2 Broke Girls

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

2 Broke Girls

Post autor: Bostonq »

http://xvidasd.com/phpbb2/podstronapl.p ... brokegirls

Opis serialu jest, ale tematu nie znalazłem (jeśli źle szukałem, to proszę o znak, zmienię), to zakładam, a to z tej przyczyny, że obejrzałem jednorazowo aktualnie dostępne odcinki i muszę przyznać, że bawiłem się całkiem dobrze :) Rzadko oglądam seriale komediowe, a jak już, to takie jak "It Crowd", "Father Ted" (ten sobie ostatnio odświeżam i nadal bawi mnie setnie :D ), "Spaced".

A tu mamy w sumie dość konwencjonalną opowieść o dwóch kelnerkach, co teoretycznie nie powinno mnie jakoś szczególnie pociągać. Ale za sprawą dość mocno obecnej ironii, fajnych żartów z różnych mód, które panują obecnie, niezłej postaci kelnerki-brunetki i obleśnego, ale nieodparcie zabawnego kucharza, co i raz śmiałem się, może nie pełną piersią, ale całkiem głośno, a to już coś :)

A jak inni?

-- 19.06.2012 19:48 --

I tak śmiałem się do końca sezonu, ale jak widzę sam, bo jakoś wpisów ni huhu :( Dziwne, bo serial naprawdę fajny, na pewno ktoś oglądał, w sumie może i fakt, że pisać to nie ma za bardzo o czym, w końcu głównie służy to rozbawieniu, a nawet podwójny finał to nie to, co takowy np. w "Desperated.." :) Jeśli ktoś się jednak nosi z zamiarem, to zachęcam, w sam raz na wakacje, bardzo przyjemna rozrywka :)
Awatar użytkownika
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Re: 2 Broke Girls

Post autor: Yugi_2142 »

Widziałem pilota ale nie wciągnął mnie na tyle żeby oglądać dalej. Może kiedyś zrobię drugie podejście, bo generalnie lubię komedie, ale oceniając na podstawie pilota wydaje mi się że są inne, lepsze seriale do obejrzenia w tym segmencie.
Obrazek
Ignorance is a virtue.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Nowy sezon nie zawodzi, kucharz jest odpowiednio obleśny, a dziewczyny wzorcowo zabawne :) Naprawdę bardzo to fajny serial jest, sporo aluzji popkulturowych, ciętej ironii, a przy tym jest to naprawdę inteligentne, więc - jeśli ktoś szuka szybkiego serialu komediowego - polecam! :)

-- 21.02.2013 02:42 --

Tradycyjnie już, mam wrażenie, że tylko ja oglądam parę seriali, które wydają mi się świetne, a licznej grupie zgromadzonych tutaj - jakoś nie ;) Mamy już 17 odcinek drugiego sezonu i nadal jest kapitalnie - mnóstwo odwołań do spraw bieżących popkultury, rewelacyjny Oleg, cudowna "mama Stiflera" ("myślałam, że to ja wrobiłam królika Rogera" :D ), absolutnie rozbrajający Han, no i dwie główne bohaterki, które można oglądać - nomen omen - łyżkami (czyli stale, tak świetnie odnajdują się w swoich rolach :) ). Najnowszy odcinek - boskość - babeczki o nazwach gwiazd z lat 90.. ;) Ileż to może rodzić cudnych skeczy.. :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Żeby pozostać sobie wiernym, z lekka błędnym postorycerzem ponownie dodam, że serial jest cudowny - i jak ktoś mi uzasadni, że najnowszy odcinek o mieszkaniu Olega, był słaby i mało śmieszny - to posypię głowę, wirtualną, popiołem i odejdę w niesławie, z tarczą u dłoni... :( Przecież to było kapitalne, Olega wersja pokoju pierwsza a później przemiany i skutek tychże :D Nie cierpię seriali komediowych, oglądam raz od ruskiego roku - "It Crowd", "Father Ted", "Spaced" - ale tego ostatniego, choć genialny, nikt inny nie oglądał, więc trudno to liczyć - a ten, choć o wiele bardziej mainstreamowy niż wcześniejsze wymienione, naprawdę jest zabawny :) I szkoda, że u nas nie znajduje większej popularności :(
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Każdego śmieszy co innego - oglądnąłem przed chwilą kilka(naście) scenek z tego serialu i owszem może i kilka tekstów było dobrych ale ogólnie mnie nie porwało dlatego nie zamierzam dalej oglądać.
It Crowd czy Ojciec Ted były genialne i dotychczas nie nakręcono niczego śmieszniejszego w moim mniemaniu ale już wspomniany Spaced to nieporozumienie.
Sam więc widzisz, że nie ma komedii uniwersalnej, która by śmieszyła każdego a biorąc pod uwagę małą popularność 2BG mogę stwierdzić, że serial raczej do przednich nie należy..
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Jak najbardziej się zgadzam, że od czasu "It Crowd" i "Father Ted" nic śmieszniejszego nie powstało :) Po prostu zaskoczyło mnie to, że produkcja w sumie banalna może dostarczyć sporo fajnej rozrywki :)

