Ja nie chciałbym na pewno, bo kto będzie komentował moje wstawki muzyczne
Jak podkreślał Bostonq kilkukrotnie nasze forum jest wyjątkowe i pierwszy raz odkąd mam zaszczyt - tak dobrze czytacie - być członkiem tej społeczności widzę aż tak zażartą dyskusję.
Wiadomo asd dla wielu będzie jakimś autorytetem i będzie się liczył z jego zdaniem, ale wątpię by jego zdanie zabijało jakiś serial, dla przeciwwagi jest Bostonq, który lubi dodać coś od siebie, a i ja czasami lubię jeżeli mam coś do dodania w danym temacie. Gdyby było naczej to nie było by takich dyskusji o produkcjach Starz ze Spartacusem na czele.
Ale każdy może mieć własne zdanie i właśnie to jest piękne, że każdy może przedstawić swoją opinię.
Co do pomysłu asd natomiast to jest fajna inicjatywa by zachęcić ludzi do dodawania seriali do bazy, ale wydaje mi się że jakby ktoś chciał to by dodał. Ale według mnie większość ludzi odwiedza nasz serwis żeby sobie coś ściągnąć lub poczytać, że tak pozwolę sobie napisać - "przychodzą na gotowe", jeżeli ktoś chciałby coś napisać to by napisał. Różne mogą być tego powody, w to nie wnikam, ale faktem pozostaje, że tylko garstka się udziela.
Pomysł oczywiście można wdrożyć i chciałbym być w tej kwestii optymistą, tak jak byłem za pomysłem blogów, który jednak wykorzystywany jest tylko przez "stałych bywalców". Tak samo zapewne będzie i z tą inicjatywą. Nie chcę nikogo do tego zniechęcać, wręcz przeciwnie. Ale patrzę na to realnie. Może gdyby wiązało się z tym coś więcej, jakieś benefity czy przywileje może jakieś specjalne rangi to może by kogoś zachęciło.
Ja nie chciałbym na pewno, bo kto będzie komentował moje wstawki muzyczne :)
Jak podkreślał Bostonq kilkukrotnie nasze forum jest wyjątkowe i pierwszy raz odkąd mam zaszczyt - tak dobrze czytacie - być członkiem tej społeczności widzę aż tak zażartą dyskusję. Wiadomo asd dla wielu będzie jakimś autorytetem i będzie się liczył z jego zdaniem, ale wątpię by jego zdanie zabijało jakiś serial, dla przeciwwagi jest Bostonq, który lubi dodać coś od siebie, a i ja czasami lubię jeżeli mam coś do dodania w danym temacie. Gdyby było naczej to nie było by takich dyskusji o produkcjach Starz ze Spartacusem na czele. Ale każdy może mieć własne zdanie i właśnie to jest piękne, że każdy może przedstawić swoją opinię.
Co do pomysłu asd natomiast to jest fajna inicjatywa by zachęcić ludzi do dodawania seriali do bazy, ale wydaje mi się że jakby ktoś chciał to by dodał. Ale według mnie większość ludzi odwiedza nasz serwis żeby sobie coś ściągnąć lub poczytać, że tak pozwolę sobie napisać - "przychodzą na gotowe", jeżeli ktoś chciałby coś napisać to by napisał. Różne mogą być tego powody, w to nie wnikam, ale faktem pozostaje, że tylko garstka się udziela. Pomysł oczywiście można wdrożyć i chciałbym być w tej kwestii optymistą, tak jak byłem za pomysłem blogów, który jednak wykorzystywany jest tylko przez "stałych bywalców". Tak samo zapewne będzie i z tą inicjatywą. Nie chcę nikogo do tego zniechęcać, wręcz przeciwnie. Ale patrzę na to realnie. Może gdyby wiązało się z tym coś więcej, jakieś benefity czy przywileje może jakieś specjalne rangi to może by kogoś zachęciło.
Lubec pisze:
(...) jeżeli ktoś chciałby coś napisać to by napisał.
