Śmierć w Breslau wreszcie serialem?

Tutaj możesz zamieścić krótkie informacje i ciekawostki, dotyczące seriali telewizyjnych.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
youtube Warszawa
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Śmierć w Breslau wreszcie serialem?

Post autor: sindar »

Obrazek

Pierwsze zapowiedzi serialowej adaptacji bestsellerowego cyklu Śmierć w Breslau Marka Krajewskiego pojawiły się już ponad dekadę temu. Reżyserem serialu miał być Filip Bajon, ale z projektu nic nie wyszło.
Tym razem sprawa zapowiada się poważniej, gdyż informacja o tym, że 1 odcinek tego serialu ma reżyserować Agnieszka Holland podał The Hollywood Reporter http://www.hollywoodreporter.com/news/n ... ect-714870
Za produkcję odpowiada polska ATM Grupa, serial jest przygotowywany dla polskiej płatnej tv oraz dla niemieckiego nadawcy (nie ujawniono nazw).
Nie do końca jest jasna liczba odcinków - z treści newsa może wynikać, że 1 odcinek będzie odpowiadał 1 ksiące, co dałoby nam 4 odcinkowy miniserial.
Serial ma być kręcony w języku angielskim.

Dla przypomnienia, książki Krajewskiego opowiadają historię przedwojennego Inspektora Eberharda Mocka, który w niemieckim Wrocławiu (Breslau) ściga sprawców ciężkich morderstw.
Awatar użytkownika
delta1908
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: The Shield

Re: Śmierć w Breslau wreszcie serialem?

Post autor: delta1908 »

Przeczytałem cztery z siedmiu powieści o Mocku i jak dla mnie są w porządku, ale bez jakiejś większej rewelacji.
Nie mniej jednak jestem ciekaw, co wyjdzie z tego serialu. Trochę mnie zastanawia, że mają kręcić po angielsku, oby tylko nie dali tego w wersji z polskim dubbingiem jak przy Szpiegach z Warszawy, bo w tamtym serialu zabił cały klimat i popsuł przyjemność oglądania.
A co do tej płatnej tv to pewnie chodzi o Canal+, ewentualnie HBO, bo oni lubią Holland.
Awatar użytkownika
sindar
Wskaż do odpowiedzi
Administrator
Administrator
Expert
Expert
Ulubiony Serial: No właśnie? Który?

Re: Śmierć w Breslau wreszcie serialem?

Post autor: sindar »

Raczej HBO właśnie.
ATM kręci również Watahę dla HBO, no i powiązania Holland z HBO o czym wspomniał delta...

Szybka odpowiedź

ODPOWIEDZ