Encoder/Uploader
-
- youtube Warszawa
Encoder/Uploader
Witam... nie jestem pewien czy pisze w dobrym temacie wiec jezeli pomylilem prosze o przesuniecie. A teraz wracam do setna sprawy... otoz chcialbym sie zglosic na encodera/uploadera na forum. Posiadam shella stojacy na paametrach 100mbit/100mbit i 70gb przestrzeni dyskowej. Moglbym pomoc uploaderom w rozprowadzaniu danego sezonu/ocinka. Sam chcialbym dolaczyc do tego grona. Moj sprzet to:
AMD Athlon XP 1700+
256mhb ram
60gb HDD
Mysle ze to tyle co powinienem napisac. Mam w swoich zbiorach duzo seriali i na bierzaco sciagam nastepne wiec moglbym bez problemu ripowac i wrzucac. Na starcie moglbym wziac CSI Miami Sezon 1 - 6 (bo widzialem ze ktos sie tam kiedys pytl na forum a na stronie nie widzialem tego za duzo. Moglbym bardzi szybko wrzucac nowosci gdyz bywa i tak ze nie spie po nocach zeby jak najszybciej podlaczyc sie pod dany odcinek. Czasu mam w miare wolnego (miedzy 16 a 22 mozna mnie zastac... w weekendy calymi dniami). Czekam na rozpatrzenie mojego podania.
Pozdrawiam
AMD Athlon XP 1700+
256mhb ram
60gb HDD
Mysle ze to tyle co powinienem napisac. Mam w swoich zbiorach duzo seriali i na bierzaco sciagam nastepne wiec moglbym bez problemu ripowac i wrzucac. Na starcie moglbym wziac CSI Miami Sezon 1 - 6 (bo widzialem ze ktos sie tam kiedys pytl na forum a na stronie nie widzialem tego za duzo. Moglbym bardzi szybko wrzucac nowosci gdyz bywa i tak ze nie spie po nocach zeby jak najszybciej podlaczyc sie pod dany odcinek. Czasu mam w miare wolnego (miedzy 16 a 22 mozna mnie zastac... w weekendy calymi dniami). Czekam na rozpatrzenie mojego podania.
Pozdrawiam
prowokacja?
wolny czas od 16 do 22 i wolne weekendy-wiek w okolicy 15-17 lat?
jak masz shell'a to wrzuć jakieś seriale co już są na SG i podaj który to torrent. proponuje nowy serial http://www.tvshows.yoyo.pl/pushingdaisies.html
i wszyscy zobaczą jaki będzie DL z twojego serwera. myślę że wszyscy sie uciesza maksymalnymi transferami
wolny czas od 16 do 22 i wolne weekendy-wiek w okolicy 15-17 lat?
jak masz shell'a to wrzuć jakieś seriale co już są na SG i podaj który to torrent. proponuje nowy serial http://www.tvshows.yoyo.pl/pushingdaisies.html
i wszyscy zobaczą jaki będzie DL z twojego serwera. myślę że wszyscy sie uciesza maksymalnymi transferami
- Shedao Shai
- mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Battlestar Galactica
- Kontakt:
musze sie z tym zgodzicShedao Shai pisze:poza tym jesteś tu nowy, więc wątpię żeby asd Ci zaufał, póki nie dasz się trochę poznać
nikt nei zostaje uploaderem tak od razu bez przejscia "okresu probnego"
niemniej jednak poczekamy na decyzje admina jednak obawiam sie ze nie bedize on aspecjalnei roznic sie od tego co mozna tu teraz przeczytac

We crawl out from the wreckage
Fingers dig into the sands of the shores
Everything we worked for
Is ripped apart and ruined, drowned...
Rozumiem panowie Wasze niepokoje... sam jestem adminem na kilku strnkach i wiem ze nie za bardzo przygarnia sie do swojego grona "swiezakow". Jednak mysle ze to czy ktos sie godny zaufania nie swiadcza tylko posty w wypowiedzi o serialach. Mam doswiadczenie w ripowaniu z DVD-XviD/DivX, XviD-Rmvb/x264, w tworzeniu Custom DVD itp. Podpiac sie pod nowy serial ? Ok nie ma problemu... http://www.mininova.org/tor/1242043 na tym torrencie jestem podpiety. Ktos wyzej napisal wiek... wiek 18 lat i pare miesiecy. Czas taki a nie inny dlatego ze szkola i zycie prywatne... wiadomo nie mozna zyc samym internetem.
jesli ktos jest na forum od polowy grudnia i do tej pory zdazyl napisac 3 posty lacznie z tymi w tym temacie to raczej nie ma zadnych emocji zwiazanych z serialami.atathoth pisze:jak na razie jestem na nie. pobadz troche na forum, wykaz Twe emocje zwiazane z serialami, pogadaj na PW
.
Jak dla mnie to zwykle przechwalki mlodego czlowieka

