How I Met Your Mother
-
peciaq
Wskaż do odpowiedzi - spec
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Friends; Chuck
Re: How I Met Your Mother
Jak to przedstawienia weekendu w 22 odcinkach? CO to znaczy?

ZAPRASZAM NA:

http://www.napisy24.pl
-
Wskaż do odpowiedzi - piszę
Też o tym czytałam, tylko nie widziałam informacji, że to będą 22 czy 24 odcinki. Pomyślałam sobie, że finałowy sezon może być krótszy, jak było w przypadku Przyjaciół. Czy już na pewno wiadomo, ile odcinków będzie miał finałowy sezon?
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Jakiś czas temu obejrzałem kilka odcinków na Comedy Central i serial mnie zaciekawił... Na tyle, że obejrzałem wszystkie osiem sezonów w dwa tygodnie. Nie wiem jak to jest oglądać ten serial po odcinku z tygodniowymi przerwami, ale jeżeli ogląda się jednym ciągiem po kilka czy nawet kilkanaście odcinków to muszę przyznać, że bardzo trudno jest się oderwać. Serial naprawdę mnie wciągnął... właściwie oglądam znowu od początku 
Oczywiście serial nie jest wolny od wad i czasami pewne zwroty fabularne są irytujące, ale koniec końców w ogólnej ocenie wypada bardzo dobrze.
O postaciach nie będę się rozpisywał, kto oglądał ten wie o co chodzi.
Już nie mogę doczekać się finałowego sezonu, który podobno będzie miał 24 odcinki.

Oczywiście serial nie jest wolny od wad i czasami pewne zwroty fabularne są irytujące, ale koniec końców w ogólnej ocenie wypada bardzo dobrze.
O postaciach nie będę się rozpisywał, kto oglądał ten wie o co chodzi.
Już nie mogę doczekać się finałowego sezonu, który podobno będzie miał 24 odcinki.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
peciaq
Jestem po premierze.
Była wczoraj, a nie dziś.
Była wczoraj, a nie dziś.
Spoiler:

ZAPRASZAM NA:

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Matka w tym sezonie będzie pewnie w kilku odcinkach, na szczęście twórcy oszczędzili nam czekania na to do końca sezonu. No i aktorka, która się w nią wciela to strzał w dziesiątkę.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
W dwusetnym odcinku zatytułowanym "How Your Mother Mer Me" twórcy przekonali mnie, że to ta jedyna dla Teda.
Choć widzieliśmy postać Matki już w kilku poprzednich odcinkach tego sezonu, to ten epizod całkowicie się na niej skupiał. Są tego plusy i minusy. Na plus wychodzi samo ukazanie matki, jej losów powierzchowne pokazanie znajomych i jej związków oraz co ważniejsze jak twórcy wpletli ją w historię opowiadane przez Teda. I tutaj pojawiają się minusy. Przede wszystkim trochę za dużo wątków twórcy chcieli przedstawić w jednym odcinku, gdyby rozłożyli to choćby na dwa odcinki to mieli by więcej czasu na ukazanie tego jaka jest Matka i nie musieli by przeskakiwać z historii do historii.
Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć jak Matka została ukazana to można obejrzeć odcinek, nawet jak nie oglądało się finałowego sezonu, a myślę nawet, że jak ktoś skończył na siódmym sezonie to też spokojnie może obejrzeć.
Sam finałowy sezon jest dość słaby. Już poprzez samą koncepcję by trzy dni rozłożyć na cały sezon, ale nie przez tak krótki czas było to słabe, ale poprzez jak to zrealizowano. A można byłoby lepiej więcej retrospekcji, więcej Teda i Matki, a mniej zapychaczy i historii o niczym.
Na szczęście ostatnie odcinki ukazują tendencję zwyżkową i mam nadzieję, że w drugiej połowie sezonu będzie już tylko lepiej.
Choć widzieliśmy postać Matki już w kilku poprzednich odcinkach tego sezonu, to ten epizod całkowicie się na niej skupiał. Są tego plusy i minusy. Na plus wychodzi samo ukazanie matki, jej losów powierzchowne pokazanie znajomych i jej związków oraz co ważniejsze jak twórcy wpletli ją w historię opowiadane przez Teda. I tutaj pojawiają się minusy. Przede wszystkim trochę za dużo wątków twórcy chcieli przedstawić w jednym odcinku, gdyby rozłożyli to choćby na dwa odcinki to mieli by więcej czasu na ukazanie tego jaka jest Matka i nie musieli by przeskakiwać z historii do historii.
Jeżeli ktoś chciałby zobaczyć jak Matka została ukazana to można obejrzeć odcinek, nawet jak nie oglądało się finałowego sezonu, a myślę nawet, że jak ktoś skończył na siódmym sezonie to też spokojnie może obejrzeć.
Sam finałowy sezon jest dość słaby. Już poprzez samą koncepcję by trzy dni rozłożyć na cały sezon, ale nie przez tak krótki czas było to słabe, ale poprzez jak to zrealizowano. A można byłoby lepiej więcej retrospekcji, więcej Teda i Matki, a mniej zapychaczy i historii o niczym.
Na szczęście ostatnie odcinki ukazują tendencję zwyżkową i mam nadzieję, że w drugiej połowie sezonu będzie już tylko lepiej.
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Z kronikarskiego obowiązku, bo serialu nie oglądam:
Ma być spinoff czyli - ‘How I Met Your Dad’.

Ma być spinoff czyli - ‘How I Met Your Dad’.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
peciaq
Tak, to już wiadomo od jakiegoś czasu.
Odcinek o matce mi się podobał, cały sezon mniej, ale do końca dociągnę, bo ciekaw jestem.
Odcinek o matce mi się podobał, cały sezon mniej, ale do końca dociągnę, bo ciekaw jestem.

ZAPRASZAM NA:

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Wrzucałem newsa o nowej paczce, która będzie w spinn-offie, Wybrano też aktorkę do głównej roli będzie to Greta Gerwig,

która również ma się zająć produkcją i scenariuszem jak serial dostanie zamówienie.

która również ma się zająć produkcją i scenariuszem jak serial dostanie zamówienie.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Ciekawy filmik z obsadą serialu, którzy byli goścmi specjalnymi w show Davida Lettermana i odczytali Top Ten zatytułowane: “Top Ten Surprises In The Final Episode of How I Met Your Mother.”
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Zakończenie serialu wzbudziło wiele skrajnych emocji i dla niektórych było dość kontrowersyjne. Twórcy jak obiecali przygotowali alternatywne zakończenie dołączone do wydania dvd serialu jednak już teraz wyciekło do sieci.
-
peciaq
Ja mam rozterki, które zakończenie jest "odpowiedniejsze".

ZAPRASZAM NA:

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
CBS nadal się nie poddaje i dalej chce zarobić na znanej marce. Kolejne podejście do spin-offa, który tym razem nosi tytuł How I Met Your Father (wcześniej było How I Met Your Dad) skutkuje zatrudnieniem scenarzystki You’re the Worst Alison Bennett, która w ramach umowy z 20th Century TV będzie pisała również dla CBS.
Poprzednia próba stworzenia spin-offu nie została zrealizowana czy tym razem się uda?
Poprzednia próba stworzenia spin-offu nie została zrealizowana czy tym razem się uda?
Oceń ten serial