🧺🐰🥚🐑🫘🌿 Wesołego Alleluja 🌿🐇🐣🌷

Michael J. Fox Show,The [NBC]

Od czasu do czasu warto się przecież pośmiać.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Re: Michael J. Fox Show,The [NBC]

Post autor: Bostonq »

Tak, tylko jak do nich napisać z ofertą? I że tylko te dwa, bo skoro najphil mówi, że to tyle pracy, to nie dam rady więcej. Ale ten tutaj serial i "Chicago Fire" bym ogarnął, bo są tego warte. I bym tym samym zadośćuczynił mojej negatywnej opinii. Mówiłem już, że te nasze forum jest wyjątkowe? :)
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Post autor: joana »

Wejdź z nimi w kontakt, znaczy w taką zakładkę na górze strony i przedstaw sprawę, po prostu. Albo NajPhila napastuj, może ma lepsze dojścia. :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Jestem po dwóch odcinka i muszę przyznać, że dobrze się bawiłem. Zwłaszcza przy drugim odcinku, który według mnie jest lepszy niż pilot. Sentyment do "Powrotu do przyszłości" mam ale oglądają Michela w tym serialu jestem dla niego pełen szacunku, że powrócił do grania i to w komedii. Ale nie tylko dla niego warto oglądać, bo cała osada się nieźle zgrywa ze sobą, choć pewnie dla osób oglądających Breaking Bad będzie trudno przywyknąć do tego wcielenia Betsy Brandt.
Awatar użytkownika
ruda666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla
Grupa: Project Haven

Post autor: ruda666 »

A wiedzieliście, że Kelly, czyli sąsiadkę z góry (tę od głośnego telewizora) z drugiego odcinka gra autentyczna żona Michaela J. Foxa? Pani nazywa się Tracy Pollan.
Odkąd wygrzebałam tę informację, nie dziwię się, skąd ta chemia między nimi ;)
Uwielbiam takie smaczki w filmach i serialach, taki ukłon z przymrużeniem oka w stronę widza :)

EDIT: @Bostonq, dzięki za tę linkę, już po Waszej dyskusji zajrzałam. Dziwne, zaiste. Tym bardziej dziwne, że wymieniają te seriale. To po co w ogóle je wymieniać? Ja bym przemilczała, jak i inne, które powstają, a których nie zamierzają ruszyć.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

W jednym z odcinków jest taka scena, że główny bohater i jego czarnoskóry przyjaciel chcą sobie przybić piątkę czy też "żółwika". Z wiadomych przyczyn, nie trafiają. Do tego główny bohater patrzy już w zupełnie inną stroną, a przyjaciel po prostu macha na to wszystko ręką. Scena jest przezabawna, nawet wtedy, gdy zdamy sobie sprawę, że to przecież naprawdę, że to realna choroba. A mimo to się śmiejemy. To wielka rzecz uczynić z choroby coś, nad czym przechodzi się do porządku dziennego i traktuje postać jako zwykłego człowieka, który - akurat tak wyszło - się trzęsie. Ale nie rozczulamy się nad nim, nie litujemy.
Awatar użytkownika
ruda666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Odcinek 1x05 bardzo dobry! Z odcinka na odcinek coraz śmieszniej :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Faktycznie, odcinek świetny. I chyba jak nigdy dotąd zdystansowany względem choroby Parkinsona. Kapitalna jest ta "stychomytia" między głównym bohaterem a tą jego Nemezis, blond redaktorką. Teksty w stylu: "To Ty siedzisz?" do człowieka, który nieustannie się trzęsie wydają się daleko niepoprawne, a tu proszę - człowiek się śmieje, bo Marty nie pozostaje dłużny i dotrzymuje kroku w tej słownej przepychance. Mnie najbardziej cieszy to, że warto oglądać ten serial nie tylko z sentymentu dla M. J. Foxa, ale to jest po prostu bardzo fajny serial komediowy.
Awatar użytkownika
ruda666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Bostonq pisze:Mnie najbardziej cieszy to, że warto oglądać ten serial nie tylko z sentymentu dla M. J. Foxa, ale to jest po prostu bardzo fajny serial komediowy.

Dokładnie! Dlatego w ostatnim poście nie napisałam ani słowa o chorobie.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Serial jest naprawdę dobry. I co najważniejsze jako sitcom śmieszy. I to nie tylko zasługa Foxa, ale i pozostałych, którzy nieźle się spisują. Dzieciaki dają radę i też śmieszą... Co mi się podoba w serialu to te wstawki w stylu mocumentary, które czasami dodają kolorytu do całej sceny. Mam nadzieję, że serial dostanie drugi sezon, bo na pewno na to zasługuje.
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Lubec pisze:I co najważniejsze jako sitcom śmieszy. I to nie tylko zasługa Foxa, ale i pozostałych, którzy nieźle się spisują.
Dokładnie :) Najnowszy, trzynasty odcinek dowodzi tego w sposób wręcz idealny - sceny z szefem i przyjacielem Mike'a i jego siostrą - perełki humoru, może i prostego, ale jakże zabawnego :D Do tego świetny pomysł na mieszkanie z mafiozem przez tyle lat obok ;)

Bardzo fajny jest ten serial, szalenie pozytywny, a żarty z choroby są przepiękne - jak choćby wtedy, kiedy Mike upuszcza statuetkę, lub - to chyba w poprzednim odcinku było, gdy mówił, że "medycznie udowodniono, że nie może stać w miejscu" - i podejrzewam, że dla wielu ludzi z podobną przypadłością są bardzo ważne - że można śmiać się z tego, co im się niesprawiedliwie przydarzyło w życiu!

