Remedy

Seriale prawdziwsze niż życie.
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
youtube Warszawa
Kontakt:

Remedy

Post autor: najphil »

Obrazek

: [2014], na antenie
Produkcja: USA,
Gatunek: Dramat,Obyczajowy, Dokładna data premiery: 2014-02-24

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

Serial skupia się na rodzinie Conner oraz ich pracy dla największego szpitala w mieście, gdzie Dr Allan Conner jest ordynatorem, jedna córka pracuje jako chirurg, a druga jest pielęgniarką. Niespodziewany powrót marnotrawnego syna, który porzucił studia medyczne i przez dwa lata nie kontaktował się z rodziną, stanie się przyczynkiem do wielu problemów, ale i szansą na pogodzenie się.

Dostaniemy także obraz szpitala, jaki rzadko możemy oglądać na ekranie, gdzie kolor uniformu stanowi nie tylko wyznacznik zawodu, ale także określa miejsce w hierarchii. Konflikty i relacje między lekarzami, pielęgniarkami, pracownikami fizycznymi oraz technikami będą stanowić bardzo interesujące tło dla opowieści.

Napisy do pierwszego odcinka już są. Obejrzałem z przyjemnością, bo mam słabość do seriali medycznych. Tęskniłem też za Enrico Colantoni, a i reszta obsady wygląda na dobrze dobraną. Oczywiście nie jest to jakiś wielki serial, ani dramaty nie są jakieś specjalnie dramatyczne, ale zamierzam jeszcze pooglądać przez kilka odcinków.
ObrazekObrazek
Awatar użytkownika
joana
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?

Re: Remedy

Post autor: joana »

Nie, medyczne to nie moja półka, ale skoro piszesz, że to obraz szpitala nieco inny niż zazwyczaj pokazują, to może zerknę. :)
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Post autor: sindar »

Z ogladaniem poczekam na dalsze recenzje najphila :)
Awatar użytkownika
najphil
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Kontakt:

Post autor: najphil »

Po drugim odcinku. Dalej mi się podoba. Nie zachęcam do oglądania, bo pewnie Was nie zainteresuje, ale mi odpowiada ta cała warstwa obyczajowa tego serialu. Jest nieco plastikowo, czasem trąci o telenowelę, mam dużo frajdy. :D
ObrazekObrazek

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