A ja właśnie może bym i coś napisała, ale może właśnie nie wiem, że można?
Bo niby skąd mogę wiedzieć, że każdy może dodać serial do bazy (bez czytania np tej dyskusji?)?
[quote="Lubec"] (...) jeżeli ktoś chciałby coś napisać to by napisał. [/quote]
A ja właśnie może bym i coś napisała, ale może właśnie nie wiem, że można? Bo niby skąd mogę wiedzieć, że każdy może dodać serial do bazy (bez czytania np tej dyskusji?)?
Asd dał jasną instrukcję http://seriale-asd.com/viewtopic.php?f=3&t=5921 a dział "Seriale Nowe i Stare - dodaj pozycję do bazy." jest dobrze widoczny, więc osoba zainteresowana dodaniem serialu łatwo się wszystkiego dowie. Ale chodziło mi o osoby,które już od jakiegoś czasu odwiedzają nasze forum.
Ale może rzeczywiście masz rację i może tak jak asd napisał jakiś banner na głównej by się przydał.
Asd dał jasną instrukcję http://seriale-asd.com/viewtopic.php?f=3&t=5921 a dział "Seriale Nowe i Stare - dodaj pozycję do bazy." jest dobrze widoczny, więc osoba zainteresowana dodaniem serialu łatwo się wszystkiego dowie. Ale chodziło mi o osoby,które już od jakiegoś czasu odwiedzają nasze forum. Ale może rzeczywiście masz rację i może tak jak asd napisał jakiś banner na głównej by się przydał.
Prosta belka na głównej stronie forum i/lub portalu w innym kolorze niż kolorystyka forum, choćby czerwony lub żółty o treści, powiedzmy: 'Nie znalazłeś ulubionego serialu w bazie? Dodaj go! Kliknij.' i załatwione. W opcjach admina jest możliwość dodania czegoś takiego.
Prosta belka na głównej stronie forum i/lub portalu w innym kolorze niż kolorystyka forum, choćby czerwony lub żółty o treści, powiedzmy: 'Nie znalazłeś ulubionego serialu w bazie? Dodaj go! Kliknij.' i załatwione. W opcjach admina jest możliwość dodania czegoś takiego.
Zerknijcie choćby tutaj: www.windows7forum.pl jak to wygląda.
@Lubec, jeżeli chodzi o osoby, które zaglądają tu od jakiegoś czasu, to OK, rozumiem. Ten mój wpis był po to, żeby Wam pokazać, że nie wszystko trzeba traktować z hasłem "Ja widzę, wszyscy widzą".
@Lubec, jeżeli chodzi o osoby, które zaglądają tu od jakiegoś czasu, to OK, rozumiem. Ten mój wpis był po to, żeby Wam pokazać, że nie wszystko trzeba traktować z hasłem "Ja widzę, wszyscy widzą".
A ja z innej beczki. Dlaczego gdy dodaję nowy post pod własnym wcześniejszym postem, temat na głównej pozostaje w tym samym miejscu zamiast podskoczyć na pierwsze miejsce.
W dziale z quizem dodałem podpowiedź, a temat nawet nie drgnął do góry w związku z czym, użytkownicy nie wiedzą, że coś zostało dodane.
A ja z innej beczki. Dlaczego gdy dodaję nowy post pod własnym wcześniejszym postem, temat na głównej pozostaje w tym samym miejscu zamiast podskoczyć na pierwsze miejsce. W dziale z quizem dodałem podpowiedź, a temat nawet nie drgnął do góry w związku z czym, użytkownicy nie wiedzą, że coś zostało dodane.
Mam wrażenie, że już zgłaszałem ten problem, bo faktycznie jest to trochę bez sensu. Żeby było śmieszniej, to miałem kolejne wrażenie, że to zostało przez asd poprawione Ale widać nie
Mam wrażenie, że już zgłaszałem ten problem, bo faktycznie jest to trochę bez sensu. Żeby było śmieszniej, to miałem kolejne wrażenie, że to zostało przez asd poprawione :) Ale widać nie :)
delta1908 pisze:(...)Dlaczego gdy dodaję nowy post pod własnym wcześniejszym postem, temat na głównej pozostaje w tym samym miejscu zamiast podskoczyć na pierwsze miejsce.
