Vikings
Re: Vikings
Swietna informacja
najphil w pierwszym odcinku poinformowano nas że jest to rok 793 więc do ataku na frakcje jeszcze daleka droga. Radgar jest młody i jest nikim, młodym mężczyzna z marzeniami. Moze sie mylę, ale kiedy atakował Francję w 840 roku był królem Szwecji i Danii. sam piszesz, że zaatakował 100 statków, a obecnie nie ma żadnego. jego droga po władze dopiero się rozpoczyna i o ile twórcom uda sie utrzymac poziom mozemy dostac wspaniałą historyczna epopeje o jednym z największych bohaterów tamtych czasów.

-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
No to coś jest chyba pomieszane. Nie wyłapałem tej informacji o 792r, ale z drugiej strony, może i oblegał Paryż mając już na karku z 70lat.

-
Wskaż do odpowiedzi
Nie wiem czy można wierzyć wikipedii, ale podobno przy tworzeniu serialu brano pod uwagę podania, legendy, ale także różne zapiski źródłowe i fakty historyczne i jednym z nich jest atak na Anglie Vikingow już w 793 roku dokładnie na to miasteczko które było pokazane w serialu (przynajmniej tak twierdzi wikipedia 

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Nadrobilem zaleglosci i jestem po pierwszym sezonie.
Jedna z ciekawszych premier z poczatku 2013 - czuc reke tworcy Dynastii Tudorow:)
Dobrze, ze bedzie kolejny sezon (a moze sezony?)
Jedna z ciekawszych premier z poczatku 2013 - czuc reke tworcy Dynastii Tudorow:)
Dobrze, ze bedzie kolejny sezon (a moze sezony?)

-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
Mam nadzieje, że sezony. to zapowiedx 2 sezonu, zdaje się, że rusza już w lutymhttp://www.youtube.com/watch?v=fXOej9DUHJ4
-
sindar
-
Expert
Wikingowie nadchodza ponownie... Dokladna data ich powrotu to 27 luty 2014 

-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
świetna informacja
-
sindar
-
Expert
Gadu-gadu, a tu juz raptem 3 dni do startu 2 sezonu.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
No to pobieram. Trochę zapomniałem już jak się zakończył sezon pierwszy..

-
sindar
-
Expert
A wiecie, ze ten teaser powyzej to dzielo naszych rodakow?
Baginski i spolka z Platige Image.
Baginski i spolka z Platige Image.
-
sindar
-
Expert

Wikingowie powrócili w dobrym stylu.
Jak należało się spodziewać, zaczęło się z wysokiego "c", od bratobójczej bitwy, ktora zakończyła się w dość niespodziewany sposób.
Spoiler:

To co się później działo w trójkącie Ragnar, Lagertha i Aslaug było nie mniej emocjonujące niż bitwa na początku odcinka.
Szczęściem odcinek 2 już niebawem - czuję, że niedługo znów wyruszymy podbijać Brytanię.
-
sindar
-
Expert

Czas mija, a tu już jesteśmy przy 3 odcinku i, oj dzieje się, dzieje dużo.
Fabularnie przenieśliśmy się kilka lat naprzód. Zgodnie z przewidywaniami ruszyła wyprawa do Brytanii, nasi bohaterowie dotarli tam po koniec 2 odcinka.
Rajd na Brytanię nie zaczął się za dobrze.
Spoiler:
Na razie po wylądowaniu można mówić o pewnym sukcesie misji, natomiast wygląda na to, że nie obejdzie się bez kłopotów. Król Wessex Egbert zdaje się być groźnym przeciwnikiem dla Ragnara.
Wcześniej nastąpił istotny dla fabuły podział
Spoiler:
Dorasta też Bjorn, najstarszy syn Ragnara, też zapewne może w nich odegrać istotną rolę.
Czekam z niecierpliwością, na to, co wydarzy się dalej.
-
sindar
-
Expert
Odcinek 4 - trochę spokojniejszy - przygotowuje nas do następnych, zapewne bardzo emocjonujących wydarzeń.
Po wydarzeniach w Kattegat Ragnar porzuca misję i wraca do domu, by odszukać bliskich i zebrać siły do konfrontacji z Borgiem.
Otrzymuje dość niespodziewaną pomoc.
Czy osłabiony Horik sprosta Egbertowi w Wessex? Może mieć z tym spore problemy, a istotną rolę może tu jeszcze odegrać Athelstan.
Serial w 2 sezonie utrzymuje naprawdę bardzo dobry poziom.
Po wydarzeniach w Kattegat Ragnar porzuca misję i wraca do domu, by odszukać bliskich i zebrać siły do konfrontacji z Borgiem.
Otrzymuje dość niespodziewaną pomoc.
Czy osłabiony Horik sprosta Egbertowi w Wessex? Może mieć z tym spore problemy, a istotną rolę może tu jeszcze odegrać Athelstan.
Serial w 2 sezonie utrzymuje naprawdę bardzo dobry poziom.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Jest naprawdę nieźle!
Zawsze jak oglądam ten serial zastanawia mnie jedno - być może coś ominąłem, ale za cholerę nie mogę dojść do tego dlaczego zawsze po swoich przepowiedniach, The Seer wyciąga swą dłoń do lizania...
To jakiś jego fetysz czy co?
Zawsze jak oglądam ten serial zastanawia mnie jedno - być może coś ominąłem, ale za cholerę nie mogę dojść do tego dlaczego zawsze po swoich przepowiedniach, The Seer wyciąga swą dłoń do lizania...
To jakiś jego fetysz czy co?

