Właśnie. Bo ja nie do końca rozumiem, jak to jest. Mam niby odsłon przy niektórych wpisach np. 7 tys. Co to oznacza? To, że wrzucam w tytuł znane nazwisko, ksywę, temat? I to gdzieś się wyświetla? No ale w ten sposób wpisy niekiedy bardzo, bardzo dobre, jak choćby te Lubeca nie mają szans, bo temat jest tak skonstruowany, że nie "wypłynie". A tagi może mogłyby rozwiązać ten specyficzny problem. Czy ja w ogóle dobrze myślę w zakresie tych blogów? Tagów? Pozycjonowania?
Właśnie. Bo ja nie do końca rozumiem, jak to jest. Mam niby odsłon przy niektórych wpisach np. 7 tys. Co to oznacza? To, że wrzucam w tytuł znane nazwisko, ksywę, temat? I to gdzieś się wyświetla? No ale w ten sposób wpisy niekiedy bardzo, bardzo dobre, jak choćby te Lubeca nie mają szans, bo temat jest tak skonstruowany, że nie "wypłynie". A tagi może mogłyby rozwiązać ten specyficzny problem. Czy ja w ogóle dobrze myślę w zakresie tych blogów? Tagów? Pozycjonowania?
1.Chodziło mi o przeprowadzenia jakiejś akcji w stylu banner na głównej o treści "i Ty możesz dodać serial do bazy" + ranking na zachętę... W profilu i owszem ale integracja phpbb + mojePHP sporo czasu zajmuje i teraz mi się nie chce prawdę powieszawszy...
2.Wykorzystałem Skrypt Bloga OpenSource, który nie przewiduje dodawania własnych tagów ale:
mamy włączony rewrite + Fulltext native (Backend wyszukiwania) a i dzień w dzień roboty indeksujące robią swoje...
Ja wiem, że cyfra "7tyś. odsłon" może wydawać się niewspółmierna do aktywności na forum i choć wydaje się, że serwis "ledwo zipie" to jednak mamy masssssę unikatowych odwiedzin.
"Ilość odsłon" to ilość unikatowych IP, które przynajmniej wyświetliły stronę z Twoim wpisem (konkretny artykuł).
Czy to dużo? Pewnie nie - nie chce mi się zaglądać do statystyk ale pewnie 80% "odsłon" należy do "reszty świata"...
1.Chodziło mi o przeprowadzenia jakiejś akcji w stylu banner na głównej o treści "i Ty możesz dodać serial do bazy" + ranking na zachętę... W profilu i owszem ale integracja phpbb + mojePHP sporo czasu zajmuje i teraz mi się nie chce prawdę powieszawszy... :-p
2.Wykorzystałem Skrypt Bloga OpenSource, który nie przewiduje dodawania własnych tagów ale: mamy włączony rewrite + Fulltext native (Backend wyszukiwania) a i dzień w dzień roboty indeksujące robią swoje... Ja wiem, że cyfra "7tyś. odsłon" może wydawać się niewspółmierna do aktywności na forum i choć wydaje się, że serwis "ledwo zipie" to jednak mamy masssssę unikatowych odwiedzin. "Ilość odsłon" to ilość unikatowych IP, które przynajmniej wyświetliły stronę z Twoim wpisem (konkretny artykuł). Czy to dużo? Pewnie nie - nie chce mi się zaglądać do statystyk ale pewnie 80% "odsłon" należy do "reszty świata"...
Kurczę, jc-k, gdzie Ty wyczytałaś takie rzeczy? Asd lubi czasem bez sensu coś odpuścić, nie zwracając uwagi, że są tacy, którzy to czytają i Mu wierzą, więc winien trochę ostrożniej formułować zdania, ale akurat tutaj - wbrew temu, co pisałem, że Jego posty trzeba czasem "interpretować" - nie napisał nic takiego, co stało się podstawą do Twojej rezygnacji - straszliwej! - z dodawania seriali do bazy! Przykład. Dodałem "The Michael J. Fox Show" - asd na początku był raczej na nie, ale pod wpływem tego, co napisali inni forumowicze, zmienił zdanie. Uważam, że to piękne. A ranking - ja też jestem przeciw, bo takie rzeczy niczego nie wnoszą - miał chyba tylko na celu gratyfikowanie tych, co rozszerzają naszą wiedzę o różnych serialach Trochę mi słabo, dlaczego dzisiaj robię za adwokata asd?