Posty napisane przez tego samego użytkownika i w tym samym temacie (jeśli nie minie 24h) są automatycznie scalane. Funkcja ta jest różnie ustawiona do różnych działów i w miarę potrzeby może być dowolnie konfigurowana.
[quote="delta1908"](...)Dlaczego gdy dodaję nowy post pod własnym wcześniejszym postem, temat na głównej pozostaje w tym samym miejscu zamiast podskoczyć na pierwsze miejsce. [/quote]
Posty napisane przez tego samego użytkownika i w tym samym temacie (jeśli nie minie 24h) są automatycznie scalane. Funkcja ta jest różnie ustawiona do różnych działów i w miarę potrzeby może być dowolnie konfigurowana.
Z okazji zbliżających się świąt życzę Wam wszystkim szczęścia, zdrowia i radości oraz zadowolenia z życia. Niech się Wam darzy!
To już dwanaście lat minęło i nawet nie wiadomo kiedy ten czas przeleciał.
Ten rok będzie też niestety ostatnim gdyż... definitywnie rezygnuję z prowadzenia (i opłacania) niniejszego serwisu.
Jeśli ktoś jest chętny do przejęcia i prowadzenia serwisu seriale-asd.com piszcie do mnie - przekażę pełną administrację i uprawnienia oraz sceduję zobowiązania.
Hosting opłacony jest gdzieś do połowy styczna a domena(y) gdzieś do lutego (piszę z pamięci).
Z okazji zbliżających się świąt życzę Wam wszystkim szczęścia, zdrowia i radości oraz zadowolenia z życia. Niech się Wam darzy! :santa: To już dwanaście lat minęło i nawet nie wiadomo kiedy ten czas przeleciał. Ten rok będzie też niestety ostatnim gdyż... definitywnie rezygnuję z prowadzenia (i opłacania) niniejszego serwisu.
[color=#800000][b]Jeśli ktoś jest chętny do przejęcia i prowadzenia serwisu seriale-asd.com piszcie do mnie - przekażę pełną administrację i uprawnienia oraz sceduję zobowiązania. [/b][/color]
Hosting opłacony jest gdzieś do połowy styczna a domena(y) gdzieś do lutego (piszę z pamięci).
Pozdro i dzięki jeszcze raz za te wszystkie lata :salut:
Wkurwia mnie to wszystko niemożebnie. Wkurwia mnie to, co się stało z forum, na którym spędziłem najlepsze chwile w Internecie. Wkurwia mnie to, że reakcje pod wpisem asd są z dupy wzięte lub przede wszystkim - nie ma ich wcale. Wkurwia mnie to, że zginie miejsce, w którym można było porozmawiać nie tylko o serialach, ale nawet i o nich rozmowy były mądrzejsze od niejednej debaty w TVP Kultura. Wkurwia mnie to, że nawet jeśli pisało parę osób, to teraz miałoby nawet tego nie być. Wkurwia mnie to, że tak wielu pobierało te pierdolone małe pliczki, a nie było w stanie wykrzesać z siebie posta, żeby skomentować, co dzięki tym pliczkom obejrzeli. Wkurwia mnie to, że odruch, który miałem, żeby po obejrzanym odcinku podzielić się wrażeniami, zostanie skierowany w nicość. Wkurwia mnie to, że nie potrafię zająć się częścią techniczną forum, ani sam finansową, bo bym dla tych paru wpisów to zrobił. Wkurwia mnie ogólne żegnanie się nawzajem, jakby nastąpiła jakaś katastrofa i wszyscy stanęlibyśmy w obliczu zagłady, jak bohaterowie "Ostatniego brzegu". Wkurwia mnie marazm, cisza, kolekcja mody studentów ASP w Łodzi w Biedronce sprzedawana w opakowaniach jak dla najtańszych rajstop, wkurwia mnie to, że my tu razem, zamiast się żegnać, nie wpadniemy na pomysł, jak zrobić, żeby forum zostało, pierdolić te pliki, od lat jestem ich biernym przeciwnikiem tutaj, ale może jak byśmy się zgadali, to byśmy razem wymyśli, jak przerobić to wszystko, żeby działało.
Nie wkurwia mnie asd. Choćby się żegnał dziesięć razy. Zawdzięczam Mu wiele frajdy w życiu - otwarcie na seriale, świetne dyskusje, znakomite kłótnie, pasaże wątków i rozmów wbrew i na tak, niewielu tu pamięta "Rzym", decyzje asd o zamknięciu serwisu, Goldena od Brity, takiego wielkiego i wytatuowanego kolesia, co pisał świetne posty, bitwy o zbanowanych użytkowników, epickie starcia o "Losta", nieporozumienia w temacie o komiksach, itp. itd.
Tak, wulgarność jest czasem jedynym sposobem uporania się z bezradnością. I raz jeszcze, kurwa, powtórzę - jeśli znajdzie się ktoś, kto ogarnie kwestie techniczne, to dla mnie te forum może stać i na darmowym, zawieszającym się hostingu, nawet jeśli będzie pisało parę osób, to nadal uważam, że warto. We wszystkim, poza techniką, pomogę, będę działał. A jak się poduczę, to i w technice pomogę.
Wkurwia mnie to, że pewnie się mylę, że tych, którzy emocjonalnie są związani z tym miejscem, ale tak naprawdę emocjonalnie, po prostu już nie ma. Co można wyczytać z wpisów tutaj - głównie z tych, których kurwa nie ma..
Wkurwia mnie to wszystko niemożebnie. Wkurwia mnie to, co się stało z forum, na którym spędziłem najlepsze chwile w Internecie. Wkurwia mnie to, że reakcje pod wpisem asd są z dupy wzięte lub przede wszystkim - nie ma ich wcale. Wkurwia mnie to, że zginie miejsce, w którym można było porozmawiać nie tylko o serialach, ale nawet i o nich rozmowy były mądrzejsze od niejednej debaty w TVP Kultura. Wkurwia mnie to, że nawet jeśli pisało parę osób, to teraz miałoby nawet tego nie być. Wkurwia mnie to, że tak wielu pobierało te pierdolone małe pliczki, a nie było w stanie wykrzesać z siebie posta, żeby skomentować, co dzięki tym pliczkom obejrzeli. Wkurwia mnie to, że odruch, który miałem, żeby po obejrzanym odcinku podzielić się wrażeniami, zostanie skierowany w nicość. Wkurwia mnie to, że nie potrafię zająć się częścią techniczną forum, ani sam finansową, bo bym dla tych paru wpisów to zrobił. Wkurwia mnie ogólne żegnanie się nawzajem, jakby nastąpiła jakaś katastrofa i wszyscy stanęlibyśmy w obliczu zagłady, jak bohaterowie "Ostatniego brzegu". Wkurwia mnie marazm, cisza, kolekcja mody studentów ASP w Łodzi w Biedronce sprzedawana w opakowaniach jak dla najtańszych rajstop, wkurwia mnie to, że my tu razem, zamiast się żegnać, nie wpadniemy na pomysł, jak zrobić, żeby forum zostało, pierdolić te pliki, od lat jestem ich biernym przeciwnikiem tutaj, ale może jak byśmy się zgadali, to byśmy razem wymyśli, jak przerobić to wszystko, żeby działało.
Nie wkurwia mnie asd. Choćby się żegnał dziesięć razy. Zawdzięczam Mu wiele frajdy w życiu - otwarcie na seriale, świetne dyskusje, znakomite kłótnie, pasaże wątków i rozmów wbrew i na tak, niewielu tu pamięta "Rzym", decyzje asd o zamknięciu serwisu, Goldena od Brity, takiego wielkiego i wytatuowanego kolesia, co pisał świetne posty, bitwy o zbanowanych użytkowników, epickie starcia o "Losta", nieporozumienia w temacie o komiksach, itp. itd.
Tak, wulgarność jest czasem jedynym sposobem uporania się z bezradnością. I raz jeszcze, kurwa, powtórzę - jeśli znajdzie się ktoś, kto ogarnie kwestie techniczne, to dla mnie te forum może stać i na darmowym, zawieszającym się hostingu, nawet jeśli będzie pisało parę osób, to nadal uważam, że warto. We wszystkim, poza techniką, pomogę, będę działał. A jak się poduczę, to i w technice pomogę.
Wkurwia mnie to, że pewnie się mylę, że tych, którzy emocjonalnie są związani z tym miejscem, ale tak naprawdę emocjonalnie, po prostu już nie ma. Co można wyczytać z wpisów tutaj - głównie z tych, których kurwa nie ma..
Nie przesadzaj, coś się kończy? Tak bywa.
Wiadomo, ASD był motorem tego forum przez 12 lat (nie wiedziałam, że tak długo).
Wiem, gdzieś tam jest też moja wina i mojego wybuchu. Wiadomo o co chodzi i korelacja czasowa chyba nie jest do końca przypadkowa.
Bez ASD, to już chyba nie to, co kiedyś. Nie na darmo nazywałam Go - Szefem.
Poza tym sam widziałeś jaka ostatnio aktywność była. Mało kto chciał cokolwiek napisać, a ja też czasu, na seriale i pisanie o nich, nie miałam za dużo - to kolejna moja wina.
Taki wybór ASD i muszę go uszanować. Czy jest mi żal? Owszem.
Pozostaje mi podziękować, że to za Jego przyczyną mogłam być wśród Was przez chwilę.
Dziękuję szczerze i od serca, i życzę naprawdę wiele dobrego.
I trudno, idę dalej.
Mimo wszystko - Wesołych Świąt.
Nie przesadzaj, coś się kończy? Tak bywa. Wiadomo, ASD był motorem tego forum przez 12 lat (nie wiedziałam, że tak długo). Wiem, gdzieś tam jest też moja wina i mojego wybuchu. Wiadomo o co chodzi i korelacja czasowa chyba nie jest do końca przypadkowa. Bez ASD, to już chyba nie to, co kiedyś. Nie na darmo nazywałam Go - Szefem. Poza tym sam widziałeś jaka ostatnio aktywność była. Mało kto chciał cokolwiek napisać, a ja też czasu, na seriale i pisanie o nich, nie miałam za dużo - to kolejna moja wina. Taki wybór ASD i muszę go uszanować. Czy jest mi żal? Owszem. Pozostaje mi podziękować, że to za Jego przyczyną mogłam być wśród Was przez chwilę. Dziękuję szczerze i od serca, i życzę naprawdę wiele dobrego. I trudno, idę dalej. Mimo wszystko - Wesołych Świąt.
Ale to jest właśnie absurd. Asd to asd, Jego zasług, pozycji, nikt nie kwestionuje. Są niezaprzeczalne. Edyp mówił: "O miasto, ty miasto!". A Kreon mu odpowiedział: "I ja też miasta cząstką, nie ty jeden". Bo nie tylko asd tworzył ten serwis, ale również my. Więc skory "my" nie potrafimy utrzymać tego, co asd stworzył, to znaczy, że faktycznie to nie ma sensu, a w to nie chcę wierzyć. Gdzie idę dalej? Otóż ja nigdzie nie pójdę, bo nie ma takiego miejsca, żebym w ten sposób, co tutaj, mógł rozmawiać o serialach. Owszem, czytałem sobie co i raz rożne fora, portale - nigdzie nie było, nie jest tak, jak tutaj. I rozumiem, że coś się kończy - kończy się wiele rzeczy, spraw, relacji. Ale w tym przypadku to jest nieuzasadnione. Dlatego mnie to wkurwia.
