Mocno niedoceniony serial SF z elementami horroru i dramatu, nieco przypominajacy klasyczna i wielokrotnie filmowana Inwazje Porywaczy Cial.
W czasie huraganu na Florydzie zaginelo wiele osob, ktore z czasem zaczely sie odnajdywac, jednakze ich zachowanie rodzi pytanie, czy osoby te sa dokladnie tymi samymi ludzmi, ktorymi byli przed zniknieciem?
Czy jakis wplyw na ich zachowanie wywarly tajemnicze swiatla, ktore niektorzy bohaterowie widzieli jak w trakcie huraganu spadaja z nieba do wody?
W roku 2005-2006 powstala tylko 1 seria i nie byla kontynuowana, gdyz konkurowala w tym samym czasie antenowym z Lost oraz wspomnienia Katriny byly dla widzow za swieze...
A szkoda...
Mocno niedoceniony serial SF z elementami horroru i dramatu, nieco przypominajacy klasyczna i wielokrotnie filmowana Inwazje Porywaczy Cial. W czasie huraganu na Florydzie zaginelo wiele osob, ktore z czasem zaczely sie odnajdywac, jednakze ich zachowanie rodzi pytanie, czy osoby te sa dokladnie tymi samymi ludzmi, ktorymi byli przed zniknieciem? Czy jakis wplyw na ich zachowanie wywarly tajemnicze swiatla, ktore niektorzy bohaterowie widzieli jak w trakcie huraganu spadaja z nieba do wody?
W roku 2005-2006 powstala tylko 1 seria i nie byla kontynuowana, gdyz konkurowala w tym samym czasie antenowym z Lost oraz wspomnienia Katriny byly dla widzow za swieze... A szkoda...
Bardzo, bardzo, bardzo fajny serial!!
Polecam każdemu!
Jedynie samo zakończenie troszkę mnie zawiodło (ten obóz na wyspie) no ale serial niestety dostał cancela a szkoda
Ale i tak warto go oglądnąć!
Niesamowite w nim jest stopniowe narastanie grozy w miarę odkrywania tajemnicy - niespotykane zazwyczaj w obecnych produkcjach.
Bardzo, bardzo, bardzo fajny serial!! Polecam każdemu! Jedynie samo zakończenie troszkę mnie zawiodło (ten obóz na wyspie) no ale serial niestety dostał cancela a szkoda :(
Ale i tak warto go oglądnąć! Niesamowite w nim jest stopniowe narastanie grozy w miarę odkrywania tajemnicy - niespotykane zazwyczaj w obecnych produkcjach.
Zaciekaliście mnie tym Invasion, jeżeli by było więcej chętnych to prosiłbym o RS, lecz nie jest to pilne, gdyż i tak mam trochę seriali do nadrobienia Po prostu gdzieś kiedyś w wolnym czasie
Zaciekaliście mnie tym Invasion, jeżeli by było więcej chętnych to prosiłbym o RS, lecz nie jest to pilne, gdyż i tak mam trochę seriali do nadrobienia :) Po prostu gdzieś kiedyś w wolnym czasie ;)
Genialny serial. Chyba najlepszy debiut tamtego roku zaraz obok Supernatural. xD
Wielka szkoda że dostał cancela, bo zapowiadał się jeszcze lepiej. Ogólnie tego klimatu, powolnego budowania fabuły, pokazywania relacji między bohaterami i narastania napięcia z odcinka na odcinek nie zapomnę. Tak powinno się robić seriale.
Genialny serial. Chyba najlepszy debiut tamtego roku zaraz obok Supernatural. xD Wielka szkoda że dostał cancela, bo zapowiadał się jeszcze lepiej. Ogólnie tego klimatu, powolnego budowania fabuły, pokazywania relacji między bohaterami i narastania napięcia z odcinka na odcinek nie zapomnę. Tak powinno się robić seriale.
właśnie zakończyłem serialik bardzo przyjemnie się oglądało tylko znowu te zakończenie :roll:
skoro wiadomo że serial dostaje cancela czemu producenci nie robią sensownego zakończenia a wystarczyło żeby zakończyli serial na 8 minucie ostatniego odcinka i byłoby wystarczające zakończenie serialu:silent:
właśnie zakończyłem serialik bardzo przyjemnie się oglądało tylko znowu te zakończenie :roll: skoro wiadomo że serial dostaje cancela czemu producenci nie robią sensownego zakończenia :( a wystarczyło żeby zakończyli serial na 8 minucie ostatniego odcinka i byłoby wystarczające zakończenie serialu:silent:
Serial bardzo dobry. Ma swój pewien klimat, niestety pozostawia też duży niedosyt. Bardzo przyjemna pozycja.
