Demony da Vinci
-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
- youtube Warszawa
-
Wskaż do odpowiedzi
Re: Demony da Vinci
Myślę, że "chyba" jest tu nie na miejscu
Naprawdę uważam i chyba nie tylko ja, że to serial godny uwagi. Dawno nie mieliśmy tak charakternego serialu, w którym przygoda staje się nieustanną frajdą 

-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
Rzeczywiście pierwszy sezon skończył się z hukiem... dosłownie 
Siódmy odcinek już dawał przedsmak tego co będzie w finale, a ósmy odcinek nie zawiódł moich oczekiwań. Choć mniej akcji, a więcej intryg i zagadek to finałowy epizod przykuwał do ekranu.
Drugi sezon będzie zapewne bezpośrednia kontynuacją wydarzeń z finału, bo inaczej sobie tego nie wyobrażam.

Siódmy odcinek już dawał przedsmak tego co będzie w finale, a ósmy odcinek nie zawiódł moich oczekiwań. Choć mniej akcji, a więcej intryg i zagadek to finałowy epizod przykuwał do ekranu.
Spoiler:
-
Wskaż do odpowiedzi
Spoiler:

-
anetag77
Wskaż do odpowiedzi - seriale to moja pasja
-
Wskaż do odpowiedzi - patron
-
seriale znam jak kieszeń
Zdecydowanie wart polecenia czekam na 2 sezon oby dłuższy.Sezon 1 kończy się z hukiem Ciekawe jak kontynuowany będzie wątek bo Leo postawił dobro ogółu wyżej niż swoje
Spoiler:
Spoiler:
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Nadrobilem zaleglosci - i musze powiedziec, ze serialik wypadl calkiem przyzwoicie, mimo, że to Starz
Moze nieco draznil mnie sam Leonardo - taki troche zbyt mlodziezowy
, niemniej jako lekka niezobowiazujaca rozrywka ujdzie w tloku.
Zakonczenie sezonu na plus - z naprawde duzym przytupem - i niezlym cliffhangerem
Na kolejny sezon moze nie bede czekal z wielkimi oczekiwaniami, ale zapewne go obejrze w wolnej chwili.

Moze nieco draznil mnie sam Leonardo - taki troche zbyt mlodziezowy

Zakonczenie sezonu na plus - z naprawde duzym przytupem - i niezlym cliffhangerem

Na kolejny sezon moze nie bede czekal z wielkimi oczekiwaniami, ale zapewne go obejrze w wolnej chwili.
-
Yugi_2142
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Kontakt:
Serial właśnie powrócił z nowym sezonem i muszę powiedzieć mam bardzo pozytwywne wrażenia najnowszego odcinka. Akcja nie zwalnia, ruszamy tam gdzie skończył się drugi sezon z lekkim spojrzeniem do przodu zapowiadającym jeszcze większe komplikacje. Inaczej niż w przypadku kontrowersyjnych piratów Stars wykonało świetną robotę z tem serialem i z niecieprliwością oczekuję kolejnych jego odcinków 

Ignorance is a virtue.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Sezon 2 już na antenie. Zaczęło się od sporego spadku oglądalności.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Z powtórkami było ponad 2 mln, może ludzie zapomnieli o premierze. Zobaczymy co będzie za tydzień.
Niezły powrót serialu, może za dużo się nie działo za to wiele pokazano, a podejrzewam, że to dopiero wierzchołek góry lodowej.
Niezły powrót serialu, może za dużo się nie działo za to wiele pokazano, a podejrzewam, że to dopiero wierzchołek góry lodowej.
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Spadek oglądalności moim zdaniem zupełnie nieuzasadniony...
Może ktoś zapomniał zapowiedzi reklamowych o starcie nowego sezonu wyświetlić, czy coś?
Może ktoś zapomniał zapowiedzi reklamowych o starcie nowego sezonu wyświetlić, czy coś?

Ignorance is a virtue.
-
brexerb
Wskaż do odpowiedzi - spec
Serial który oglądałe m z nudów, pomieszanie faktów historycznych, wad wiele.
Przyznaję jednak, że oglądam i obejrzę - w sumie zupełnie niepotrzebnie główny heroes to Da Vinci i tak by się dobrze oglądało
-- 30.03.2014 16:37 --
Przyznaję jednak, że oglądam i obejrzę - w sumie zupełnie niepotrzebnie główny heroes to Da Vinci i tak by się dobrze oglądało

-- 30.03.2014 16:37 --

Si Vis Pacem Parabellum
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Ale Da Vinci to znane nazwisko i kojarzone jest z renesansowym geniuszem i artystą, więc gdyby to był ktoś wymyślony na potrzeby serialu, twórcy musieli by najpierw zbudować wokół tej postaci własnie taką aurę jaką ma Da Vinci już od pierwszego odcinka.
Co do faktów historycznych, nie wiem może nie uważałem na historii, ale jakoś nie zwróciłem na nie uwagi. Ale produkcja ta to nie serial historyczny, ale kostiumowy z domieszką fantasy, więc mi błędy historyczne nie przeszkadzają, zwłaszcza,że ich nie zauważam:)
Drugi odcinek drugiego sezonu bardzo dobry. Mamy tutaj rozwiniętą relację Leonarda z Wawrzyńcem, która od początku do końca odcinka ewoluuje i nie jest to przedstawione w sposób nachalny i przesadnie sztampowy... no od pewnych uogólnień się nie uwolnimy, ale ogląda się to w cale nieźle.
Zemsta na Pazzich, knowania papieża, Riario na statku z Nico podążający za Księgą Liści. Nie powiem, żebym się nudził w trakcie seansu, a wręcz przeciwnie.
Drugi sezon jak na razie trzyma poziom i zapowiada się całkiem nieźle na przyszłość.
Co do faktów historycznych, nie wiem może nie uważałem na historii, ale jakoś nie zwróciłem na nie uwagi. Ale produkcja ta to nie serial historyczny, ale kostiumowy z domieszką fantasy, więc mi błędy historyczne nie przeszkadzają, zwłaszcza,że ich nie zauważam:)
Drugi odcinek drugiego sezonu bardzo dobry. Mamy tutaj rozwiniętą relację Leonarda z Wawrzyńcem, która od początku do końca odcinka ewoluuje i nie jest to przedstawione w sposób nachalny i przesadnie sztampowy... no od pewnych uogólnień się nie uwolnimy, ale ogląda się to w cale nieźle.
Zemsta na Pazzich, knowania papieża, Riario na statku z Nico podążający za Księgą Liści. Nie powiem, żebym się nudził w trakcie seansu, a wręcz przeciwnie.
Drugi sezon jak na razie trzyma poziom i zapowiada się całkiem nieźle na przyszłość.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Jak na razie 2 sezon robi na mnie większe wrażenie niż pierwszy. Wawrzyniec i Leonardo braćmi krwi a wszystko przewidział kosma Medici (scena z mieczem). A może Riario zacznie działać na własną rękę i zostawi papieża z niczym? Teraz będziemy mieli dwie drużyny walczące o Księgę Liści oraz papież i sojusznicy kontra Medyceusze w walce o Florencję. Trzeba powiedzieć, że z rewolucją Lorenzo a właściwie jego żona rozprawili się gładko i brutalnie nie zważając na powiązania rodzinne.
-
-
seriale znam jak kieszeń
Florencja na skraju bankructwa. Pytanie dlaczego zostal wprowadzony bękart Medyceusz i jaką rolę odegra i czy ma własny plan. Wawrzyniec walczy w Neapolu póki co z marnym skutkiem. Leo skumał się z Riario i ciekaw jestem bardzo tego sojuszu.Ale najbardziej ciekawi mnie plan
Spoiler:
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
Yugi_2142
- Kontakt:
Nie no ciekawie tu jest odcinek w odcinek w sumie od początku sezonu, w końcu to Starz 
Jestem pod dużym wrażeniem, że przedstawiając tak problematyczne pod względem realizmu wątki serialowi prawie zawsze udaje się wyjść z nich obronną ręką i nie popaść w śmieszność. Bardzo dobrze poradzono sobie również z rozdzieleniem wątków poszukiwaczy księgi i bohaterów z Florencji i okolic. Podobają też mi się w DVD różne elementy humorystyczne, jak Da Vinci podszywający się pod Riario czy Kolumb - "nazwę ten ląd na swoją cześć... Vespuccia"
LOL ROTFL

Jestem pod dużym wrażeniem, że przedstawiając tak problematyczne pod względem realizmu wątki serialowi prawie zawsze udaje się wyjść z nich obronną ręką i nie popaść w śmieszność. Bardzo dobrze poradzono sobie również z rozdzieleniem wątków poszukiwaczy księgi i bohaterów z Florencji i okolic. Podobają też mi się w DVD różne elementy humorystyczne, jak Da Vinci podszywający się pod Riario czy Kolumb - "nazwę ten ląd na swoją cześć... Vespuccia"

Ignorance is a virtue.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
To nie Kolumb tylko właśnie Amerigo Vespucci, ale scena była przednia 
Motyw jak Leo podszywał się pod hrabiego też był niezły. Teraz jakby mamy mniej scen humorystycznych, albo może tylko mi się wydaje.
Serial daje radę w drugim sezonie i trzyma w miarę równy dość wysoki poziom... oby się tylko utrzymał.

Motyw jak Leo podszywał się pod hrabiego też był niezły. Teraz jakby mamy mniej scen humorystycznych, albo może tylko mi się wydaje.
Serial daje radę w drugim sezonie i trzyma w miarę równy dość wysoki poziom... oby się tylko utrzymał.
-
Yugi_2142
- Kontakt:
No tak, nie wiem co mi się z tym Kolumebem zakodowało, ale z scena z podszywaniem się fajnie pokazuje jak specyficznych bohaterów stworzono w serialu, choćby właśnie przez sposób mówienia Riario. To można czasem przeoczyć, bądź przyjąć za coś normalnego przy mniej uważnym oglądaniu ale tutaj gdy druga postać stosuje ten sam styl, widać jak wiele sztuki jest włożone w taki właśnie sposobów zachowania tej postaci.
Ignorance is a virtue.
Oceń ten serial