Z tego co wyczytałem może być to fajny horror
Ukazuje historię policjanta Yousuke Kobayash , który jest świadkiem morderstwa własnej żony. Po tym wydarzeniu policjant doznaje szoku, traci swoją osobowość i zmienia nazwisko. Po jakimś czasie odnajduje mordercę Shinjiego Nishizono i wymierza sprawiedliwość. Mimo to nadal giną kolejne ofiary, ale nie wiadomo kto jest ich sprawcą
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
Z tego co wyczytałem może być to fajny horror Ukazuje historię policjanta Yousuke Kobayash , który jest świadkiem morderstwa własnej żony. Po tym wydarzeniu policjant doznaje szoku, traci swoją osobowość i zmienia nazwisko. Po jakimś czasie odnajduje mordercę Shinjiego Nishizono i wymierza sprawiedliwość. Mimo to nadal giną kolejne ofiary, ale nie wiadomo kto jest ich sprawcą :)
Skro reżyseruje to Takashi Miike, czyli twórca "Audition" i 13 odcinka "Masters of Horror" (tego zakazanego w USA), to nie ma co się zastanawiać. Jestem jak najbardziej za
Skro reżyseruje to Takashi Miike, czyli twórca "Audition" i 13 odcinka "Masters of Horror" (tego zakazanego w USA), to nie ma co się zastanawiać. Jestem jak najbardziej za :)
Hmm, chyba powinno sprawnie pójść, bo niejaki amon31 podaje w tych słupkach na napisy24, że napisy do odcinków 1-4 są już prawie gotowe. Super by było, bo zapowiada się naprawdę ciekawie. Choć i dziwacznie bardzo, tak przynajmniej wynika z tego co wyczytałem
Hmm, chyba powinno sprawnie pójść, bo niejaki amon31 podaje w tych słupkach na napisy24, że napisy do odcinków 1-4 są już prawie gotowe. Super by było, bo zapowiada się naprawdę ciekawie. Choć i dziwacznie bardzo, tak przynajmniej wynika z tego co wyczytałem :)
Mam dylemat z jego nazwą...
Tajuu jinkaku tantei saiko - Amamiya Kazuhiko no kikan - to oryginalna - ok
Natomiast MPD Psycho to tytuł, pod którym serial miał premierę w stanach?
W 2008 roku ma miec premierę jakis MPD Psycho (nowy?) ale to nie jest twn z 200 roku.
Jakiej więc nazwy użyc? Skoro nawet na plakatach obok japońskich "krzaków" widac "mpd psycho"?
Mam dylemat z jego nazwą... Tajuu jinkaku tantei saiko - Amamiya Kazuhiko no kikan - to oryginalna - ok Natomiast MPD Psycho to tytuł, pod którym serial miał premierę w stanach?
W 2008 roku ma miec premierę jakis MPD Psycho (nowy?) ale to nie jest twn z 200 roku.
Jakiej więc nazwy użyc? Skoro nawet na plakatach obok japońskich "krzaków" widac "mpd psycho"?
Ja jestem za oryginalną nazwą. Zresztą Tajuu jinkaku tantei saiko oznacza dokładnie Multiple Personality Detective Psycho. Chociaż pewnie jak ktoś będzie chciał ściągnąć ten tytuł to będzie raczej szukał nazwy angielskiej.
Ja jestem za oryginalną nazwą. Zresztą Tajuu jinkaku tantei saiko oznacza dokładnie Multiple Personality Detective Psycho. Chociaż pewnie jak ktoś będzie chciał ściągnąć ten tytuł to będzie raczej szukał nazwy angielskiej.
jak na razie został przetłumaczony dopiero pierwszy odc
Jest takie powiedzenie, że polski Lotnik to jest taki ,że jak będzie trzeba to poleci nawet na drzwiach od stodoły. Piloci polscy będą latali na efach16
No, dziś nastąpiło znaczące przyśpieszenie - napisy już do 3 odcinka się pojawiły Podglądałem trochę ten serial, zdaje się, że będzie to najdziwniejsza (co wcale nie znaczy od razu że najlepsza) pozycja w dotychczasowych zbiorach asd
Dziś pojawiły się napisy do ostatniego - 6 - odcinka
No, dziś nastąpiło znaczące przyśpieszenie - napisy już do 3 odcinka się pojawiły :) Podglądałem trochę ten serial, zdaje się, że będzie to najdziwniejsza (co wcale nie znaczy od razu że najlepsza) pozycja w dotychczasowych zbiorach asd :)
[color=darkred]Dziś pojawiły się napisy do ostatniego - 6 - odcinka :)[/color]