-
sindar
-
Expert
Good News!
History już zamówiło 3 sezon Wikingów!
Kolejne 10 odcinków pojawi się na antenie w 2015r.
History już zamówiło 3 sezon Wikingów!
Kolejne 10 odcinków pojawi się na antenie w 2015r.
-
sindar
-
Expert
Kolejne 2 odcinki już za nami.
Zdecydowanie The Vikings to jeden z najlepszych seriali na antenie.
Serial nabrał pewnego rytmu. Odcinek w którym dzieje się naprawdę dużo i jest sporo akcji, przeplata się z odcinkiem uspokojenia i przygotowania do kolejnych wydarzeń. Wcale nie oznacza to, że te spokojniejsze odcinki są gorsze od tych przepełnionych akcją.
Dokładnie taki układ był w epizodach 5 i 6, aczkolwiek na koniec tego ostatniego, niby spokojniejszego, dostaliśmy całkiem niezły przedsmak tego, co wydarzy się w kolejnym odcinku. Przepowiednia o orłach zaczyna się spełniać.
W ostatnich 2 odcinkach szczególnie dużo działo się wokół Kattegat i konfilktu na linii Borg - Ragnar, z istotnym udziałem Horika, który
Tymczasem w Brytanii ewoluuje relacja bardzo niejednoznacznego Egberta, który jest wyraźnie zaintrygowany pogańskimi najeźdźcami i targanego rozterkami Athelstana.
Jak ta relacja się rozwinie w świetle nieuniknionej kolejnej przyszłej konfrontacji Egberta z wikingami?
Niedługo zapewne się przekonamy.
Zdecydowanie The Vikings to jeden z najlepszych seriali na antenie.
Serial nabrał pewnego rytmu. Odcinek w którym dzieje się naprawdę dużo i jest sporo akcji, przeplata się z odcinkiem uspokojenia i przygotowania do kolejnych wydarzeń. Wcale nie oznacza to, że te spokojniejsze odcinki są gorsze od tych przepełnionych akcją.
Dokładnie taki układ był w epizodach 5 i 6, aczkolwiek na koniec tego ostatniego, niby spokojniejszego, dostaliśmy całkiem niezły przedsmak tego, co wydarzy się w kolejnym odcinku. Przepowiednia o orłach zaczyna się spełniać.
W ostatnich 2 odcinkach szczególnie dużo działo się wokół Kattegat i konfilktu na linii Borg - Ragnar, z istotnym udziałem Horika, który
Spoiler:
Jak ta relacja się rozwinie w świetle nieuniknionej kolejnej przyszłej konfrontacji Egberta z wikingami?
Niedługo zapewne się przekonamy.
-
sindar
-
Expert
History wypuściło promo 7 odcinka Wikingów. Aż załuję, że już tylko 4 odcinki do końca sezonu.
-
sindar
-
Expert
Odcinek 7 rozłożył mnie przed chwilą dosłownie na łopatki. Moje osobiste 5 na 5 gwiazdek.
Ostatnio przydzieliłem tyle jedynie epizodom z True Detective, a przed nim z Breaking Bad.
Wikingom tyle nie dawalem. Az do teraz.
Niby nie wydarzyło się wiele, nie bede o tym pisal, niech kazdy sobie obejrzy.
To co mi utkwi na dlugo z tego odcinka to atmosfera.
Mroczna, przytlaczajaca i budowana krok po kroku, od pierwszej do dosłownie ostatniej sekundy odcinka.
A na koncu.... nie powiem juz nic...
Jedynie duze uffff.....
Kim staje się Ragnar???
Ostatnio przydzieliłem tyle jedynie epizodom z True Detective, a przed nim z Breaking Bad.
Wikingom tyle nie dawalem. Az do teraz.
Niby nie wydarzyło się wiele, nie bede o tym pisal, niech kazdy sobie obejrzy.
To co mi utkwi na dlugo z tego odcinka to atmosfera.
Mroczna, przytlaczajaca i budowana krok po kroku, od pierwszej do dosłownie ostatniej sekundy odcinka.
A na koncu.... nie powiem juz nic...
Jedynie duze uffff.....
Kim staje się Ragnar???
-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Oceń ten serial