Nowe Quizy Forumowe- propozycje i rozmowy ogólne.
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- youtube Warszawa
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Nowe Quizy Forumowe- propozycje i rozmowy ogólne.
Lubec słusznie zaproponował by zresetować liczniki quizów.
Jakie nowe quizy należy wprowadzić?
Obecne:
-Jaki to serial (foto),
-Skąd pochodzi ten cytat,
-Zabawa dla ambitnych,
Były jeszcze:
-Co to za aktor/aktorka?
-... hmmm - nie pamiętam...
Podtrzymujemy obecne czy też dodajemy jeszcze jakieś?
Jakie nowe quizy należy wprowadzić?
Obecne:
-Jaki to serial (foto),
-Skąd pochodzi ten cytat,
-Zabawa dla ambitnych,
Były jeszcze:
-Co to za aktor/aktorka?
-... hmmm - nie pamiętam...
Podtrzymujemy obecne czy też dodajemy jeszcze jakieś?

-
delta1908
Wskaż do odpowiedzi - Expert
- Ulubiony Serial: The Shield
Re: Nowe Quizy.
Jeśli o mnie chodzi, zostawiłbym tylko "Jaki to serial?". W pozostałe i tak nikt nie gra. Dodałbym też nieszczęsny
"Jaki to film?".
Co do resetu wyników, to mi ganz egal. Pewnie lista przez to ograniczy się do max 5 nicków i nie trzeba będzie jej ukrywać za spoilerem

Co do resetu wyników, to mi ganz egal. Pewnie lista przez to ograniczy się do max 5 nicków i nie trzeba będzie jej ukrywać za spoilerem

-
Wskaż do odpowiedzi
Jeden mogę zrobić - skojarzeniowy, ale to po weekendzie. A czy funkcje ułatwiającego stworzenie quizu oraz host zdjęć już działają na nowym serwisie?
-
najphil
- Kontakt:
A, dobra, myślałem, że sprawa dotyczy innego rodzaju quizów. Człowiek na moment pojechał na wiesiu i już ma poziom IQ kozy.

-
sindar
Wskaż do odpowiedzi - Administrator
-
Expert
- Ulubiony Serial: No właśnie? Który?
Ma jeszcze ktoś pomsł na inny quiz?
Najphil - a co miałeś na myśli ze swoim pomysłem?
Najphil - a co miałeś na myśli ze swoim pomysłem?
-
najphil
- Kontakt:
dawniej był specjalny formularz do zrobienia własnego quizy np. na skojarzenia, z automatycznym naliczaniem punków

-
Wskaż do odpowiedzi
hmm, może coś takiego jak Quiz serialowy - Jaki to serial + do tego musisz odgadnąć aktorkę/ aktora którzy znajdują się na fotce.
Co o tym myślicie?
Co o tym myślicie?
-
Lubec
Wskaż do odpowiedzi - Moderator
-
Expert
- Grupa: (XviD asd)
- Kontakt:
-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
Jestem za, chociaz w takim quizie polegnę, jak nic. Mam pamięć do twarzy - do nazwisk nie bardzo. 

Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
sindar
-
Expert
@najphil - o to trzeba asd prosić.
@quiz - aktor/aktorka - myślę, że wróci
Z quizami jeszcze 2 rzeczy mi przyszły na myśl:
1. Zrobić je ograniczone czasowo (np. 6 miesięcy albo rok) - potem będzie nowa edycja.
2. Dodać do regulaminu, że mogą w nich brać udział tylko zalogowani użytkownicy.
Co o tym myślicie?
@quiz - aktor/aktorka - myślę, że wróci

Z quizami jeszcze 2 rzeczy mi przyszły na myśl:
1. Zrobić je ograniczone czasowo (np. 6 miesięcy albo rok) - potem będzie nowa edycja.
2. Dodać do regulaminu, że mogą w nich brać udział tylko zalogowani użytkownicy.
Co o tym myślicie?
-
asd
Wskaż do odpowiedzi - ZAŁOŻYCIEL
-
Expert
- Ulubiony Serial: Rescue Me
Tamte quizy też były fajne tyle, że z tego co pamiętam to nikomu się nie chciało ich robić..

-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Co do quizów to jestem za okresem 6 miesięcy. I jak najbardziej powinna znaleźć się informacja, że brać mogą tylko zalogowani użytkownicy.
-
joana
- Ulubiony Serial: Jak wybrać jeden?
6 miesięcy to mało, zakładając dotychczasową aktywność uczestników.
O jakim serialu pomyślicie, gdy usłyszycie takie zdanie jak np.:
Piwnica - to nie bank
O jakim serialu pomyślicie, gdy usłyszycie takie zdanie jak np.:
Piwnica - to nie bank
Calcat iacentem vulgus (Seneka, rację ma)
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
-
sindar
-
Expert
@najphil - asd pytał czy ktoś jest zainteresowany formularzem do quizów. Jesteś głównym zainteresowanym. Co o tym myślisz?
@Edycje quizów. Obecne quizy zrobimy do 31.03. Zobaczymy jak to wyjdzie w życiu.
@ Propozycja quizu: Kim jest ta aktorka/kim jest ten aktor?
Do odgadnięcia: tytuł serialu, imię i nazwisko aktora/ki oraz grana postać (tu może być pewien problem z Tatianą w Orphan Black
)?
Jakieś uwagi?
@Edycje quizów. Obecne quizy zrobimy do 31.03. Zobaczymy jak to wyjdzie w życiu.
@ Propozycja quizu: Kim jest ta aktorka/kim jest ten aktor?
Do odgadnięcia: tytuł serialu, imię i nazwisko aktora/ki oraz grana postać (tu może być pewien problem z Tatianą w Orphan Black

