił pierwotnych. Tym samym, serial znajdzie się na coraz dłuższej liście produkcji zamerykanizowanych na potrzeby telewizji zza wielkiej wody.
Everything we worked for
serial wstawie w calosci jak sie skonczy ale teraz pewna ciekawostka
[code]Siły pierwotne (Primeval) - na wielkim ekranie i wersja amerykańska
Impossible Pictures oraz studio Warner Bros łączą siły w celu przeniesienia serialu o anomaliach i dinozaurach na wielki ekran. Prace nad Primeval w wersji filmu hollywoodzkiego zaczną się pod koniec tego roku. Nie wiadomo, czy którykolwiek z aktualnych aktorów znajdzie się w obsadzie filmu.
Dodatkowo, trwają rozmowy dotyczące stworzenia amerykańskiej wersji Sił pierwotnych. Tym samym, serial znajdzie się na coraz dłuższej liście produkcji zamerykanizowanych na potrzeby telewizji zza wielkiej wody.[/code]
Już wkrótce mają rozpocząć się zdjęcia do czwartego sezonu serialu science-fiction "Siły pierwotne". Sfinansowaniem produkcji zajmą się zagraniczne telewizje, które emitowały na swojej antenie poprzednie serie.
Przypomnijmy: w czerwcu ubiegłego roku wyspiarska stacja ITV ogłosiła, że z powodu cięć budżetowych rezygnuje z realizacji kosztownych "Sił pierwotnych". Wówczas wydawało się, iż los serialu jest przesądzony.
"Siły pierwotne" opowiadają o ekipie zoologów i opiekunów zwierząt, którzy dokonują zdumiewającego odkrycia: prehistoryczne stwory przedostały się do czasów współczesnych i powodują straszliwe zniszczenia.
Żródło: filmweb.pl
Powiem jedno całe szczęście :cheers: bo to jeden moich z the best :cheers: a juz myślałem R.I.P a tu taka dobra wiadomość:cheers:
News :jocolor: [code]Już wkrótce mają rozpocząć się zdjęcia do czwartego sezonu serialu science-fiction "Siły pierwotne". Sfinansowaniem produkcji zajmą się zagraniczne telewizje, które emitowały na swojej antenie poprzednie serie.
Przypomnijmy: w czerwcu ubiegłego roku wyspiarska stacja ITV ogłosiła, że z powodu cięć budżetowych rezygnuje z realizacji kosztownych "Sił pierwotnych". Wówczas wydawało się, iż los serialu jest przesądzony.
"Siły pierwotne" opowiadają o ekipie zoologów i opiekunów zwierząt, którzy dokonują zdumiewającego odkrycia: prehistoryczne stwory przedostały się do czasów współczesnych i powodują straszliwe zniszczenia.
Żródło: filmweb.pl[/code]
Powiem jedno całe szczęście :cheers: bo to jeden moich z the best :cheers: a juz myślałem R.I.P a tu taka dobra wiadomość:cheers: