: [2014], na antenie
Produkcja: USA,
Gatunek: Dramat,Obyczajowy, Dokładna data premiery: 2014-02-24

Serial skupia się na rodzinie Conner oraz ich pracy dla największego szpitala w mieście, gdzie Dr Allan Conner jest ordynatorem, jedna córka pracuje jako chirurg, a druga jest pielęgniarką. Niespodziewany powrót marnotrawnego syna, który porzucił studia medyczne i przez dwa lata nie kontaktował się z rodziną, stanie się przyczynkiem do wielu problemów, ale i szansą na pogodzenie się.
Dostaniemy także obraz szpitala, jaki rzadko możemy oglądać na ekranie, gdzie kolor uniformu stanowi nie tylko wyznacznik zawodu, ale także określa miejsce w hierarchii. Konflikty i relacje między lekarzami, pielęgniarkami, pracownikami fizycznymi oraz technikami będą stanowić bardzo interesujące tło dla opowieści.
Napisy do pierwszego odcinka już są. Obejrzałem z przyjemnością, bo mam słabość do seriali medycznych. Tęskniłem też za Enrico Colantoni, a i reszta obsady wygląda na dobrze dobraną. Oczywiście nie jest to jakiś wielki serial, ani dramaty nie są jakieś specjalnie dramatyczne, ale zamierzam jeszcze pooglądać przez kilka odcinków.