Kurczę, jc-k, gdzie Ty wyczytałaś takie rzeczy? Asd lubi czasem bez sensu coś odpuścić, nie zwracając uwagi, że są tacy, którzy to czytają i Mu wierzą, więc winien trochę ostrożniej formułować zdania, ale akurat tutaj - wbrew temu, co pisałem, że Jego posty trzeba czasem "interpretować" ;) - nie napisał nic takiego, co stało się podstawą do Twojej rezygnacji - straszliwej! - z dodawania seriali do bazy! Przykład. Dodałem "The Michael J. Fox Show" - asd na początku był raczej na nie, ale pod wpływem tego, co napisali inni forumowicze, zmienił zdanie. Uważam, że to piękne. A ranking - ja też jestem przeciw, bo takie rzeczy niczego nie wnoszą - miał chyba tylko na celu gratyfikowanie tych, co rozszerzają naszą wiedzę o różnych serialach :) Trochę mi słabo, dlaczego dzisiaj robię za adwokata asd? :D
Wiesz, nie wszystkie proponowane seriale mnie interesują, wolę więc milczeć, bo może komuś innemu będą pasować i nic mu z mojego krytykanctwa, a tym bardziej z mojej deklaracji - będę oglądać - czy też nie.
ASD kopie po kostkach zanim się dobrze w temacie rozejrzy.
To niech sam sobie te propozycje na głównej umieszcza, i tyle.
Wiesz, nie wszystkie proponowane seriale mnie interesują, wolę więc milczeć, bo może komuś innemu będą pasować i nic mu z mojego krytykanctwa, a tym bardziej z mojej deklaracji - będę oglądać - czy też nie. ASD kopie po kostkach zanim się dobrze w temacie rozejrzy. To niech sam sobie te propozycje na głównej umieszcza, i tyle. :D
Uups - chyba trafiłem na okres co?
Nie bardzo rozumiem o co biega... - Chciałem by więcej seriali pojawiło się w bazie bo wydaje mi się, że może nie wszyscy wiedzą, że mogą sami dodać i proces ten jest banalnie prosty... a tu taki atak...
Pytam też najpierw po to, by nie robić nic na siłę - to chyba dobrze co nie???
To pierwsze a po drugie to jaki SZEF?? Co ja mam do tego? Jestem jakąś wyrocznią czy co?
To już nie mogę napisać, że coś mi się nie spodobało? W regulaminie jest coś o tym, że można tylko wychwalać posty czy co?
I dlaczego piszesz zawsze mój nick DUŻYMI literami?
Zgoda? Obiecuję też, że zachwalę pierwsze trzy filmy jakie dodasz do bazy - stoi?
Uups - chyba trafiłem na okres co? ;) Nie bardzo rozumiem o co biega... - Chciałem by więcej seriali pojawiło się w bazie bo wydaje mi się, że może nie wszyscy wiedzą, że mogą sami dodać i proces ten jest banalnie prosty... a tu taki atak... :( Pytam też najpierw po to, by nie robić nic na siłę - to chyba dobrze co nie???
To pierwsze a po drugie to jaki SZEF?? Co ja mam do tego? Jestem jakąś wyrocznią czy co? To już nie mogę napisać, że coś mi się nie spodobało? W regulaminie jest coś o tym, że można tylko wychwalać posty czy co? :scratch: I dlaczego piszesz zawsze mój nick DUŻYMI literami? :tongue:
:* Zgoda? Obiecuję też, że zachwalę pierwsze trzy filmy jakie dodasz do bazy - stoi? :-)
Problem w tym ASD, że często piszesz zanim zobaczysz.
Oferta ma być chyba zróżnicowana i bogata tak, jak są różne gusta.
Gdybym pod każdym zaproponowanym na forum SeFem wypisywała swoje zdanie, mijałoby się to z sensem jakimkolwiek - jako, że nie przepadam za tą tematyką, ale jeśli gdzieś wyczytam jakąś nowość w tym temacie, która może kogoś zainteresować - to daję znać, zachowując swoje zdanie dla siebie.
ASD - miało mieć coś tam z szacunkiem wspólnego.
Argument z okresem - "z dupy" - mam przesłać tampon, albo podpaskę pocztą lotniczą - jako dowód?
I nie, nie może być zgody.
