Chicago Fire
-
najphil
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- youtube Warszawa
- Kontakt:
Re: Chicago Fire
19 odcinek jest cholernie mocny, że aż mną zatelepało. Co prawda motywu samobójstwa jednego z bohaterów nie za bardzo zrozumiałem. Za to ukazanie reakcji na to wydarzenie było wręcz genialne. Te kotłujące się emocje, wybuchy gniewu, wzajemne oskarżenia - wszystko to było pokazane niesamowicie wiarygodnie i podparte świetnie zagranymi i rozegranymi scenami.

-
najphil
- Kontakt:
Ile razy już było mówione o niesamowitej symbiozie Chicago Fire oraz Chicago PD. O przenikaniu się wątków oraz bohaterów. Tym razem twórcy poszli na całość i odcinek S02x20 tego pierwszego tak mocno powiązali z S01x12 tego drugiego, że po prostu nie można ich oglądać oddzielnie.
Wszystko zaczyna się od momentu, gdy wybucha bomba w szpitalu będącym punktem startu dla maratonu na rzecz walki z rakiem. Nasi strażacy mają pełne ręce roboty, mnóstwo ofiar, zniszczony budynek i przysypani ludzie. Wszystko pokazane z ogromnym rozmachem i brawurą. Odcinek się kończy, a my przechodzimy do Chicago PD, gdzie grupa specjalna przybywa na miejsce tragedii, przesłuchuje świadków, zbiera dowody, a następnie rusza w pościg za sprawcami. Wątki się splatają, a dramaty poszczególnych bohaterów łączą. Wspaniała robota.
Wszystko zaczyna się od momentu, gdy wybucha bomba w szpitalu będącym punktem startu dla maratonu na rzecz walki z rakiem. Nasi strażacy mają pełne ręce roboty, mnóstwo ofiar, zniszczony budynek i przysypani ludzie. Wszystko pokazane z ogromnym rozmachem i brawurą. Odcinek się kończy, a my przechodzimy do Chicago PD, gdzie grupa specjalna przybywa na miejsce tragedii, przesłuchuje świadków, zbiera dowody, a następnie rusza w pościg za sprawcami. Wątki się splatają, a dramaty poszczególnych bohaterów łączą. Wspaniała robota.

-
najphil
- Kontakt:
To, w jaki sposób kończy się odcinek 22 robi takie wrażenie, że aż mnie oczy zapiekły. Ależ emocje, ależ dramatyzm. Ten serial z każdym odcinkiem jest coraz lepszy.

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Kuchnia, żeby czas był z gumy...
Tyle zaległych seriali...
Tyle zaległych seriali...
-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Skończyłam 1 sezon. Niczego nowego nie napiszę, bo Bostonq i NajPhil mieli rację, zalety serialu opisali.
Szczególnie zgadzam się z tym stwierdzeniem, że bohaterów można polubić. Każdego za coś innego.
Nie polubiłam chyba tylko tej narzeczonej porucznika.
Szczególnie zgadzam się z tym stwierdzeniem, że bohaterów można polubić. Każdego za coś innego.
Nie polubiłam chyba tylko tej narzeczonej porucznika.
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
najphil
- Kontakt:
Aż zazdroszczę, bo ja muszę czekać do jesieni na sezon, a Ty masz świeżutkie, nietknięte 22 odcinki przed sobą. 

-
joana
To teraz ja czekam do jesieni.
I mam żal do Ciebie NajPhil, że mi nie podpowiedziałeś, abym końcówkę 2 serii zostawiła sobie właśnie na jesień.
Ostatni odcinek pozostawił mnie w wielkiej rozterce i niepewności.
Anyone from house 51, report! - uff - teraz czekam kto odpowie.
Tak sobie oglądałam ten serial o ludziach, którzy pomagają innym. Wiem, że to trochę przesłodzony obrazek, ale jak przyjemnie zobaczyć takich, którzy potrafią ratować, szkolą się by ratować z "głową" i traktują to jako swoiste powołanie.
I potem sobie patrzę na facetów ze straży miejskiej, byki takie, z tłustymi dupskami, które lubują się wypisywaniu mandatów babci za sprzedaż pietruszki na ulicy, a nie zauważają innej, która ma kłopoty z przejściem przez jezdnię.
Kurcze, czy my potrafimy jeszcze bezinteresownie pomagać innym, czy tylko liczymy, czy nam się to opłaci i czy jest na to jakiś paragraf? No, choćby nakarmić kota na podwórku, albo popatrzeć czy w autobusie nie ma takiego, któremu miejsce siedzące bardziej by się przydało?
I mam żal do Ciebie NajPhil, że mi nie podpowiedziałeś, abym końcówkę 2 serii zostawiła sobie właśnie na jesień.
Ostatni odcinek pozostawił mnie w wielkiej rozterce i niepewności.
Anyone from house 51, report! - uff - teraz czekam kto odpowie.
Tak sobie oglądałam ten serial o ludziach, którzy pomagają innym. Wiem, że to trochę przesłodzony obrazek, ale jak przyjemnie zobaczyć takich, którzy potrafią ratować, szkolą się by ratować z "głową" i traktują to jako swoiste powołanie.
I potem sobie patrzę na facetów ze straży miejskiej, byki takie, z tłustymi dupskami, które lubują się wypisywaniu mandatów babci za sprzedaż pietruszki na ulicy, a nie zauważają innej, która ma kłopoty z przejściem przez jezdnię.
Kurcze, czy my potrafimy jeszcze bezinteresownie pomagać innym, czy tylko liczymy, czy nam się to opłaci i czy jest na to jakiś paragraf? No, choćby nakarmić kota na podwórku, albo popatrzeć czy w autobusie nie ma takiego, któremu miejsce siedzące bardziej by się przydało?
-
joana
Być może ta informacja jest spoilerem, ale trudno. Nowa twarz w zespole karetki ratunkowej.

Kara Killmer.

Kara Killmer.
-
grego1980
- Ulubiony Serial: 2 i pół
Szukając czegoś z lżejszym klimatem do mojej letniej ramówki odpaliłem Chicago Fire. Jak na razie widziałem 3 odcinki i już mnie zassało. Na pewno obejrzę dalej.
NIby serial nic nowego nie pokazuje. Wszystkie motywy tak naprawdę zaczerpnięte z innych podobnych pozycji ale ogląda się przyjemnie.
NIby serial nic nowego nie pokazuje. Wszystkie motywy tak naprawdę zaczerpnięte z innych podobnych pozycji ale ogląda się przyjemnie.
-
sindar
-
Expert
-
sindar
-
Expert
Chicago Fire dostało 4 sezon.
-
joana
Tak jeszcze niedawno pisałam, że Chicago Fire jest fajniejsze o wiele bardziej niż Chicago PD.
Teraz coraz bardziej zaczyna mi się podobać opowieść o policjantach, a strażacy tracą trochę z mojej sympatii. Oglądam, ale z mniejszym zainteresowaniem ten ostatni sezon. Jakiś taki poprawny i ckliwy się zrobił.
Jest tu jeszcze ktoś, kto czuje się fanem tych dwóch chicagowskich produkcji?
Chciałabym się dowiedzieć, czy podziela moje zdanie.
Teraz coraz bardziej zaczyna mi się podobać opowieść o policjantach, a strażacy tracą trochę z mojej sympatii. Oglądam, ale z mniejszym zainteresowaniem ten ostatni sezon. Jakiś taki poprawny i ckliwy się zrobił.
Jest tu jeszcze ktoś, kto czuje się fanem tych dwóch chicagowskich produkcji?
Chciałabym się dowiedzieć, czy podziela moje zdanie.
-
najphil
- Kontakt:
Zniknięcie blondynki - kurdupelka, ograniczenie roli pobocznych wątków, wyraźnie mniej istotni drugoplanowi bohaterowie - dla mnie to wszystko ograniczyło siłę rażenie Chicago F, ale nie powiedziałbym, że CHDP bardziej przykuwa moją uwagę. Zresztą czekam na ten trzeci serial z Chicago, może on wprowadzi nieco świeżości.

-
joana
No, to prawdopodobnie wzrośnie moje zainteresowanie.
Pojawi się nowa postać w serialu, a będzie to Warren Christie, który dołączy do załogi z remizy 51 w odc. z 10 marca, z szansą na regularną rolę w 4 sezonie.
Będzie grać przyjaciela z dzieciństwa Kelly'ego Severide'a.
Aktora znam z serialu Alphas i był tam taki:

Pojawi się nowa postać w serialu, a będzie to Warren Christie, który dołączy do załogi z remizy 51 w odc. z 10 marca, z szansą na regularną rolę w 4 sezonie.
Będzie grać przyjaciela z dzieciństwa Kelly'ego Severide'a.
Aktora znam z serialu Alphas i był tam taki:

Oceń ten serial