Jakieś uwagi?
-
sindar
-
Expert
Re: Nowe Quizy Forumowe- propozycje i rozmowy ogólne.
Quizy chyba chwilowo się wyczerpały, zeszło powietrze z grających - sugeruję obecną edycję prowadzić do 15 lutego.
-
sindar
-
Expert
Widzę, że Quizy się wypaliły (a właściwie biorący w nich udział). Zamykamy tę edycję?
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Myślę, że nie warto tego ciągnąć na siłę i można zamknąć tę edycję. Jednocześnie można pomyśleć o jakichś nowych quizach albo zabawach forumowych, aby wprowadzić trochę świeżości.
-
Lubec
-
Expert
- Kontakt:
Poniżej przedstawiam wstępny regulamin dla quizu - "Jaki to serial?" Wszelkie uwagi mile widziane.
Może trochę długi i wydaje się skomplikowany, ale taki nie jest jeżeli się w niego wczytać. Wydaje mi się, że dzięki temu quiz będzie bardziej "dynamiczny" i nie będzie "zastojów". Będzie promował osoby obeznane z serialami i nie będzie sytuacji kiedy ktoś wrzuca kilkanaście screenów bez odpowiedzi.Regulamin:
1. Quiz polega na odgadnięciu z jakiego serialu pochodzi dany screen.
2. Screen musi pochodzić z (mini)serialu fabularnego (nie animowanego, ani dokumentalnego).
3. Liczba punktów otrzymywanych w quizie za poprawną odpowiedź jest uzależniona jest od tego czy dana osoba odgadła zagadkę po pierwszym, drugim lub trzecim screenie:
- po pierwszym screenie - 3 pkt.
- po drugim screenie - 2 pkt.
- po trzecim screenie - 1 pkt.
3a. Jeżeli nikt nie odgadł to zadający otrzymuje 1 pkt. i oddaje zagadkę w tedy obowiązuje zasada "kto pierwszy ten lepszy".
4. Zadający zagadkę jest zobowiązany do wstawienia kolejnego screenu z tego samego serialu w ciągu 24h (+/- 2h) jeżeli nie pojawiła się żadna odpowiedź.
4a. Jeżeli zadający z jakichś względów nie jest w stanie wstawić kolejnego screena (np. nie ma dostępu do komputera) w czasie z powyższego punku musi o tym poinformować, w tedy zyskuje 12h na wstawienie nowego screena.
4b. Jeżeli zadający zagadkę nie wstawi nowego screena w wyznaczonym czasie, jego zagadkę uznaję się za nieważną i przejmuje ją kolejna osoba zgodnie z zasadą "kto pierwszy ten lepszy".
4c. Osoba której zagadka została unieważniona nie może odpowiadać w kolejnej zagadce.
4d. Osoba zadająca zagadkę może (ale nie musi) wstawić kolejnego screena w czasie krótszym niż 24h(+/- 2h) jeżeli pojawiły się pod nim trzy błędne odpowiedzi.
5. Jeżeli padła odpowiedź to autor zagadki ma obowiązek poinformować czy jest to poprawna odpowiedź czy nie najszybciej jak to możliwe.
6. Jeżeli osoba odgadła to dopisuje sobie ilość punktów zgodnie z punktacją i wstawia zaktualizowaną punktację oraz zadaję nową zagadkę.
6a. Jeżeli nowa zagadka nie pojawi się w ciągu 24h (+/- 2h) osoba, która powinna ją zadać nie otrzymuje punktu(ów) i traci możliwość zadania zagadki, w takim przypadku przejmuję ją kolejna osoba zgodnie z zasadą "kto pierwszy ten lepszy".
6b. Jeżeli po trzecim screenie nie padła poprawna odpowiedź to autor zagadki po upływie 24h (+/- 2h) dodaje sobie punkt i wstawia zaktualizowaną punktację oraz informuje, że oddaje zagadkę.
7. W quizie mogą brać udział osoby zalogowane. Odpowiedzi osób niezalogowanych uznaje się za nieważne.
8. Quiz kończy się w momencie kiedy ktoś zdobędzie 100 punktów.
9. Osobę przystępującą do quizu uważa się za zapoznaną z regulaminem i musi go przestrzegać. Jego nieznajomość nie może być usprawiedliwieniem.
-
kapryk
Wskaż do odpowiedzi - mało przepuszczam
- Ulubiony Serial: Przystanek Alaska
Dodałbym jakieś wytyczne dotyczące screenów, np. "że każdy kolejny powinien być łatwiejszy", jeżeli powinien taki być.
Czy koniecznie przy okazji dodawania kolejnej podpowiedzi screen powinien zawierać bohatera/postać z serialu, czy może to wyglądać np. tak:

Zadający zagadkę, mimo, że sam nie zgaduje, również może starać się o punkt, dlatego warto nakreślić jasne kryteria, żeby potem nie padał zarzut "zagadka jest zbyt trudna".
PS. ktoś wie co to za serial, to akurat łatwa zagadka.
Czy koniecznie przy okazji dodawania kolejnej podpowiedzi screen powinien zawierać bohatera/postać z serialu, czy może to wyglądać np. tak:

Zadający zagadkę, mimo, że sam nie zgaduje, również może starać się o punkt, dlatego warto nakreślić jasne kryteria, żeby potem nie padał zarzut "zagadka jest zbyt trudna".
PS. ktoś wie co to za serial, to akurat łatwa zagadka.