Pomóż przeżyć seriale-asd.pl i wesprzyj serwis!

Historyczne posty.
Bostonq
youtube Warszawa

Re: Pomóż przeżyć seriale-asd.com i wesprzyj serwis!

Post autor: Bostonq »

Nie ma się czego wstydzić, obecnie zbiórki np. kickstarterowe czy polakpotrafi są normą, ja się co najwyżej mogę wstydzić, że wcześniej nie wpłacałem... :) Ważne, że zbierzemy i serwis będzie istniał :) Weź tu zobacz: http://seriale-asd.com/viewtopic.php?f= ... 983#p86983, bo nie podbiło :)
Awatar użytkownika
asd
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

A odnośnie kosztów wyprodukowania smyczy i wysłania do Was: Są niewspółmiernie niskie do tego co wnosicie swoją aktywnością do niniejszego serwisu! :)

Bostonq - chciał bym, żeby w przyszłości serwis się rozwijał, ale był bardziej uniezależniony od mojej osoby - zdaję sobie sprawę, że moja osoba może być kontrowersyjna a nie chcę, żeby to rzutowało na serwis seriale-asd.com
Zawsze biorę sobie na wzór napisy.info "Szklarskiego", które są przykładem "jak nie należy prowadzić serwisu internetowego". Zdałem sobie sprawę, że być może też nie nadaję się ani na "guru" ani nawet na "zwykłego" krytyka więc staram się powstrzymywać od komentarzy (kontrowersyjnych) seriali na Forum.
Dlatego myślę, że w tym, 2014 roku uda nam się wyłonić nowy zarząd (a ja zostanę jako "techniczny").

Wracając do "finansów" - kto ze "starszych donatorów" ma jeszcze koszulkę firmową (i jaką!!)?
Osobiście muszę przyznać, że mam obie - "xvidasd.com" i tą z okrągłym logiem BSG i są nie do zdarcia!!
Były drogie ale to jedyne koszulki z tego okresu, które zostały w mojej szafie :D
A u Was? Ktoś jeszcze nie sprał? :D
Obrazek When Dreams Come True...
Bostonq

Co ty mówisz, Twoja kontrowersyjność jest bardzo ludzka, po prostu czasem "walisz" posta bez sensu, bo nie widziałeś serialu, ale to absolutnie nie ma wpływu na ocenę Ciebie, jako całości :) Szklarski poszedł w totalne szaleństwo, a u nas jesteś korzeniem, podwaliną, jądrem serialowości, bez których trudno się obejść :) Nadal będę podkreślał, że znamy się tyle lat, a na oczy się nie widzieliśmy :) Absolutnie nie wyobrażam sobie tego miejsca bez Ciebie :) Szlag, koszulki nie mam, czułem, że coś mnie ominęło mocno :)
Awatar użytkownika
joana
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

ASD, nie rób mi tego i nie bądź jedynie "techniczny".
Sam wiesz, nie Twoje komentarze pod serialami były dla mnie kontrowersyjne, bo z nimi potrafię się kłócić i udowadniać swoje racje.
To "inne", które wywołało mój wybuch, a Twoje wycofanie, chyba sobie już wyjaśniliśmy.
Nie pozwól, żeby zżerało mnie sumienie.
Serwis to Ty, od początku - my pojawiamy się tu na chwilę i znikamy. :)

W erze koszulek i smyczy mnie tu nie było jeszcze, to "goła" i "wolna" sobie biegam.
Zbiórka, to nic wstydliwego. Chcemy - to się dokładamy, i tyle. :)
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Bostonq

"Goła" i "wolna" = to i tak ktoś napisze o tym, równie dobrze mogę to być ja ;) Tak czy siak - ciekawe, ile zbierzemy, bo może się okazać, że na więcej, niż obecne potrzeby, tak patrząc po wpisach :)
Awatar użytkownika
joana
Expert
Expert

Bez koszulki i bez smyczy - brzmi lepiej?
Awatar użytkownika
peciaq
spec
spec
Ulubiony Serial: Friends; Chuck

Post autor: peciaq »

Ja niestety póki co mogłem wysłać jedynie nędzne 5 zł bo jestem przed wypłatą.
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
http://www.napisy24.pl
Awatar użytkownika
sindar
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

asd pisze:Przy przelewach najważniejszy jest numer konta (nie pomylcie się!!) a pozostałe rubryki są bez znaczenia - jeśli numer jest właściwy to przelew zawsze dojdzie :)
Jeśli natomiast używacie jakiegoś banku, który (bezwzględnie) wymaga podania innych danych (odbiorcy) to piszcie do mnie na PW to Wam podam :)

PS: Lubec dobrze mówi - taki przelew też dojdzie! :)
Nie do konca banki sprawdzaja tylko numer - jest wyrok sadowy, w ktorym banki sa zobligowane do sprawdzania faktycznego opisu odbiorcy z wlascicielem i sie spotkalem z paroma przykladami, ze byla zwrotka.
Zobaczymy jak to bedzie w przypadku asd :)
Z drugiej strony, z pomyleniem numeru az takich problemow nie ma - pierwsze 2 cyfry to suma kontrolna - i jak sie ktos z czyms przeklepie, to nie tak prosto trafic w prawidlowa sume kontrolna - bank nie przyjmie takiego przelewu.
duzybumcyk
patron
patron
seriale znam jak kieszeń
seriale znam jak kieszeń