Daniel_Zet pisze:Zaciekaliście mnie tym Invasion, jeżeli by było więcej chętnych to prosiłbym o RS, lecz nie jest to pilne, gdyż i tak mam trochę seriali do nadrobienia Po prostu gdzieś kiedyś w wolnym czasie
Mówisz i masz
Wszystkich, którzy jeszcze nie widzieli zachęcam do pobrania, bo naprawdę warto!
Serial bardzo dobry. Ma swój pewien klimat, niestety pozostawia też duży niedosyt. Bardzo przyjemna pozycja.
[quote="Daniel_Zet"]Zaciekaliście mnie tym Invasion, jeżeli by było więcej chętnych to prosiłbym o RS, lecz nie jest to pilne, gdyż i tak mam trochę seriali do nadrobienia :) Po prostu gdzieś kiedyś w wolnym czasie ;)[/quote]Mówisz i masz :D
Właśnie skończyłem oglądać. I mogę napisać że serial jest super. Ma niesamowicie zbudowany klimat.
Każdy odcinek może zaskoczyć i wnosi coś nowego.
Dobrze określił to xvid.
xvidasd pisze: Niesamowite w nim jest stopniowe narastanie grozy w miarę odkrywania tajemnicy - niespotykane zazwyczaj w obecnych produkcjach.
Świetna rola Williama Fichtnera w roli szeryfa.
A co do zakończenia to nie jest tak źle jak myślałem. Pozostawia pewien nie dosyt ale jak na serial który dostał cancela ujdzie w tłoku.
Właśnie skończyłem oglądać. I mogę napisać że serial jest super. Ma niesamowicie zbudowany klimat. Każdy odcinek może zaskoczyć i wnosi coś nowego. Dobrze określił to xvid. [quote="xvidasd"] Niesamowite w nim jest stopniowe narastanie grozy w miarę odkrywania tajemnicy - niespotykane zazwyczaj w obecnych produkcjach. [/quote] Świetna rola Williama Fichtnera w roli szeryfa. A co do zakończenia to nie jest tak źle jak myślałem. Pozostawia pewien nie dosyt ale jak na serial który dostał cancela ujdzie w tłoku.
Kilka dni temu wrzuciłem ReUpload tego serialu - teraz już nikt nie może narzekać, że mu się nie chce, że zupa była za słona... itp. -
Bostonq napomniał właśnie o "Miodności" - powiedzieć mogę więc jedno - w skali 1-10 miodności, ten serial ma 11!!
Choć zakończenie (ostatnie odcinki) nie usatysfakcjonowały mojego łapczywego ego to jednak uważam, że był to jeden z najlepszych seriali jakie w życiu oglądałem!
Ja wiem, że być może złożyło się na to szereg okoliczności jak i reminiscencja, ale naprawdę warto!
Wiem też, że nikt nie lubi wracać do "staroci" ale Invasion to naprawdę ewenement!!
Oglądajcie więc bo nie pożałujecie!!
Kilka dni temu wrzuciłem ReUpload tego serialu - teraz już nikt nie może narzekać, że mu się nie chce, że zupa była za słona... itp. - Bostonq napomniał właśnie o "Miodności" - powiedzieć mogę więc jedno - w skali 1-10 miodności, ten serial ma 11!! Choć zakończenie (ostatnie odcinki) nie usatysfakcjonowały mojego łapczywego ego to jednak uważam, że był to jeden z najlepszych seriali jakie w życiu oglądałem! Ja wiem, że być może złożyło się na to szereg okoliczności jak i reminiscencja, ale naprawdę warto! Wiem też, że nikt nie lubi wracać do "staroci" ale Invasion to naprawdę ewenement!! Oglądajcie więc bo nie pożałujecie!!
Rowniez zachecam.
Choc 1 epizod tego nie zapowiada, to naprawde swietny serial.
Mial podwojnego pecha, ze konkurowal z Lost, i ze zbiegl sie z huraganm Katrina (za duzo skojarzen), przez co dostal cancela...
Ciekawe jakby potoczyl sie dalej.
Rowniez zachecam. Choc 1 epizod tego nie zapowiada, to naprawde swietny serial. Mial podwojnego pecha, ze konkurowal z Lost, i ze zbiegl sie z huraganm Katrina (za duzo skojarzen), przez co dostal cancela... Ciekawe jakby potoczyl sie dalej.
Jednym z najciekawszych elementów były... drzwi Niby prosty zabieg, takie manipulowanie widzem, co też kryje się za nimi, ale działał bardzo skutecznie Ogólnie serial nadal jest wart uwagi, gdyż atmosfera, bohaterowie - to się przecież nie zestarzało
Jednym z najciekawszych elementów były... drzwi :) Niby prosty zabieg, takie manipulowanie widzem, co też kryje się za nimi, ale działał bardzo skutecznie :) Ogólnie serial nadal jest wart uwagi, gdyż atmosfera, bohaterowie - to się przecież nie zestarzało :)