Wypada tylko peciaq'owi i rudej podziękować za bardzo dobre napisy :)
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

Mnie szczerze rozbawiło, jak Mike do żony mówi "potrząśnij" (chodziło chyba o jakąś butelkę), a po chwili "a co ja mówię" :)
Z chorych nie powinno się żartować, ale tutaj te żarty są tak wkomponowane, że po pierwsze śmieszą, a po drugie, nie czujemy, że są nie na miejscu. Odcinek ze ślepym golfistą jest tego dobrym przykładem.

Dołączam się do podziękowań, kawał dobrej roboty - jak to się mówi.
Awatar użytkownika
ruda666
Wskaż do odpowiedzi
załapałem bakcyla
załapałem bakcyla

Gwoli ścisłości, wszystkie oklaski za napisy należą się peciaqowi. Ja tam tylko sprzątam ;)
Ale i tak jest mi miło, że mnie wymieniacie :)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Odcinek o Soczi jest kapitalny :D Choć dydaktyczność tego serialu w kwestii rodziny wydaje się z pozoru nadobecna, to jednak jest to uczynione na tyle zabawnie, często z nutą ironii, ale takiej ciepłej, nie "hausowej", że to w ogóle nie przeszkadza :) Raz jeszcze dzięki za świetnie, zniuansowane językowo napisy! :)
Awatar użytkownika
peciaq
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec
Ulubiony Serial: Friends; Chuck

Post autor: peciaq »

Mi się również podobał, choć sam serial gdyby nie J. Fox moim zdaniem byłby jednym z wielu niewyróżniających się sitcomów.

Teraz mamy przerwę aż do końca lutego, pewnie właśnie ze względu na Igrzyska, które NBC naprawdę będzie transmitować w całości.
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
http://www.napisy24.pl
Awatar użytkownika
peciaq
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Serial został skasowany.
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

No właśnie o tym przeczytałem. Szkoda bardzo.
Spodobał mi się ten serial, miałem go wystawiać, ale teraz to już nie wiem.
Awatar użytkownika
peciaq
Wskaż do odpowiedzi
spec
spec

Podobno jest "zawieszony" i istnieje szansa że wznowią emisję w kwietniu. Pytanie ile w tym prawdy a ile bronienia się przed wściekłymi fanami.
MOJE TŁUMACZENIA:
ObrazekObrazek
Obrazek

ZAPRASZAM NA:
Obrazek
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Seriali komediowych jest jak mrówków, a ten był wyjątkowy, wcale nie najlepszy, najbardziej zabawny, choć uśmiać się było z czego. Michael J. Fox zapewniał tę wyjątkowość. I nie z litości, że tak sobie dobrze radzi, a chory. Po prostu był świetny. Zdystansowany względem swojego schorzenia, ograniczeń, które się z tym wiążą, zabawny, przypominał McFlya, a przecież to postać, filmy, które na pewno wielu z nas wspomina jak najlepiej. Nawet jeśli oglądalność nie była zadowalająca dla prezesów, exelów, to serial moim zdaniem winien zostać. Na pewno robił dużo dobrej roboty dla ludzi chorych na podobną przypadłość. A że obok tego był naprawdę zabawny, optymistyczny - czemu to kasować? Żeby kasę wrzucić w kolejny projekt, który też może zejść z anteny?
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Kontakt:

To że serial jest sympatyczny i potrafi rozbawić to niestety nie jest wyznacznikiem długości jego życia. Niestety tutaj decyduje oglądalność, a ta była niska, co mnie dziwi. Nie wiem czy serial ma aż tak dużą konkurencję czy po prostu amerykanie nie rozumieją humoru z tego serialu. Może dla tego, że nie ma podłożonego śmiechu nie wiedzą kiedy się śmiać?! Koloryzuję trochę, ale tak to widzę.
Serial wiadomo, niewybitny i ciągnie go głównie Michael J. Fox, ale pozostali też nie są najgorsi i radzili sobie bardzo dobrze, więc tym bardziej mi szkoda takiego losu serialu.
Serialu już pewnie kontynuować nie będą. Pozostaje jedynie poczekać, aż stacja wyemituje pozostałe odcinki.
Awatar użytkownika
Sirm
Wskaż do odpowiedzi
admin pomocniczy
admin pomocniczy
seriale to moja pasja
seriale to moja pasja
Ulubiony Serial: Firefly
Kontakt:

Post autor: Sirm »

Kurcze, nie mogę odżałować, że go przerwali. Tak go sobie po kawałku dawkuję, odcinek na tydzień, dla relaksu, ale niestety zaraz się skończy. Macie może napisy do odcinków 16-22?
https://karinaoliteraturze.wordpress.com/

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