Ale to jest właśnie absurd. Asd to asd, Jego zasług, pozycji, nikt nie kwestionuje. Są niezaprzeczalne. Edyp mówił: "O miasto, ty miasto!". A Kreon mu odpowiedział: "I ja też miasta cząstką, nie ty jeden". Bo nie tylko asd tworzył ten serwis, ale również my. Więc skory "my" nie potrafimy utrzymać tego, co asd stworzył, to znaczy, że faktycznie to nie ma sensu, a w to nie chcę wierzyć. Gdzie idę dalej? Otóż ja nigdzie nie pójdę, bo nie ma takiego miejsca, żebym w ten sposób, co tutaj, mógł rozmawiać o serialach. Owszem, czytałem sobie co i raz rożne fora, portale - nigdzie nie było, nie jest tak, jak tutaj. I rozumiem, że coś się kończy - kończy się wiele rzeczy, spraw, relacji. Ale w tym przypadku to jest nieuzasadnione. Dlatego mnie to wkurwia.
Ja tu właściwie nie jestem tak długo jak Bostonq czy kocica, czyli jc-k... ale ten czas i to miejsce w internecie jest (bo nie piszę jeszcze było) świetnym miejscem by wyrazić swoje o p danym serialu i wiele innych przez to odnaleźć... Też mnie wkuriwa nieaktywność większości użytkowników, bo raz na jakiś czas jednego posta można napisać.
O ile kwestii technicznych nie ogarniam tak wspomóc finansowo mogę, choć nie śpię na kasie, to chciałbym choć w taki sposób przedłużyć żywotność forum... no bo naprawdę mi szkoda zakończyć tak piękną przygodę choćby tylko internetową...
Ja tu właściwie nie jestem tak długo jak Bostonq czy kocica, czyli jc-k... ale ten czas i to miejsce w internecie jest (bo nie piszę jeszcze było) świetnym miejscem by wyrazić swoje o p danym serialu i wiele innych przez to odnaleźć... Też mnie wkuriwa nieaktywność większości użytkowników, bo raz na jakiś czas jednego posta można napisać.
O ile kwestii technicznych nie ogarniam tak wspomóc finansowo mogę, choć nie śpię na kasie, to chciałbym choć w taki sposób przedłużyć żywotność forum... no bo naprawdę mi szkoda zakończyć tak piękną przygodę choćby tylko internetową...
A ja się ucieszyłem, bo poprzedniej nocy, zjebany jak świnia po całym dniu malowania i przestawiania mebli w domu wymodziłem krótkiego posta, w którym jednak w swoim odczuciu miałem kilka dobrych pomysłów, co by tu zrobić, by forum trochę odżyło.
Zarządzam kilkoma stronami, współtworzę niejedno forum na poziomie moderatorskim i myślałem, że i tutaj uda się jeszcze to pociągnąć, a tu jakby w odpowiedzi na mojego posta następnego dnia asd nam oznajmia, że zwija interes.
Szkoda, marzyło mi się przywrócenie temu forum świetności o której słyszałem tylko w legendach, zrobienie z niego największego centrum serialowego Polski i nie tylko.
A ja się ucieszyłem, bo poprzedniej nocy, zjebany jak świnia po całym dniu malowania i przestawiania mebli w domu wymodziłem krótkiego posta, w którym jednak w swoim odczuciu miałem kilka dobrych pomysłów, co by tu zrobić, by forum trochę odżyło.
Zarządzam kilkoma stronami, współtworzę niejedno forum na poziomie moderatorskim i myślałem, że i tutaj uda się jeszcze to pociągnąć, a tu jakby w odpowiedzi na mojego posta następnego dnia asd nam oznajmia, że zwija interes.
Szkoda, marzyło mi się przywrócenie temu forum świetności o której słyszałem tylko w legendach, zrobienie z niego największego centrum serialowego Polski i nie tylko.