Odnośnie popularności u nas - nie brałbym jej za wyznacznik poziomu serialu ;) Jest sporo tematów, w których wpisy można policzyć na palcach jednej ręki, bez kciuka, a przecież obecne tam seriale często są znakomite :)
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

Bostonq pisze:(...) że najnowszy odcinek o mieszkaniu Olega(...)
Oleg jest najlepszy, bezkompromisowy, zero kompleksów, pewność siebie, powinien być wskazywany jako wzorzec 120% samca, zaraz obok Ala Bundy. Szkoda, że przeważnie występuje tylko kilka sekund w odcinku, chyba przestałbym oglądać gdyby go wywalili.
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
Awatar użytkownika
asd
Wskaż do odpowiedzi
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Nie no oczywiście, że nie to forum - aż tak krótkowzroczny to nie jestem :D
Ale przeglądając cały internet raczej stosunkowo mało jest rozmów opiewających ten serial a przynajmniej ja nie napotkałem
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

I tak po cichu sezon dobiegł końca, moim zdaniem, bardzo dobry sezon, tym bardziej cieszy, że serial dostał trzeci, co raczej wskazuje, że widownia jest spora, gdyż ostatnio seriali przedłużonych można szukać ze świecą ;) Naprawdę dobrze się bawiłem, choć raczej omijam mainstreamowe seriale komediowe. Oleg, jego ukochana, Han, główne bohaterki - to naprawdę postaci, które generują ogromny ładunek komediowy :) Szkoda, że - przynajmniej u nas - jakąś specjalną popularnością się nie cieszy i pewnie się to już nie zmieni :)
Awatar użytkownika
Anonymous992
Wskaż do odpowiedzi
znam się
znam się

Post autor: Anonymous992 »

Popieram Cię, Bostonq. Sezon udany, zabawny. W miarę konwencji zróżnicowany i urozmaicony

Wg mnie najsilniejszą stroną serialu jest bieżące wyśmiewanie wydarzeń popkulturowych - a to jak narazie scenarzystom wychodzi świetnie.

No i poza tym: Max/Kat D - <3 :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Jako że ostatnio życie nie dostarcza mi zbytnich powodów do śmiechu, z przyjemnością powitałem powrót tego serialu. I aż sam się zdziwiłem - że przy trzecim sezonie może być tak zabawnie. Odcinek jest brawurowy - wręcz ocieka ironicznym humorem, obrywają chyba wszystkie postaci popkultury, o których ostatnio było głośno (może poza Miley, ale nie wątpię, że pojawi się i o niej wzmianka).

Max przoduje w absurdalnym opisie rzeczywistości (Oprah :D ), Han bawi do łez, a Oleg - no cóż, nieliczni u nas, co oglądają, to wiedzą - Oleg jest zawsze najlepszy :D

To jedyny chyba serial komediowy z mainstreamu, który mi się podoba. Ale to właśnie dlatego, że IRONIA, to jego drugie imię :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

"Kickstarter... to ta strona, gdzie obcy dają kasę na gówno,
w które nie zainwestowałby nikt w realnym świecie, tak?"

:D

Czasem jedno zdanie tłumaczy, dlaczego coś jest świetne :) Jak na razie wychodzi na to, że trzeci sezon jest chyba jeszcze lepszy niż dwa poprzednie, bo przecież to nie tylko ta kwestia, ale cały ciąg dialogów, które szyte są jak spod idealnej igły ironii, ciętego dowcipu, w sumie żadna kwestia nie jest puszczona, wszystko służy rozbawieniu i naprawdę się to udaje :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Najnowszy odcinek każe się zastanowić nad kondycją scenarzystów - to już trzeci sezon, a oni piszą coraz lepsze dialogi! Motyw Earla i Biblii - genialny: "byłem, gdy wyszła po raz pierwszy; nie spodziewałem się, że to będzie taki hit"! Do tego cudowne sceny z matką Hana! Co epizod, to świetna zabawa. Mimo iż to serial daleki od np. "It Crowd", to za każdym razem bawię się świetnie, gdyż ilość ironii można mierzyć galonami oceanu, a kąśliwych tekstów jest tu więcej niż mrówek w mrowisku lub pestek w cytrynie, gdy próbujemy bez ich udziału wycisnąć sok do herbaty!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Kolejny znakomity odcinek. Kpina z hipsterkich lokali jest cudowna :) Mało kto zauważa, że ten serial drwi praktycznie z większości przejawów popkultury amerykańskiej, której i my jesteśmy - często chcąc, nie chcąc - uczestnikami. To nie jest zwykły sitcom, ale dość sroga, zawsze ironiczna, czasem nawet gorzka diagnoza stanu współczesnej kultury!
Awatar użytkownika
kapryk
Wskaż do odpowiedzi
mało przepuszczam
mało przepuszczam
Ulubiony Serial: Przystanek Alaska

