Last Resort

"Zabili go i uciekł" w wielu odsłonach!
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi
youtube Warszawa

Re: Last Resort

Post autor: Bostonq »

Tak mi się zamarzyło po którymś odcinku, że ta historia mogłaby być jedną z najbardziej epickich - wyobraźcie sobie, co by to było, gdyby ta łódź popłynęła w stronę Stanów i je zaatakowała :) To byłoby dopiero coś! W sumie nawet płynąć by nie musieli, ale miałem taką wizję, że samotnie atakują siedlisko antydemokratyczne i dzieje się ogólny armagedon :)
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Ja oglądam :-) Faktycznie serial trzyma cały czas poziom, Shawn Ryan zaserwował nam bardzo ładne połączenie akcji i dramatu, a fabuła też jest niegłupia. Szczerze to myślałem, że po pierwszym odcinku zaparkują łódź podwodną a historia skupi się na romansach i przyjaźniach w załodze... Zostałem mile zaskoczony.
No ale z racji tego, że to chyba jedyny nowy wartościowy serial w ramówce abc, stacja oczywiście zdecydowała się go anulować. Jedyne pocieszenie, że dane nam będzie obejrzeć wszystkie zamówione odcinki (13 epizodów)...
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Trzeba się chyba będzie zabrać za ten serial. Podobno ma być zamknięte zakończenie, ale zobaczymy jak to będzie...
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

W 9 odcinku pojawiło się małe światełko na końcu tunelu sugerującego bliski koniec.
Saga
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Saga »

Naprawdę nie rozumiem jak ten serial mógł dostać cancela. Bardzo dobry dramat z elementami brudnej polityki.
mikel2
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: mikel2 »

Coś zaczyna mnie męczyć ten serial. Już nie będzie mi szkoda, że się kończy. Tak się wszystko pokręciło, że nie widać końca.
Awatar użytkownika
grego1980
Wskaż do odpowiedzi
Expert
Expert
Ulubiony Serial: 2 i pół

Post autor: grego1980 »

Nie strasz mnie. Ja liczę na koniec i wtedy dopiero mam zamiar zobaczyć. Zatrzymałem się na 3 odcinku. Czekam na koniec.
nova.nike
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: nova.nike »

Ja tam się cieszę, że tylko 13 odcinków bo im dalej tym gorzej.
Spoiler:
Coś pozytywnego??? Chyba widoki z wyspy ;)
Bostonq
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: Bostonq »

Jakkolwiek to zabrzmi, uważam ten serial za jeden z lepszych, jakie widziałem :) I na bank warto obejrzeć, bo kończy się całkiem sensownie, co należy zapisać na plus twórcom, że jakoś wybrnęli z typowej ostatnio sytuacji "cancela" :)

W poprzedniej wypowiedzi padło stwierdzenie, że relacje między postaciami są, nazwijmy to, niezbyt dobrze oddane. Coś w tym jest. Rzeczywiście, sam spodziewałem się czegoś, powiedzmy - bardziej epickiego. Ale: pomysł wyjściowy rewelacyjny, aktorsko - świetne, napięcie - spore, problematyka - znacząca, "miodność" - ogromna :) Dawno żaden serial takiego pakietu mi nie dostarczył.

Jako zdeklarowany fan "Jądra ciemności" Conrada - jedna z nielicznych lektur szkolnych, których "wtłaczanie" młodym ludziom nie jest obrażaniem ich inteligencji, świetnie się o tym rozmawia, nawet jeśli większość uważa, że Conrad się mylił i świat nie jest z gruntu zły - miałem dodatkową przyjemność, bo coś z tej powieści w tym serialu jest. Postać kapitana jest - nomen omen - kapitalna :) Jego wybory, decyzje, szaleństwo i prawość w jednym, świetnie ze sobą korespondują.

Ten serial mógł być wielki - gdyby dać mu czas, rozpisać relacje na wyspie, wyważyć racje, ale czasu nie było, bo oglądalność była słaba - czemu? Nie rozumiem. Ostro krytykujący politykę Stanów, militarystyczno-pacyfistyczny wydawał się mieścić w całkiem dobrze odbieranych klimatach kina antyamerykańskiego cenionego przez... widzów z USA. Okazało się inaczej, ale nie zmienia to faktu, że absolutnie warto go obejrzeć!
seymour
Wskaż do odpowiedzi

Post autor: seymour »

Też nie rozumiem dlaczego ten serial nie stał się hitem... Jak dla mnie niemal idealne wyważenie akcji i fabuły oraz wątków długofalowych i proceduralnych. Aktorsko też jest dobrze; można także zobaczyć znajome twarze, które Ryan pozapraszał z The Shield. No i aktor grający kapitana Marcusa Chaplina - jak dla mnie też jest rewelacyjny, bardzo go polubiłem (i jego kreację). Szkoda, że nie będzie drugiego sezonu, jestem pewien, że scenarzyści wymyśliliby coś interesującego.
Awatar użytkownika
Lubec
Wskaż do odpowiedzi
Moderator
Moderator
Expert
Expert
Grupa: (XviD asd)
Kontakt:

Post autor: Lubec »

Obrazek

[ABC]: [2013], skasowany
Produkcja: USA,
Gatunek: Akcja,Dramat,Thriller, Dokładna data premiery: 2012-09-22
Reżyseria: Michael Offer,Martin Campbell, Scenariusz: Karl Gajdusek,Shawn Ryan
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

500 metrów pod wodą amerykański okręt podwodny Colorado otrzymuje rozkaz wystrzelenia rakiet nuklearnych w kierunku Pakistanu.
Kapitan Marcus Chaplin odmawia wykonania rozkazu dopóki nie usłyszy tego samego polecenia wprost z Białego Domu. Jednocześnie oddaje dowodzenie. Przejmuje je Sam Kendal, który staje przed identycznym dylematem. Gdy także odmawia wykonania rozkazu, okręt Colorado zostaje ostrzelany i staje się wrogiem własnego kraju.
Chaplin i Kendal podejmują decyzję o wynurzeniu łodzi, która dopływa do jednej z egzotycznych wysp. Tutaj znajdą oni szansę na nowe życie, próbując jednocześnie oczyścić swoje dobre imię.

Temat na forum widzę jest, ale nie było w bazie więc dodałem. Opis serialu zostawiłem ten przedstawiony przez grego1980.
Orientuje się może ktoś czy serial ma jakieś w miarę zamknięte zakończenie, bo trailer zachęcający, ale jak jest cliff to nie chcę zostać z poczuciem niedosytu...

Szybka odpowiedź

Oceń ten serial
ODPOWIEDZ