Ja oglądałem go po raz pierwszy w tym roku i bardzo mi się spodobał.Jestem tylko ciekawy ilu z Was, którzy tak wychwalacie ten serial, oglądnęło (pierwszy raz) Firefly w czasach obecnych a ilu w czasach, kiedy miał premierę?
Firefly
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
-
joana
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Re: Firefly
Temat powrotu serialu nadal podgrzewany.
Tym razem wywiad z producentem, scenarzystą i reżyserem "Firefly", który nie wyklucza powrotu do serialu w jakiejś, bliżej nieokreślonej formie.
http://screenrant.com/more-firefly-epis ... es-sequel/
Tym razem wywiad z producentem, scenarzystą i reżyserem "Firefly", który nie wyklucza powrotu do serialu w jakiejś, bliżej nieokreślonej formie.
http://screenrant.com/more-firefly-epis ... es-sequel/
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Jakos nie mam wiary, to tak jak z Twin Peaks 3...
-
Sirm
Wskaż do odpowiedzi - admin pomocniczy
-
seriale to moja pasja
- Ulubiony Serial: Firefly
- Kontakt:
Jestem największym fanem Firefly, ale nie chcę powrotu. Jest te kilkanaście świetnych odcinków, jest film, który jakoś tam zamyka te najważniejsze wątki, są do tego takie sobie komiksy, które też dorzucają swoje 3 grosze do historii, niech tak zostanie. Kiedyś baaardzo żałowałem, że nie będzie dalszego ciągu, aktualnie pogodziłem się z tym, a po przemyśleniu sprawy jestem nawet z tego zadowolony. Widziałem jak inne świetne seriale, przedłużane tylko dla kasy zaczynają zjadać własny ogon, odlatują w coraz większe głupoty, rozmieniają na drobne i wkońcu przeskakują nad rekinem, widziałem jak Dexter staje się swoją własną żałosną parodią, Lost gubi się coraz bardziej w bezsensie, i nigdy nie chciałbym aby to samo stało się z Firefly. Umarł młodo ale stał się legendą (niczym James Dean
).

https://karinaoliteraturze.wordpress.com/
-
Wskaż do odpowiedzi
To jeden z moich wielkich serialowych wyrzutów sumienia
Wiele dobrego słyszałem o tym serialu, miałem się za niego zabrać, a jakoś tak wyszło, że do tej pory tego nie zrobiłem. Wstyd, na razie pewnie nie naprawię tego błędu, ale w przyszłości - kto wie 

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Postaraj się Bostonq nadrobić, bo warto. Tylko tutaj też stacja majstrowała przy kolejności wyświetlania kolejnych odcinków, więc sobie poukładaj fabularnie 
@Sirm Oczywiście też bym nie chciał, żeby to samo spotkało "Firefly", ale z tego co czytałem serial miałby wrócić jako seria limitowana, a to pozwoliłoby na napisanie dobrej spójnej historii bez rozwlekania jej na kilkanaście odcinków oraz na dopasowanie grafików aktorów, którzy mieliby powrócić do swoich ról. Raczej wątpię by powrót tej produkcji to typowy skok na kasę, więc wątpię by twórcy przygotowali produkt który nie będzie co najmniej dobry, a jeżeli byłby poziom i klimat z pierwszego sezonu to już było by bardzo dobrze.

@Sirm Oczywiście też bym nie chciał, żeby to samo spotkało "Firefly", ale z tego co czytałem serial miałby wrócić jako seria limitowana, a to pozwoliłoby na napisanie dobrej spójnej historii bez rozwlekania jej na kilkanaście odcinków oraz na dopasowanie grafików aktorów, którzy mieliby powrócić do swoich ról. Raczej wątpię by powrót tej produkcji to typowy skok na kasę, więc wątpię by twórcy przygotowali produkt który nie będzie co najmniej dobry, a jeżeli byłby poziom i klimat z pierwszego sezonu to już było by bardzo dobrze.
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Firefly to obowiazkowa pozycja dla fanow SF. Co prawda mialem watpliwosci co do koncepcji serialu po obejrzeniu 1 odcinka, niemniej zostaly one bardzo szybko rozwiane przy kolejnych epizodach.
Oceń ten serial