Post autor: duzybumcyk »

poszło
Awatar użytkownika
asd
ZAŁOŻYCIEL
ZAŁOŻYCIEL
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Rescue Me

Post autor: asd »

Dziękuję bardzo wszystkim, którzy odpowiedzieli na apel i dokonali wpłat - dzięki Wam serwis istnieć będzie nadal oraz będzie się rozwijał!
Drobny dowód uznania - smyczki w drodze dla każdego, kto dokonał wpłaty :)
Obrazek When Dreams Come True...
Awatar użytkownika
joana
Expert
Expert

OK, znaczy żyjemy :D
Awatar użytkownika
Lubec
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Nie spodziewałem się że tak szybko się uda zebrać całość, jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
jc-k pisze:OK, znaczy żyjemy :D
Teraz trzeba to "życie" jak najlepiej wykorzystać.
Awatar użytkownika
sindar
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Trzeba sie otworzyc na swieza krew
Awatar użytkownika
Lubec
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Wydaje mi się że zawsze byliśmy otwarci na świeżą krew :)

Trzeba ich po prostu przyciągnąć i zmotywować do aktywności.
Awatar użytkownika
peciaq
spec
spec

To co, mam przejąć stery?
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
Bostonq

W taki sposób, jak na facebooku? ;)
Awatar użytkownika
anetag77
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja

Post autor: anetag77 »

Można jeszcze wpłacać?

-- 29.01.2014 18:56 --

Dobra doczytałam, że już koniec akcji :( Choc cieszę się, ze udało się zebrac kaskę. No i oczywiście nie wyobrażam sobie forum bez xvida w roli głównej!!!
Ani się waż ukrywac, bo oberwiesz ;)
:)
Awatar użytkownika
peciaq
spec
spec

@Bostonq, nie wiem czemu mi dopiekasz cały czas z tym facebookiem, prosiłem 100x o dostęp, nikt mi nawet nie raczył odpisać, potem się pojawił post że facebook przejmuje jc-k. Ja zostałem kompletnie olany, więc nie wiem czemu wspominasz ciągle o tym takim tonem, jakbym ja się tego podjął i zaniedbał czy coś.
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
Bostonq

Jeśli faktycznie zostałeś "kompletnie olany", to przepraszam, ale jakoś trudno mi w to uwierzyć, bo odkąd tu jestem, to jeszcze nie widziałem, żeby ktoś, kto chce coś robić, został "olany"... Mi się raczej wydawało, że po wstępnych zapowiedziach wycofałeś się, bo, w sumie nie wiem, co - całość Twoich pomysłów nie została przyjęta przez większość jako jedyne najlepsze?, nie było pomysłu, jak połączyć Twoje idee z tymi innymi? I gdzie jest post, że jc-k "przejmuje"? Ja wiem, że jc-k jest silna jak dwunastu zawodników MMA, ale żeby przejąć cały "fejsbuk"? Rozmawiałeś na priv z asd? Z jc-k? Z kimkolwiek? Z tego, co pamiętam, to przynajmniej raz bardzo wyraźnie starałem się w temacie zwrócić uwagę na to, co piszesz, bo wydawało mi się, że jest w tym coś, co warto rozważyć, nawet jeśli nie wszystko do końca rozumiem lub nie ze wszystkim się zgadzam. Może warto wrócić do tych rozmów, nawet jeśli Sirim zaneguje wszystko - bo chyba wtedy coś mniej więcej takiego się wydarzyło, ale pamięć może mnie mylić :)
Awatar użytkownika
peciaq
spec
spec

Ja mogę zająć się stroną techniczną serwisu,
MODeratorzy Forum to: jc-k, sindar, peciaq, Bostonq
Administrator FB: jc-k
Na PW wtedy nie pisałem do x-asd, bo pisałem o tym w 2 wątkach więc uznałem że chyba wystarczy. Do jc-k nie pisałem w sprawie FB bo co ona miała niby wspólnego z nadaniem mi uprawnień?

Po tym poście zacytowanym wyżej i moim dodanym w wątku do FB temat i tak upadł, ponieważ coś mi wypadło i nie mógłbym i tak się tego podjąć, dlatego też zrezygnowałem wówczas z funkcji moderatora.

Co do negowania przez kogokolwiek moich pomysłów - zupełnie mi to nie wadzi, napisałbym nawet dobitniej, szczerze mam to gdzieś. Jeśli ktoś zbiera propozycje, a ja jakieś mam to je przedstawiam i nie poczuwam się dalej do przekonywania kogokolwiek do tych pomysłów. Mam jakieś spostrzeżenie z innych forów (np. żywszy wygląd forum, większe przyciski czy czcionki), to proponuję a potem rzadko nawet zerkam jak propozycja się przyjęła.

x-asd zdaje się cały czas działa, więc jakiś pogląd na to wszystko ma, zbiórka funduszy się udała, więc pozostaje tylko czekać na rozwój sytuacji i widoczne na forum zmiany (o ile takie będą).
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
Oceń ten serial
Zablokowany