Post autor: kapryk »

Skasowany po sześciu sezonach.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

2 Broke Girls

Post autor: Lubec »

Miałem nadziej, że znajdę na forum wątek tego serialu i znalazłem... a tu czytam, że skazowany po szóstym sezonie. Ciekawe czy chociaż jakieś sensowe zakończenie jest.

Serial włączyłem sobie w sumie tak od niechcenia (jest dostępny na Amazon Prime) w przerwie między sezonami The Office... i teraz to The Office ma przerwę :)
Produkcja pod względem konceptu dość sztampowa, bo bazuje na skonfrontowaniu ze sobą dwóch osób o odmiennych osobowościach i światopoglądach - w tym przypadku Max kelnerki, która ledwo wiąże koniec z końcem i Caroline, córki multimilionera, która obracała się w najwyższych sferach towarzyskich, ale, że jej ojciec został skazany na więzienie za oszustwa finansowe traci cały swój majątek (włącznie z mieszkaniem). Dziewczyny wpadają na siebie w małej restauracji, gdzie pracuje Max i tak zaczyna się ta niekonwencjonalna przyjaźń.

To co wyróżnia tę produkcję w morzu innych sitcomów jest jej poczucie humoru - ironiczny, cięty i nie oszczędza nikogo: od elity bogaczy, przez hipsterów, różne narodowości, kolory skóry, celebrytów, a na bezdomnych kończąc. Humor ten nazwałbym jako stan-up'owy, jakby scenarzyści chodzili na różne występy i zapisywali co lepsze linijki i wplatali je w dialogi postaci. Wadą takiego humoru jest to, że nie każdemu pasuje jazda po bandzie. Oczywiście wszystko jest przekoloryzowane, a czasami trafia w punkt, ale w pewnym momencie może to zmęczyć. Dla tego staram się serial sobie dozować w odpowiednich dawkach.

Dużym plusem serialu jest obsada, na czele z Kat Dennings, która świetnie wypada w roli Max. Inni też widać, że się dobrze bawią i mają świetną chemię między sobą, ale jednak gwiazda Kat świeci tu najjaśniej.

Obecnie jestem na czwartym sezonie, który nadal trzyma dobry poziom, ale chyba zwolnię tempo, skoro może okazać się że nie ma jakiegoś sensownego zakończenia.
streamus
Wskaż do odpowiedzi

2 Broke Girls

Post autor: streamus »

Filmweb pokazuje, że obejrzałem 112 z 138 odcinków, chyba przerwałem na wieść, że serial dostanie cancela. Ogólnie bawiłem się dobrze :)

Oprócz Max robotę robi Jennifer Coolidge w roli Sophie Kuczynski, która gra podobną rolę do tej z White Lotus :)
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

2 Broke Girls

Post autor: Sirm »

Serial był bardzo fajny, złośliwie ironiczny gdy zestawiał ze sobą całkowicie kontrastujące charaktery bohaterów a Oleg rządził XD, ale nie widziałem do końca, też chyba skończyłem na wieść, że dostał cancela. Tam chyba jeszcze bylo jakieś zamieszanie z wychodzeniem napisów (?). Poza tym w pewnym momencie naprawdę dało się zauważyć, że pomysł dobry na 2-3 sezony gdy rozciągnięty na kolejne zaczął trochę nudzić. Jeśli ktoś obejrzy do końca niech da znać czy ma sensowne zakończenie.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

2 Broke Girls

Post autor: Lubec »

Obejrzałem do końca (skończyłem już jakiś czas temu) i mimo tego, ze serial nie ma definitywnego zakończenia, to ostatni odcinek zamyka pewne wątki jest całkiem satysfakcjonujące. Powiedziałbym, że w stylu, do którego serial nas przyzwyczaił.
W dalszych sezonach wprowadzono pewne wątki i akcja na jakiś czas zostaje przeniesiona do Los Angeles (nie pamiętam już czy to w piątym czy w szóstym sezonie) i wprowadza nowych bohaterów przynajmniej na jakiś czas co jest nieco odświeżające. Oczywiście serial cały czas ma swój charakter i ten sam styl humoru, który nie oszczędza nikogo :)
Tym co chcieli by obejrzeć do końca mogę napisać, że nie powinni być zawiedzeni.

Oczywiście na upartego można było by serial kontynuować, ale według mnie początkowy koncept nie miałby tutaj już zastosowania.

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