I na przyszlosc takie sprawy to proponuje zglaszac adminowi (PW)
co do sprawdzenia moich mozliwosci z seedem za 50 minut bedzie to na shellu wiec podpinajcie sie i sprawdzajcie... teraz wracajac do tematu... panowie czy w uploadowaniu/encodowaniu chodzi o zamilowanie do seriali ? czy o doswiadczeniu i pracy jaka mozna wlozyc w to zeby inni mieli z tego pozytek ? Wiec nie miejsce pretensji ze nie pisalem postow w stylu: Dobry serial, Polecam czy cus innego w tym stylu. Przechwalki mlodego czlowieka? Moze... ale ja bym to raczej nazwal doswiadczeniem jakie zdobylem przez tyle czasu siedzenia w sieci torrent i zabawy z ripowaniem.
Re: Encoder/Uploader
Twoje zgloszenie zostaje odrzucone i mysle ze tyle wystarczy w tym temacieogame pisze: A teraz wracam do setna sprawy... otoz chcialbym sie zglosic na encodera/uploadera na forum. Pozdrawiam
Sądzę ze potrzeba wszystkiego po troszkuogame pisze:panowie czy w uploadowaniu/encodowaniu chodzi o zamilowanie do seriali ? czy o doswiadczeniu i pracy jaka mozna wlozyc w to zeby inni mieli z tego pozytek ?

Tak jak już @Brita napisała jesteś z nami (dopiero) od grudnia, nawet odwiedziłem stare forum by sprawdzić czy jest taki użytkownik z twoim nickiem i okazuje się że nie ma... tak więc twój "staż" na forum tvshow ogranicza się to jednego postu na miesiąc

Spójrz na jakiegokolwiek uploadera, czy my ograniczamy się wpisaniu postów

według mnie nie, lepiej napisać te "Dobry serial, Polecam czy cus innego w tym stylu." niż siedzieć cicho, dzięki temu zachęcamy innych do oglądania

Wracając do twojego doświadczenia... według mnie to że umiesz ripować tu ma najmniejsze znaczenie, bowiem sposób kompresji jest tak napisany że nawet osoba która nie miała styczności z kompresją by sobie poradziła ( tak było ze mną, jak zaczynałem to nic na kompresji się nie znałem

Jeśli rozumiesz uploaderów to powinieneś zrozumieć to co wcześniej napisał @Shedao Shai:ogame pisze:Rozumiem panowie Wasze niepokoje... sam jestem adminem na kilku strnkach i wiem ze nie za bardzo przygarnia sie do swojego grona "swiezakow".
Ja też mogę się pochwalić tym że jestem adminem/modem na jakiś tam forach/stronach i też znam z życia takie przypadki (przykład z mojego forum do gry oGame) że przyjmuję gracza do wyższej grupy, dostanie większe prawa większe możliwości, a on sobie przejrzy co to tam jest i delikatnie mówiąc spier**** nie pokazując się więcejShedao Shai pisze:poza tym jesteś tu nowy, więc wątpię żeby asd Ci zaufał, póki nie dasz się trochę poznać

A potem widzę że to co było dla wyższej grupy na moim forum, mogę znaleźć na innych forach ogólnodostępnych :roll:
Tutaj w twoim przypadku może być tak samo...

- asd
- ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Bardzo się cieszę, jeśli ktoś zgłasza swoją kandydaturę i chciałby pomóc "wystawiac" nowe pozycje jednak bardzo wiele osób nie zdaje sobie sprawy jaki to trud i jak bardzo dużo czasu pochłania.
Większośc osób, które dopiero co odkryło format (XviD asd) i jest nim zafascynowane chciało by dac coś z siebie i słusznie - jednak niestety jest to tylko chwilowa fascynacja. Przy zderzeniu z "rzeczywistością" bardzo szybko rezygnuje (nudzi się? fascynacja przechodzi?).
Metoda kompresji, którą opracowałem jest unikatowa na skalę światową (naprawdę!) - nie mogę więc jej udostępniac każdemu kto o to poprosi (kiedyś przez chwilę była ogólno-dostępna i pamiętamy co się działo).
Muszę więc zaufac...
Jak mam to zrobic?
Otóż po wielu wypowiedziach w różnych tematach jestem w stanie chociaż częściowo się zorientowac kim jest dany osobnik/jakie ma podejście itp.
Nie ma dla mnie znaczenia co napiszesz o sobie i co potrafisz gdyż turtorial jest napisany naprawdę banalnym językiem a automat jest bardzo wygodny - musisz mi dac się poznac a możesz to zrobic tylko w jeden sposób - zostań z nami, pisz, udowodnij mi, że kochasz seriale i odezwij się za kilka miesięcy - pozdrawiam!
Większośc osób, które dopiero co odkryło format (XviD asd) i jest nim zafascynowane chciało by dac coś z siebie i słusznie - jednak niestety jest to tylko chwilowa fascynacja. Przy zderzeniu z "rzeczywistością" bardzo szybko rezygnuje (nudzi się? fascynacja przechodzi?).
Metoda kompresji, którą opracowałem jest unikatowa na skalę światową (naprawdę!) - nie mogę więc jej udostępniac każdemu kto o to poprosi (kiedyś przez chwilę była ogólno-dostępna i pamiętamy co się działo).
Muszę więc zaufac...
Jak mam to zrobic?
Otóż po wielu wypowiedziach w różnych tematach jestem w stanie chociaż częściowo się zorientowac kim jest dany osobnik/jakie ma podejście itp.
Nie ma dla mnie znaczenia co napiszesz o sobie i co potrafisz gdyż turtorial jest napisany naprawdę banalnym językiem a automat jest bardzo wygodny - musisz mi dac się poznac a możesz to zrobic tylko w jeden sposób - zostań z nami, pisz, udowodnij mi, że kochasz seriale i odezwij się za kilka miesięcy - pozdrawiam!

Oceń ten serial