Problem w tym ASD, że często piszesz zanim zobaczysz. Oferta ma być chyba zróżnicowana i bogata tak, jak są różne gusta. Gdybym pod każdym zaproponowanym na forum SeFem wypisywała swoje zdanie, mijałoby się to z sensem jakimkolwiek - jako, że nie przepadam za tą tematyką, ale jeśli gdzieś wyczytam jakąś nowość w tym temacie, która może kogoś zainteresować - to daję znać, zachowując swoje zdanie dla siebie. ASD - miało mieć coś tam z szacunkiem wspólnego. Argument z okresem - "z dupy" - mam przesłać tampon, albo podpaskę pocztą lotniczą - jako dowód? I nie, nie może być zgody.
Myślę, że zbyt emocjonalnie podchodzisz do tego tematu - niepotrzebnie. W końcu to przecież przyjemność ma być.
Nadal jednak czegoś tu nie rozumiem - wyrażając swoje nastawienie do danego serialu reprezentuję tylko i wyłącznie swoje zdanie. I wcale nie odradzam oglądanie - wręcz przeciwnie - zawsze uważałem otwarcie, że najlepiej by było gdyby każdy oglądnął i sam ocenił!
Nie muszę też oglądać danej pozycji by czuć niechęć, w przypadku gdy trailer mnie nie porwał. Jeśli nie lubię kwaśnych jabłek a forum spożywczym ktoś zachwala jakiś gatunek o smaku wyjątkowej kwaskowości tegoż owocu, to uważam, że mam prawo napisać, iż dziękuję ale nie będę próbował. Czy to zniechęci innych smakoszy? Wątpię..
Myślę, że problem leży gdzie indziej... ale ok - niech Ci będzie - zaniecham wypowiedzi.
Myślę, że zbyt emocjonalnie podchodzisz do tego tematu - niepotrzebnie. W końcu to przecież przyjemność ma być. Nadal jednak czegoś tu nie rozumiem - wyrażając swoje nastawienie do danego serialu reprezentuję tylko i wyłącznie swoje zdanie. I wcale nie odradzam oglądanie - wręcz przeciwnie - zawsze uważałem otwarcie, że najlepiej by było gdyby każdy oglądnął i sam ocenił!
Nie muszę też oglądać danej pozycji by czuć niechęć, w przypadku gdy trailer mnie nie porwał. Jeśli nie lubię kwaśnych jabłek a forum spożywczym ktoś zachwala jakiś gatunek o smaku wyjątkowej kwaskowości tegoż owocu, to uważam, że mam prawo napisać, iż dziękuję ale nie będę próbował. Czy to zniechęci innych smakoszy? Wątpię.. Myślę, że problem leży gdzie indziej... ale ok - niech Ci będzie - zaniecham wypowiedzi.
O co Wy się tak naprawdę kłócicie?? Przyznam, że nie rozumiem. Jc-k ma rację, że asd potrafi zbyt szybką i stanowczą reakcją "zabić" serial w oczach tych, którzy w jakiś sposób ufają Jego gustom, ale to dzieje się od zawsze, poza tym są też inni, żeby takie wypowiedzi naprostować Zresztą, często działa to w drugą stronę - Jego gwałtowna pozytywna reakcja przysparza serialowi popularności
Ale akurat w tej wypowiedzi, która stała się podstawą całego sporu, nic takiego nie napisał, w zasadzie to w ogóle było jakby o czymś innym.
Moja ulubiona jc-k na świecie - przestań się dąsać, bo skutek będzie taki, że się obrazisz i w ogóle przestaniesz pisać! A tego nikt by tutaj nie chciał!
O co Wy się tak naprawdę kłócicie?? Przyznam, że nie rozumiem. Jc-k ma rację, że asd potrafi zbyt szybką i stanowczą reakcją "zabić" serial w oczach tych, którzy w jakiś sposób ufają Jego gustom, ale to dzieje się od zawsze, poza tym są też inni, żeby takie wypowiedzi naprostować :) Zresztą, często działa to w drugą stronę - Jego gwałtowna pozytywna reakcja przysparza serialowi popularności :)
Ale akurat w tej wypowiedzi, która stała się podstawą całego sporu, nic takiego nie napisał, w zasadzie to w ogóle było jakby o czymś innym.
Moja ulubiona jc-k na świecie - przestań się dąsać, bo skutek będzie taki, że się obrazisz i w ogóle przestaniesz pisać! A tego nikt by tutaj nie chciał! :)